Смях - изцепкиот матурите у нас

leonssss

Well-Known Member
1. България някога е била силна държава, а сега е като една плюнка на картата на света.

2. Далчев е много нещастен. От четене е нямал време да има любима, да се ожени, да създаде семейство и деца. Не е късно да се вземе в ръце и да оправи живота си, не да се оплаква.

3. В модерните времена, в които живеем, аз не познавам хора, които четат книги, но бих се зарадвал да се срещна с такъв, който чете.

4. Чудя се кой си купува днес книги в тази криза. Хората си дават основно парите за хероин – както млади, така и стари.

5. Книгата е нещо много хубаво, носи знания за света, за нещата, които ни заобикалят, но стихотворението ни показва, че от много четене човек може да се пристрасти, да наруши душевното си спокойствие и да влезе в психиатрия. Затова аз избирам да живея.

6. Вместо да лежа с книга и да чета и така да минават дните и нощите ми, предпочитам да се събудя в леглото с любимата, да извършим някакви действия от реалния живот и да съм спокоен, че животът ми не е минал напразно.

7. Словото е пистолетът, на който Левски натиска спусъка и пуска куршум, за да може хората да оцелеят. Затова е канализацията му за светец.

8. Левски е живял 9 години с чуждо сърце и самоличност и всяка година е сменял адреса по местоживеене. По тази причина той забравял уютния си дом и нямал време дори за физиологичните си нужди.

9. Алеко твори в областта на леката литература, в произведенията му няма насилие, покъртителни човешки драми, убийства и кръв. Повечето от тях завършват смешно и щастливо.

10. Шибил тичал по покриви и овошки като ясно слънце. Когато Рада го видяла да лежи на пътя, хукнала към него с разтворени крака.

линк



това с разстворените крака е най-доброто литературно постижение!
 

Горе