Софтуер за премахване на ексел парола (MS office excel - xls формат)

Blinky

Owner
Здравейте приятели,
Исках да получа малко помощ от хора запознати с моя казус. Имам екселски файл (по-скоро мой приятел има, а аз не мога да му помогна, защото от има няма 3-4 години не следя тенденциите около Microsoft OFffice), които е с парола и не се отваря. Един вид заключен. Форматът е xls, което означава, че Officе-а е около версия 2003.

Та проблемът е, че има парола, която е заключила както sheet-овете, така и файла. Аз лично през Linux, през OpenOffice си го отварям, но моя човек, който е с Windows 7 и Microsoft Office 2007 не успява, което пак ми е странно, но да се търси защо, не е целта на занятието тук. Не може да отвори, за да прехвърли информацията, не може да го Save-не и под друго име и формат, за да се отърве от забраните, един вид - доста е ограничен от към опции. Аз даже от го отворих, опитах се да прехвърля инфото на друг файл, запаметих го, пратих го, но всичко беше тотален мес.

В този ред на мисли, а и вярвам, че темата ще помогне на много други хора из БГ нета, защото аз лично търсих и не намерих адекватно решение на проблема си. Та мисълта ми е: Има ли софтуер (ако може да е free), който след инсталация на Windows 7 (важно е и това, поне така мисля) да може да помогне за премахването на паролата, която е създадена от предишния собственик на файла? Ще се радвам и не само на софтуери, но и на предложения за ръчно отключване с няколко техники, без помощта на какъвто и да е софтуер.

Дано тази тема помогне и на много други като нас, особено на счетоводители, които се борят със заключени (по една или друга причини) счетоводни анализи или баланси. Мерси предварително за помощта.
 
От: Софтуер за премахване на ексел парола (MS office excel - xls формат)

Blinky, при положение, че ти успяваш да отвориш файла и да видиш информацията вътре, защо просто не копираш шийтовете в нов файл и не го запазиш?

http://www.youtube.com/watch?v=i28PoAZoQJc - Клип със същият метод - през OpenOffice
 
Re: От: Софтуер за премахване на ексел парола (MS office excel - xls формат)

Blinky, при положение, че ти успяваш да отвориш файла и да видиш информацията вътре, защо просто не копираш шийтовете в нов файл и не го запазиш?

http://www.youtube.com/watch?v=i28PoAZoQJc - Клип със същият метод - през OpenOffice
Защото има 2 основни причини:

1. Аз успявам, но не успявам да пренеса всичко както е подредено или структурирано - прецакват се клетки, съдържание в тях и подобни.
2. При оправяне с open office, след даването на файла, той пак изпитва трудности с отварянето. Но като цяло и всичко му е объркано, както и при мен, като го прехвърля на нов файл.

Ще пробвам софта, които ми пусна @rombeca, но приятеля ми спомена за един софтуер, пак около толкова пари, който е пробвал и не му е свършило много работа. Очаквам и други предложения. Мерси много. Мога да дам и повече информация, ако някой има нужда. Просто търся решение, което да влезе в употреба на всеки сблъскал се с този проблем. А и вярвам, че има доста хора, ако не с excel, то поне с word, powerpoint и подобни програми, носещи информация и реално заключени.
 
От: Софтуер за премахване на ексел парола (MS office excel - xls формат)

Има разни които работят с брут форс, ама ако паролата е изчанчена ще има да почакаш.
Варианта си е OpenOffice. Не съм пробвал какво става ако го качиш в Google Docs.
 
От: Софтуер за премахване на ексел парола (MS office excel - xls формат)

http://www.freewordexcelpassword.com/index.php?id=download - Може и това да пробвате. Безплатната версия става за 2003 Офис. За 2007 вече е платена... Дано се получи :)
 
От: Софтуер за премахване на ексел парола (MS office excel - xls формат)

По принцип и опен офис под уиндоус решава повечето проблеми с паролата на ексел файловете, обаче става само за прости файлове. Ако в ексел файловете има вградени макроси, след прекарването им през опен офис паролата изчезва обаче се прецакват макросите и като цяло файла не работи както трябва.
 
Благодаря на всички, ще пробвам всеки един метод и ще пиша кой е помогнал най-добре, като под най-добре имам предвид - минимално създадени проблеми и технологично време, отнело разкодирването. @Ivo, и аз това препоръчах, но не искаше и да чуе, най-малкото защото ще развали синхронизацията във форматирането. Най-големият проблем тук е, че ескелския файл има много шитове, а във всеки един адски много информация, подредена по строго определен и деликатен начин. :) Ако няма друг избор, това ще е единственото решение.
 

Горе