Средна годишна заплата в ЕС за 2011

harkon

New Member
Показателна статистика, която реших да оформя в нова тема.

306848_10150954209514790_545086345_n.jpg


Тъга и мизерия ...

--------------------------------------------------------------------------

Вижте обаче графиката с индекса на цени на дребно на потребителски стоки за едно средно домакинство в ЕС за 2009-2011. Средно за ЕС за съответната година е показателя 100%. Помните ли колко по-ниски от средните заплати в същият този ЕС има средният Българин? Значи ние с много по-малки заплати плащаме за основните групи стоки и услуги 70% от средната за ЕС цена? Който е ходил в други държави, сигурно е разбрал че там има дори немалко групи стоки, които дори в тези по-напред от нас държави, са с по-ниски цени от нашите. Защо се получава така - монополи определят цените на нашия пазар, фирмите се картелират определят високи цени, работят с голяма надценка, не допускат други вносители или производители да се конкурират с тях. И така пак питаме: КОЙ ПЛАЩА СМЕТКАТА?

320346_384702458260715_1220374085_n.jpg
 
Последно редактирано:
От: Средна годишна заплата в ЕС за 2011

Плачевно е, като играем по измислени депутатски правила... И все още им се "покланяме". Особено и астрономическите небивали данъчни прищевки. Много ми е интересно, особено във виртуалното пространство, след като нищо не е "материално" с какви данъци ни облагат :)
 
От: Средна годишна заплата в ЕС за 2011

Много ми е интересно, особено във виртуалното пространство, след като нищо не е "материално" с какви данъци ни облагат :)
Е, как с какви? Естествено, че с претърсване и изземване. После ти повдигат обвинение на основание, че са те ограбили (това не е майтап).
 
От: Средна годишна заплата в ЕС за 2011

Е, как с какви? Естествено, че с претърсване и изземване. После ти повдигат обвинение на основание, че са те ограбили (това не е майтап).


"претърсване и изземване" на нещо, което не може да се докосне с пръст. То не е и до майтап, а просто смешно. Нaдявам се някой ден "изземвачите" да се озоват заключени в нематериалният свят (електронният - не си мислете за "чистилището") подскачайки от буквичка на цифричка, пък може и във "withdraw" да попаднат :)
 
От: Средна годишна заплата в ЕС за 2011

"претърсване и изземване" на нещо, което не може да се докосне с пръст. То не е и до майтап, а просто смешно. Нaдявам се някой ден "изземвачите" да се озоват заключени в нематериалният свят (електронният - не си мислете за "чистилището") подскачайки от буквичка на цифричка, пък може и във "withdraw" да попаднат :)

И този ден ще дойде. Змията най много хапе когато умира... :wink:
 
От: Средна годишна заплата в ЕС за 2011

Не случайно текста от тази картинка ми беше като подпис известно време

282285_186036838189912_584067262_n_8ff7a9b43d61f36d7aee80f9fdd63cc3.jpg
 
От: Средна годишна заплата в ЕС за 2011

Вярно че управлението не помага особено на държавата.
Ама и има логика в това българите да НЕ получават суперзаплати...

Кой в България заслужава 'нормална' заплата?
Чиновникът без елементарно възпитание дето го мързи да гледа, камо ли да те обслужи?
Полицаят дето разчита на рушветчета и се мазни на всеки в джипка?
Докторът дето гледа да скатае, нищо че народът около него бере душа?
Таксиджията дето ще се изчекне само и само да те цака някоя стинка?
Намръщената сервитьорка дето ти говори на "Ти"? (мене в момента не ме бройте, аз не съм обслужващ персонал).
Кой?

Вярно че има много изключения ама тия горните формират общата картинка.
 
От: Средна годишна заплата в ЕС за 2011

Добавих и статистика за покупателната сила ...
 
От: Средна годишна заплата в ЕС за 2011

За 14 път в поредната тема ще напиша, че българите не се осигуряват на реалната си заплата и тая статистика е пълен боклук.

Обмислям да сложа това в подписа си, защото се налага да го пиша почти във всяка тема в която се дискутира колко сме бедни и колко изостанали сме от другите европейци- испанците с тяхната около 25 процента безработица, гърците, които отдавна са във фалит, румънците и унгарците, които преядоха с кредити от винаги готовите да им ги дават МВФ, французите, дето бял човек не е останал, и т.н.
 
От: Средна годишна заплата в ЕС за 2011

Изобщо.. ако е вярно това за БГ, вероятно е изчислено по някаква странна методика.

И между България и Чехия защо има празен ред в табличката ....


http://europa.eu/about-eu/countries/index_bg.htm
 
Последно редактирано:
От: Средна годишна заплата в ЕС за 2011

Така - 3 секунди в google ми трябваха, за да разбера, че тази класация е пълен scam, както обичаме да се изразяваме. Защо ли? Ами защото става въпрос за " comparison of researchers salaries". Демек заплати на изследователи. Освен това тази таблица е от 2006 година.

Колеги, не се връзвайте на тези номера повече - моля ви. Няма смисъл да се мачкаме повече отколкото сме смачкани.

Ето и source:

http://www.eui.eu/programmesandfell...tory/careercomparisons/salarycomparisons.aspx

Та излиза, че нито "статистиката е показателна", нито всичко е "тъга и мизерия", нито е "средна годишна заплата в ЕС за 2011 на човек" .

А е просто малоумна фалшификация на някой идиот от БСП младежи !
 
От: Средна годишна заплата в ЕС за 2011

Ето ти още един скам да обориш. Най вероятно е писан от активист на бсп.

Припомням, че всеки който твърди, че българина мизерства, значи е комунист:)



Всички мерзавци, управлявали родината през последните 23 години извършиха един неприкрит и гнусен геноцид над възрастните хора в страната ни. Тези алчни зверове доведоха до прага на физическото оцеляване милиони български пенсионери. Завързаха безсрамно въжето, около гърлата на тези, които със собствените си ръце, разум и воля, построиха цяла една държава – разграбена от палачите. Опряха милиони души до стената на мизерията, без капка жалост в затлъстялите си кучешки сърца ! Те са слепи пред болката и глада, те се твърди като камък пред сълзите на милиони. Тия изверзи, в които не е останала никаква човечност, тия за които справедливостта е ненужна, тия за които човешкия живот и достойнство не струват пукната пара днес застават отново пред нас с неописуемата си наглост и безграничното си бездушие – и желаят още власт. Каква власт за вас негодници паразитиращи ? Проклетници нагли ! За такива като вас, само тояга и камъни !!! Ако не друг, то историята ще се погрижи подобаващо за мизерните ви имена, Бог ще се погрижи за алчните ви души ! Самото ви съществуване е позор ! Гладни духове с примитивно съзнание и нищо повече – това сте вие !

Вие едноклетъчни създания, поставихте пенсионерите на Република България в дъното на хранителната верига, където кучетата са едно стъпало над тях, където псетата се хранят с тях, и по-добре от тях. Вие създадохте ада на земята българска, в който помиярите ядат човешко месо, а старците корички хляб и мляко от кофите за смет ! Вие сте тези безмозъчници от БСП, СДС, ДПС, НДСВ и ГЕРБ, и именно вие нарисувахте картината, в която българските пенсионери живеят по-зле от тези в държавите от третия свят ! ДА, вие упправлявахте 23 години ! ДА, вие сте негодяи ! Да, от вас не става нищо, и калта е по-ценна от вас !

В подкрепа на безкрайната ми омраза към вас ще попитам как допуснахте, това българските пенсионери да получават по-ниски пенсии от възрастните от третия свят ? Как позволихте минималната пенсия в България да се равнява на 74.35 евро, докато минималната пенсия в най-бедната държава в пустинята в Близкия изток – Йемен е 74,41 евро ? Как спите, когато знаете, че в Иран (враг на човечеството според господарите ви) минималната пенсия е точно 197,21 евро ? Днес, „демократичния” запад определя Башар Асад като диктатор, външния министър на Р. България в лицето на Николай Младенов твърди същото. Само че, в „диктатурата” на Сирия, минималната пенсия е 75.71 евро. Ако Асад е диктатор, то по логиката на Младенов и запада, Борисов трябва да бъде олицетворен поне като тиранин. „Лошото момче”, което национализира всички природни богатства на Боливия -Ево Моралес е осигурил минимална пенсия от 93,83 евро на своите граждани. Да, Боливия е държава от третия свят – а ние, от кой свят сме тогава ? Перу е държава от третия свят по абсолютно всички икономически показатели, но все пак минималната пенсия там е 124,02 евро, а и цените не са европейски – както са в България. Друг представител на Латинска Америка, и дългогодишен член на клуба на бедните – Еквадор – минимална пенсия в размер на 87.77 евро. Ел Салвадор (трети свят) – 115,67 евро. Гватемала (трети свят) – 97,88 евро. Нека Цветан Цветанов обясни дали от производството на кокаин или благодарение на отвличания – Колумбия попълва бюджета си, за да осигури минимална пенсия за мургавите си граждани в размер на 109,97 евро. Въпреки сериозното си образование, нека се опита да даде отговор. Явно, че в сравнение с Дянков, в Хондурас (трети свят по всички критерии) финансовото министерство се управлява от икономически гиганти, на които Симеон Дянков може само да лъска обувките – минимална пенсия 164,96 евро. Благодарение на вече обесения от демократите диктатор - Кадафи, освен че приживе бе осигурил безплатна вода в пустинята за своите поданици ( без да допусне абсурдите на „демократизацията” като Софийска или Триполска вода), либийците и днес се радват на минимална пенсия от 124,75 евро. Алжир – 113,52 евро минимална пенсия ! В Африка, в третия свят, далеч от ЕС и НАТО, далеч от инвестиции и ГЕРБ, има една държава наречена Габон. Там не управлява пожарникар, нямат си и комунисти, нямат си и демократи. нямат си либерали и кавали, свирачи, поемачи и повдигачи – просто имат управници – минимална пенсия в размер на 194,37 евро.

От тези данни става ясно, че господарите на Бойко трябва да измислят ново понятие – четвърти свят. Четвърти свят, в който ние да сме първи член. И веднага ще се намерят долни комунисти, соросчета, олигарси и слуги на мутро-милиционерите. Ще зареват дружно – това са измислици. Източник на тези цифри е цитирам : The official Website of the U.S. Social Security Administration – www.ssa.gov
 
От: Средна годишна заплата в ЕС за 2011


Това е съвсем отделна таблица на която ясно се вижда, че цитираните цифри са различни. Да припомня, че ГЕРБ дойде на власт 2009 година. Някой може би е забравил. И да кажа, че не съм техен фен - НАПРОТИВ ! НО ТАБЛИЦАТА В ПЪРВОТО МНЕНИЕ Е ФАЛШИФИКАТ ! Все пак за нея ставаше въпрос докато не показах, че е фалшификация.

Сега biaroo ще ме накара да се ровя в този сайт на US Social Security, защото имам огромни съмнения по цитираните цифри.
 
От: Средна годишна заплата в ЕС за 2011

Така - 3 секунди в google ми трябваха, за да разбера, че тази класация е пълен scam, както обичаме да се изразяваме. Защо ли? Ами защото става въпрос за " comparison of researchers salaries". Демек заплати на изследователи. Освен това тази таблица е от 2006 година.

Колеги, не се връзвайте на тези номера повече - моля ви. Няма смисъл да се мачкаме повече отколкото сме смачкани.

Ето и source:

http://www.eui.eu/programmesandfell...tory/careercomparisons/salarycomparisons.aspx

Та излиза, че нито "статистиката е показателна", нито всичко е "тъга и мизерия", нито е "средна годишна заплата в ЕС за 2011 на човек" .

А е просто малоумна фалшификация на някой идиот от БСП младежи !

Наистина цифрите съвпадат, но не смятам статистиката за непоказателна. Сигурен съм, че подобни фрапиращи разлики в заплащането има не само за заплати на изследователи. Да направиш статистика само за техните заплати е много по-лесно, отколкото да обобщиш заплатите в много сектори.

Въпреки всичко казано, едно обобщение коментар не търпи - най-зле сме от всички в Европа.

417510_10150882416521981_487062467_n.jpg
 
От: Средна годишна заплата в ЕС за 2011

Абе факта е че хората продължавата да гладуват, и мизерията се е увеличила в последните 3 години. Каквито и статистики да вадим - то се вижда какво е в България. Най бедния народ сме в Европа с най ниски заплати, и най високи цени, и най лошото е че по зле става.
 
От: Средна годишна заплата в ЕС за 2011

Нямам си на идея кой е на власт. Явно съм пропуснал. В първият момент помислих, че си кадър на УНСС, но после отхвърлих тези хипотеза.

Ти дори не можеш да работиш с официални източници. А такива има много. Това, че различни източници посочват различни данни
е нещо абсолютно нормално. Използват се различни методологии. Данните обаче са факти!
Факт е и че сме на последно място по доходи в ЕС на базата на данните от всички официални източници.

Фалшификация е, когато се променят фактите, или се преиначават.
 
От: Средна годишна заплата в ЕС за 2011

Biaaro, 99% e истина написаното (без да задьлбавам в цифрите). Но Волен и Калинка, Каракачанов и Дилов-син също са в кюпа. Както и всички останали деятели на прехода, поради действие или бездействие.
My 1%.
 
От: Средна годишна заплата в ЕС за 2011

Ето ти още един скам да обориш. Най вероятно е писан от активист на бсп.

Припомням, че всеки който твърди, че българина мизерства, значи е комунист:)


В Африка, в третия свят, далеч от ЕС и НАТО, далеч от инвестиции и ГЕРБ, има една държава наречена Габон. Там не управлява пожарникар, нямат си и комунисти, нямат си и демократи. нямат си либерали и кавали, свирачи, поемачи и повдигачи – просто имат управници – минимална пенсия в размер на 194,37 евро.

От тези данни става ясно, че господарите на Бойко трябва да измислят ново понятие – четвърти свят. Четвърти свят, в който ние да сме първи член. И веднага ще се намерят долни комунисти, соросчета, олигарси и слуги на мутро-милиционерите. Ще зареват дружно – това са измислици. Източник на тези цифри е цитирам : The official Website of the U.S. Social Security Administration – www.ssa.gov

Хващам се за Габон щото нямам време да се ровя из другите простотии. Тези данни един средно интелигентен човек ще си ги обясни за 10 минути. За толкова време ще разбере, че Габон е една от най-богатите държави в Африка, че има залежи на петрол и сега най-важното - МОЛЯ ЗА ВНИМАНИЕ:

Хората в Габон се пенсионират на 55 години. (ssa.gov)

Средната продължителност на живот е 51.65 за мъжете и 52.93 за жените. (cia world factbook)

Сега ясно ли е защо пенсията в Габон е 190 евро?

Нека допълним и че пенсионерите в Габон са около 4-5 процента от цялото население.
 
Последно редактирано:

Горе