"Страница с пренасочване" - как да се премахне тази простотия от инструментите?

Firefly

Well-Known Member
Имам един изключително дразнещ казус. Накратко - wordpress сайт с доста страници. Всички урл-та завършват с наклонена черта. В htaccess си е зададено при достъпване на адрес без наклонена черта накрая, да насочва към този с наклонената. Мисля, че е нормално и стандартна практика за избягване на дублирани страници.

И тук идва голямата каша в гугъл инструментите. Хиляди "страници с пренасочвания", които при преглед са само адреси без наклонена черта. В сайта няма такива адреси, на практика трябва ръчно да въведа такъв и да отворя, за да ме препрати към този с наклонена черта. В сайтмапа всички са с наклонена черта, в целия сайт навсякъде са така.

Как може да се избегне тази простотия? Какво не правя аз както трябва?

п.с.
няколко пъти пусках проверка за отстраняване на проблемите, всеки път ми връща неуспешна проверка и въпросните страници с пренасочвания си остават, а не знам откъде ги взема и вижда изобщо!
 

Прикачени файлове

 • Screenshot_4.jpg
  Screenshot_4.jpg
  83.6 KB · Преглеждания: 9
 • Screenshot_5.jpg
  Screenshot_5.jpg
  19.9 KB · Преглеждания: 9
 • Screenshot_6.jpg
  Screenshot_6.jpg
  61.9 KB · Преглеждания: 9

Firefly

Well-Known Member
Защо имаш каквото и да е пренасочване в htaccess-а? По дефолт системата си слага / след адресите. Всякаква намеса, която не е много добре изпълнена ще направи каша, това е ясно.
Ок, по инерция съм го написал явно - няма добавено всъщност, идва си точно по подразбиране. Това се случва на множество сайтове, преидмно на такива с повече страници. Различни сайтове, с различни теми и т.н. Явно пропускам нещо, защото не виждам причина да ги отчита иначе.
 

Firefly

Well-Known Member
Хм, странно.

neobiknoveno.com - а този? Какво различно има от твоите. Гледам ти си го правил. Сигурно няма редиректи и не прави каша в GSC
Говоря за друг тип сайтове. Този е за хоби, не гледам аналитикс там, не го и оптимизирам по нищо :)
 

Горе