Странна загуба на пакети (ping)

Странна загуба на пакети (ping)
Вчера започнаха да ми се губят пакети. Обадих се на доставчика, не е за първи път.
Странното е следното:
Текстови страници, като тези на Читанката, се зареждат лесно.
При вървящи пакети, щом цъкна да се зареди тежка страница, като фацето или флаш браузърна игра, веднага следва изчезване на пакетите. Обичайно след два реда Request timed out следва Destinatiom host unreachable.
Ако цъкна да спре зареждането на съответната страница, следва подновяване нормалното вървене на пинга.

Някакви идеи за софтуерен проблем? (Уин7)
 
И при мен беше така, оказа се, че кабелът, който върви от кутията на покрива до моето PC беше скапан. След смяната му, всичко се оправи. Виж дали и на други устройства имаш същия проблем.
 
Пробвай с "ping example.com -l 50000" или друго число за размера на пакета. При по-голям пакет може да спре пинга. Максимален размер 65500. Възможна причина наставян кабел. Можеш да си провериш и локалната мрежа преди да викаш доставчика със същата команда.
 
@Blinky - моля да обединиш темите.
 
моя тест е следният: ping -t -l 1500 dir.bg, ibm/google.com и сайта на доставчика, ако положението е идентично между трите cmd прозореца след 1-2 минути и след ctrl+c, трябва да се рестартират мрежовите у-ва между теб и доставчика и да се подменят ако не се оправя, може да излезе и наводнен кабел, който трябва да се подмени,

10% packet loss е приемливо, но определено е дразнещо на моменти, при над 30% една от десет страници ще ти се зареди напълно, останалите ще ги помпиш с F5, с торенти и ftp можеш обаче да си напълниш канала и да ти твърдят, че всичко е ОК.
ако имаш мрежови у-ва ги прескочи по възможност, защото проблема може да е и при теб, ако имаш рутер го сменяш с друг или кабела директно в ланката, ако нямаш рутер, кабела в друг компютър/лаптоп или в друга ланкарта, ако имаш съсед на същия доставчик и статистиката е идентична, няма нужда да ръчкаш кабелите...

p.s. софтуерен проблем може да е само, ако са ти зомбирали компютъра и са го превърнали в спам-генератор, който флуди връзката, ама е малко вероятно и обикновено доставчика може да го провери като ти следи конекциите като брой и дестинации.
 

Горе