Струва ли си услугата (Directory Submition)

Митака

New Member
Наскоро пуснах нов сайт, продаващ Proactol - http://www.lossofweight.info/ . Но тъй като нямам времето за добавяне в уеб директории и нямам намерение на инвестирам в Pay Per Click за този проект, струва ли си да закупя ръчно добавяне в директории?

Засега съм харесал да outsource-на при тези индийци > http://india-seo.indiabook.com/search-engine-submission-india.html . Ако някой може да ми препоръча по-добър вариант, моля заповядайте :)

Алтернативата ми е http://www.submitatonce.com/directory-submission/
 
Здрасти, добър сайт си си направи. Еми аз лично мисля че си струва, въпроса е дали ти гарантират и добавянето в тях <не само събмишъна>.

За трафик не съм много обеден че ще докарат, но 100% ще си набавиш няколко бек линка, което може да те изтреля за някои думи по търсачките. Ако искаш да си докараш трафик и то добър, бих препоръчал да напляскаш няколко артикъла и да си платиш за артикъл събмишън. По-скъпо е, повече трафик ще си докараш <таргетиран>, и качествени бек линкове <от контент>.

Аз ако ще похарчвам пари за събмишъни, ще пробвам варианта с артикълите, но всеки се знае. Или най-малко някакво смесено решение, Артикъли и директори листинги.

Иначе може да се завъртиш във форума на Digital Point ( http://forums.digitalpoint.com/ ), там изпадат добри оферти, пак от индиици и са по-изгодни - даже на лично ти дава лист с директориите в които ще те събмитне.

Всичко казано е лично мнение. :wink: :roll:

Успехи.
 
Според мен, тези субмити в ХХХ+ директории са пълна загуба на време и пари. Ето защо:

= прекалено много външни линкове, дори и да попаднеш на някоя страница с *някакъв* ПР - ти я делиш с още 20-тина
= прекалено много сайтове - днес си на първата страница в категорията с *някакъв* ПР, след седмица - на 10-та
= трафик? абсурд

Моята тактика (за нов сайт) е:
= купувам 4-5 ПР 4+ линка, задължително от подобен сайт, като гледам да няма повече от няколко външни
= пробвам размяна на линкове с 5-6 подобни сайта - непреки конкуренти - като аз искам само линк на нормална страница, а на другия сайт му правя по-подробно представяне и ревю на индекса си
= статии и press releases - само в най-големите безплатни сайтове

Ако си решил да потрошиш някой друг долар, питай индиеца за портфолио, за да се увериш, че
= не събмитват в разни nofollow/redirect кочини
= слагат сайта в правилните категории
= дали слагат различни текстове като title

Като бях заек, съм събмитвал доста.. вече не виждам смисъл.
 
Според мен трябва да изчакаш малко да видим как ще действа Гугъл. Както знаем всички в момента променят политиката си и незнаеш каква умнотия ще измислят. Иначе и аз съм на мнение, че е най-добре да субмитваш статии. Ако искаш все пак да да субмитваш линкове ти препоръчвам да го направиш сам с DigiXMAS(affiliate). Не е скъпо и програмата работи. Лично аз имам линк в около 450 директории благодарение на тази програма. Също така има и напълно безплатен Article Sumbmission. Не помня колко бяха директории за не платени линкове, но ако си платиш за линка в момента са 1115, а цената за линк е само $15 :) Не е напълно автоматично, но е много по-евтино и по-лесно от колкото да седнеш и ръчно да слагаш във всяка деректория. Цялата ти работа с тази програма е да напишеш CAPTCHA :twisted:

P.S. Сега видях, че и те имат Directory Submission Service, които е $40 за 800 директории....така че ако не ти се занимва може да им платиш те да ти го субмитнат.
 
Онзи ден отделих около два часа да събмитвам. Повечето директории (които подминавах) бяха с PR0 и дори не съм сигурен, че ги имаше в google индекса. Който не му се занимава със SEO-черни магии събмитва в директории, а който събмитва в директории, събмитва в yahoo!. :)

п.п. Не правете и двете, защото сам чел бая статии, че записа в yahoo директорията, няма нищо общо с този в индекса им и може да навреди на позицията в yahoo! търсачката.
 

Горе