Съвети за новинарски сайт

nIksdevIL

Well-Known Member
Здравейте , пуснах един новинарски сайт за голям град.

моля за вашите препоръки и всякакви критики http://PlovdivDnes.bg

и как да набавя повечко трафик

благодаря предварително на всички
 
От: Съвети за новинарски сайт

Най-правилния съвет , който бих ти дал е - започни сайт на английски.Ще изкараш доста повече пари със същите усилия, които ще вложиш в бг сайт.
 
От: Съвети за новинарски сайт

Благодаря за съвета, но предпочитам да си се занимавам с Любимия ми град :)
 
От: Съвети за новинарски сайт

С тоя банер на Kiwi дето си го сложил се получава хоризонтален скрол. При мен целия банер е скрит и трябва да скролирам за да видя останалата част от сайта.. Много грозно и непрофесионално стои.
 
Последно редактирано:
От: Съвети за новинарски сайт

Явно това е при теб, при мен не се получава такова нещо, я кажи сега как е ?
 
От: Съвети за новинарски сайт

При мен всичко е нормално и с Опера и с ИЕ
 
От: Съвети за новинарски сайт

Явно това е при теб, при мен не се получава такова нещо, я кажи сега как е ?

Сега вече го няма банера и е добре.

btw, логото нещо не ми се връзва с новинарски сайт.
 
От: Съвети за новинарски сайт

Пълен инвалид съм в тази област, логото е първоначално.

Другия въпрос ми е как мога да вдигна посещенията на сайта ?
В момента посещенията ми са главно от фейсбук.

Забравих да кажа, че сайта е на 4 дни, индексиран е от гугъл.
 
От: Съвети за новинарски сайт

Моето мнение е че може да добавиш един културен афиш примерно сега има бг кино в кино орфей, за младите може да добавиш къде има партита ... Адреси на заведения и прочие .... обяви видях че си добавил това е хубаво :)
 
От: Съвети за новинарски сайт

Не ползваш потенциала на темата. Гледах демото и сайта ти е на половина със съдържание от това, което може да бъде. Възможно е защото е новичък още... За новинарски сайт си мисля, че е редно да имаш възможно най-много инфо на 1-ва страница. Лично аз мразя да се ровя в под-категории за да чета новините.
В горната част "Последни новини" виж да си изравниш текстовете - сега 1вия е по-къс и седи празен контейнера.
Според мен е по-добре и да махнеш това на wp zoom от футъра - ако си купил темата не е проблем. Още повече, че редиректва не към сайта на упзуум, а някъв с реклами, който пък при клик за демо на тема прекарва 1во през адф.лу, което поне на мен ми се струва несериозно.
 
От: Съвети за новинарски сайт

Добавих и другите категории да се разглеждат от заглавната страница,

Другия въпрос ми е как мога да вдигна посещенията на сайта от гугъл?
В момента посещенията ми са главно от фейсбук.

Сайта е на 4 дни, индексиран е от гугъл.
 
От: Съвети за новинарски сайт

Не знам какво очакваш да се случи със сайт на 4 дни...
Ако всеки ден пускаш поне 10тина новини в продължение на поне 2-3 месеца посещенията ще дойдат. Няма друга опция
 
От: Съвети за новинарски сайт

Всъщност новинарските сайтове са хем сладки, хем солени.
Проблема при тях е че дори да имаш 5000 статии, може да имаш по малко от 500 посещения ако не пускаш актуални новини и обратното 2-3 статии на ден ама с точната новина, и може да изтребиш рибата... Целта ти обаче е да те запомнят хората и да предпочитат при теб да четат последните новини а не в подтепето или пловдив24, според мен това ще е много трудно. Особено ако си сам .... няма как да се бориш с мощните екипи и трябва да си намериш някаква твоя ниша в пловдивските новини, която да е интересна и любопитна за останалите.

Другия начин правиш голяма ФБ група аз обичам пловдив .... или нещо такова и се пълни само с пловдивчани, за които ще им е най-интересно.

В началото може да си по-агресивен. Почваш да тормозиш администрацията на общината, РЗИ, РИОКОЗ с желание за достъп до обществена информация ... и прочие .... и публикуваш информацията интересна, която я няма в останалите пловдивски статии. Присъстваш на общинските събрания и информираш хроата за спорни решение и прочие ...
 
От: Съвети за новинарски сайт

Сайта в момента си има фейсбук страница, но е по-малка 450 човека.
Пускал съм реклами в други групи, но интереса е по-малък, защото не всичките им потребители са от Пловдив.

Но пък и страницата на сайта е на 10 дни.
 
От: Съвети за новинарски сайт

1. Оправи си малко структурата на водещите новини
2. Заложи на анкети
3. Заложи на форум
4. Заложи на повече интервюта
5. Сериозно развитие на Фейсбук страницата
6. Оптимизация
 
От: Съвети за новинарски сайт

"Автор: admin"

-От focus-news.net и Дарик съгласни ли са с тая работа? През последните пет години много неща се промениха с новинарските сайтове - в 90% от случаите не може да печаташ ЦЕЛИТЕ новини дори да посочиш източника, а така - в най- добрия случай само ще те докладват и ще те резнат от SERPa..
 
От: Съвети за новинарски сайт

Внимавай повече с правописа, че така ставаш смешен. Визирам заглавие на статия в сайта ти: "30 температурни рекорда в днескашният ден". Съгласен съм с KALOS. Ако ползваш информация от други сайтове, то ти не можеш да копираш цялата статия - съответните сайтове ще имат право да те осъдят. Ти може да ползваш само и единствено някой цитат, и то при условие, че споменеш първоизточника, т.е. откъде си го взел. За целта прочети закона за авторското прави и сходните му права. Искаш ли да ползваш статии от информационните агенции и новинарските сайтове - пиши им, свържи се лично с тях. Всеки има различни изисквания - примерно моя опит с focus-news.net датира само от преди месец. Тия образи искаха освен всичко даже да ги посочвам като автор на материала в моя сайт. Обяснявам им, че това няма как да стане - сайта е мой, аз пускам материала в сайта, следователно аз съм автор, редактор и не мога да ги посоча като автор на материала в моя сайт, но съм изпълнил исканията им, и не само в самата статия посочвам откъде е взета, посочвам автора на материала в техния сайт, а и активен линк им слагам след статията, ако искате да сте автор, то да ви направя регистрация и вие пускайте статия тия образи - "Не, искаме да ни посочите като автор, не го ли направите ще смятаме, че нарушавате закона." Ми не става така, и без тях мога да се оправям!

Така, че внимавай добре какво правиш и откъде вземаш информация.

Задължително си наеми човек, който да поддържа сайта и му давай една добра месечна заплата. Сам няма да може да огрееш навсякъде. За препоръчване наеми си или журналист - тук печелиш освен професионалист, още е връзки. Бъди сигурен, че този журналист ще познава освен своите колеги от града и региона, така също и с лидерите и властимащите в града. И само един телефонен разговор примерно с кметицата, с председателя на общинския съвет или някой общинар - и информацията е готова. Ако не искаш, то тогава наеми някое момиче или момче, току що завършило журналист, ако пък има в града училище с журналистически профил - наемаш и го обучаваш и така ще спечелиш.

Информация може да вземаш от всички институции в града - свързваш се с тях и се разбирате да ти пращат прессъобщения и разни информации. Бъди сигурен, че така всекидневно ще имаш поне една дузина новини.

Заел си се да правиш информационен сайт - не го ли направиш както трябва ще загубиш. Винаги може да имаш посредствен сайт, но само ще спечелиш ако е качествен, добър. А пък точно в тази сфера в която си тръгнал да правиш сайта - е трудно.

А пък на въпроса ти как да направиш повече посещения от Гугъл - ми като ти гледам регистрацията и мненията тук, не си от вчера - тук има достатъчно теми, дискусии точно по твоя въпрос. Даже и се изненадвам, че го задаваш!
 
От: От: Съвети за новинарски сайт

Внимавай повече с правописа, че така ставаш смешен. "30 температурни рекорда в днескашният ден".

"Мегледа Кунева в Първомай, Калояново и Хисаря.." .. Меневижда в Карлово и Пазарджик..:D
 

Горе