Съвет за бинг

BKirov

Active Member
Здравейте , не знам има ли тука колеги които имат идея за алгоритъма на бинг но искам някой ако има нещо на предвид да ми помогне в следната ситуация.
Имам 2 сайта за Уеб дизайн , единият съм го оставил на страна и изобщо не работя с него , даже му изтрих началната страница.
Сайтовете са site1 и site2. Тези дни поглеждам и какво да видя , за*еаният ми сайт е на 4-5-6 място в Bing по търсене на Уеб Дизайн.Та бихте ли ме посъветвали как с тази позиция да помогна на сайта който развивам в момента (site2) да има преимущество от цялата работа.Да направя 301 редирект или така както е в момента само с 1 ЛИНк на цялата страница ? или си мисля че вторият вариант няма никакво преимущество.. ?
 
Последно редактирано:
От: Съвет за бинг

Защо не го запазиш и даже развиеш? Просто го изпозлвай за препращане на трафик към другия сайт, като му сложиш някаква добра препратка - я слайдър, я банер, я текстова реклама. И успоредно с това виж колко трафик носи този добре качил се в Bing сайт и ако има доволно трафик (според мен за бг пазара всичко над 5-6 посещения за тази позиция от там) виж какви линкове имат другите преди теб и се опитай да набавиш същите или подобни по качество, за да минеш по напред.

Редиректът не е лоша идея, но малко не съм и фен, особено като имаш вече издигнат на позиции сайт. След време ще загубиш позицията, ако Bing не хареса другия сайт толкова, нищо, че си редиректнал стария и харесват от него сайт. Първо виж дали си струва и после предприемай действия. Bing не е имала кой знае какви амбиции за БГ пазара и реално няма и какво да се очаква от там като трафик.
 
От: Съвет за бинг

то ясно че няма какво да се очаква да , но все пак трябва да се възползваме от всяка възможност :)
Така е. Ти реално какво виждаш да ти носи най-много като ползи? Трафик, позиции? :) Може да се възползваш от възможността, ако тя води след себе си перспективи. Иначе си е малко загуба на време и усилия. :)
 
От: Съвет за бинг

Blinky e прав общо взето. Като не идва трафик, защо да хабиш време. Нищо не идва от тоя Бинг. Умряла работа.

Иначе събмит през техния уеб панел, верификация, So.cl профил и там линк към сайта и социалните профили, шерване в So.cl
малко по-редовно и FB алабализми. Не бих редиректвал също.
 

Горе