Съвет за нов акаунт в адсенс, моля

lqllqlq

Well-Known Member
Здравейте,
Дори не знам от къде да започна... Преди много време направих отделен gmail за да го ползвам за Youtube канал. Предложиха ми да монетизирам канала, който е минавал през това знае, тъи предлагат да линк-неш Youtube акаунта, който всъщност е Gmail юзъра, към Adsense. Процеса е в няколко стъпки, като пита имаш или нямаш акаунт в Adsense. Там посочих, че нямам, тъй като исках да е фирмен. Никъде не поиска повече инфо, само съобщението, че е чакам одобрение.

Днес, ден по-късно, одобрение има, влизам и какво да видя? Вика оправи си плащанията, отивам и на тип акаунт: индивидуален.

Или аз съм тъп и не разбирам или това си е акаунт на физическо лице. Ако е така, както си и мисля, от къде го е хванало без да ме пита? Мислех да не съм го посочвал в gmail регистрацията, но там такова нещо няма и съм сигурен.
Тъпото е, че няма как да се смени, което води до 2 много съществени въпроса:

1. Какво правя с евентуалните приходи? Имам си фирма, която е по ДДС и за това исках и акаунта да си е фирмен...Ако изобщо там идват някакви пари как мога да ги оправям? (Знам за другата тема, но 1во е много стара, 2ро няма подобен казус)

2. Ако избера плащане western union като физ. лице е ясно как, но ако беше пък станало на фирма как става номера?

В краен случай ще си ги питам тях с един мейл, защото знам, че има вариант за това, но все пак ако някой си е самопричинявал подобно нещо нека сподели.

BTW новата визия е нещо адско и хипер объркано. Както казва Китодар: "Т'ва и на брат си не го пожелавам!"
 
От: Съвет за нов акаунт в адсенс, моля

Ако си се набутал с акаунт на името на физическо лице ще трябва да регистрираш това физическо лице по ЗДДС. И всеки месец счетоводителя, който си наел за целта ще подава съответните декларации...
 
От: Съвет за нов акаунт в адсенс, моля

Въпроса беше от къде го заби това физичеко лице, но както и да е. Ще видим как да станат нещата. Може би ще направя нов от 0-лата и ще го ресъбмитна. Не съм го мислил
 
От: Съвет за нов акаунт в адсенс, моля

Новата версия на YouTube и мен ме дразни. Не може да направиш канал в YouTube без да направиш страница в Google+. Проблемът е, че може да имаш видео, което е в нарушение на правилата на G+, обаче не нарушаваш правилата на YouTube. Тогава може да ти изтрият акаунта (страницата) в G+ и да ти отрежат достъпа до канала в YouTube (но да не го изтрият). Много тъпо.
 
От: Съвет за нов акаунт в адсенс, моля

Новата версия на YouTube и мен ме дразни
 

Горе