Съвет за пренасочване на URL

wood

Well-Known Member
Имам сайт с над 84000 индексирани страници. Днес прехвърлих сайта към нова система и вече url адресите са различни от индексираните в Гугъл. Как да направя че като някой кликне в Гугул върху някой стар линк да се препраща не към празна страница / както е сега / а да се препраща към начална страница или поне към същата категория. С хатчес или....
 
От: Съвет за пренасочване на URL

Зависи от системата. Но е по-добре да се направи 301 пренасочване, така че линковете да си останат един вид работещи. Виж какви са ти възможностите за това за твоята система. Ако ползваш някой SEO плугин, там също виж какви опции има.

.htaccess също е опция. Той е на по-ниско ниво и променя линковете още преди да са стигнали до твоята система, но е по-сложно да се работи с него.
 
Късно е вече.
И без да се види на място положението всеки отговор ще е празни приказки.
 
От: Съвет за пренасочване на URL

Как ще разбереш всеки от тези 84000 към коя страница трябва да сочи? Ако е смяна на домейн htaccess, но ако си сменил системата, трябва да си запазиш и адресите, не да ги редиректваш.
Винаги съм се чудил на такива въпроси, а във този форум ги има изобилие.
 
От: Съвет за пренасочване на URL

Ако беше смяна на адреси в Wordpress, постовете и страниците си имат id-та, така че какъвто и да е урл-то, чрез метода от линка могат да се пренасочат. Обаче то е от една система към друга. Въпросът е защо искаш да пренасочиш тези адреси към начална страница или категории, след като са индексирани? Няма полза от това действие. По-добре е, както казва hatre да запазиш url-тата.

Sent from my Lenovo A6000 using Tapatalk
 
От: Съвет за пренасочване на URL

Ако няма възможност или е прекалено сложно да се пренасочат всичките url адреси, не виждам смисъл да ги насочваш към главната страница. По-добре пренасочи категориите и виж те да са с работещи линкове.
 

Горе