Съвет за CSS / PHP thing

Дискусията в 'Web Development' стартирана от ReminD, Авг 20, 2018.

Тагове:
 1. ReminD

  ReminD Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 22, 2008
  Съобщения:
  6,312
  Харесвания:
  1,240
  Точки:
  113
  Бачкам по един мой сайт, relevant на reddit и имам няколко спънки, предимно в това как да билдна публикации /отговори, за да не си счупя главата впоследствие, тоест отместването за всеки reply
  Пример:
  https://www.reddit.com/r/mildlyinteresting/comments/98u1c5/this_happy_cactus_i_found_on_a_hike/

  ELI5: Вмомента как стоят нещата там -> имаме root коментар, имаме reply към него, който се визуализира леко вдясно, за да се вижда, че е отговор на въпросния коментар, имаме и опция да се скриват всички child коментари.

  Предложете някакво елегантно решение, който да не ме вкара в разни хард кодвания.

  tnx

  едит: забравих да вмъкна, всеки reply си пази колона с [parent_id] и ако е 0 , няма replies, тоест не е отговор, малко ми е мъка със css-a как ще се донагласи, предполагам че ще закачам някакъв клас ако parent_id не е 0 , но някой ако се е сблъсквал с подобно проблемче, ще се радвам да сподели опит, знам че nested comments са common неща и все някой ще се е занимавал.
   
 2. хейтър

  хейтър Active Member

  Рег.:
  Авг 23, 2014
  Съобщения:
  553
  Харесвания:
  185
  Точки:
  43
  Дизайна не е работа на РНР-то да го мисли, резултата от това е видим в редит шитнята - само потребители с месеци стаж в тоя малоумен сайт могат да проследят коментарите.
   
 3. ReminD

  ReminD Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 22, 2008
  Съобщения:
  6,312
  Харесвания:
  1,240
  Точки:
  113
  Сайта е много добър, има всичко и булшита се филтрира от потребителите, което е окей, downvoted коментарите отиват отдолу, и четеш само приличните такива. https://www.reddit.com/r/decadeclub/ наскоро влязох тук, скоро и в 100 000 carma club
   
 4. tripledeuce

  tripledeuce Active Member

  Рег.:
  Март 31, 2015
  Съобщения:
  195
  Харесвания:
  118
  Точки:
  43
  Пиши в скайп
   
  ReminD харесва това.
 5. Svetliooo

  Svetliooo Active Member

  Рег.:
  Окт 30, 2017
  Съобщения:
  281
  Харесвания:
  168
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Когато публикуваш коментара, ти вече знаеш кой е неговият parent ( в front-end-a ). Виж DOM структурата на коментарите в редит, за да разбереш как се получава безкрайното вмъкване на коментари. Ще забележиш, че имат г/д еднаква структура всички дървета. Вероятно са списъци ( ul ) елементи. Приемаме, че са такива.
  При публикуване на коментара, намираш неговия parent елемент и му append-ваш dom node с новият коментар. Така ще се появи на потребителят.

  Ако не ме лъже паметта, ти работиш с React за front-end. Там предполагам коментарите са масиви, така че просто вмъкваш коментара в списъка с другите коментари и ще се появи на потребителя. А за да вземеш ID-то на коментара, просто изчакай заявката към back-end-a да мине и да ти върне id-то.

  Самия back-end и нестването на коментарите един в друг ще ти е по-трудно. И по-конкретно показването им на потребителя.
   
  ReminD харесва това.

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice