Съдбата на интернет

От: Съдбата на интернет

:twisted: Искат да регулират, или искат да контролират? :twisted:
 
От: Съдбата на интернет

То "интернет" вече е доста разтегливо понятие. Има кешови сървъри, има и локални мрежи. Не виждам какво могат да направят реално :wink:
 
От: Съдбата на интернет

Не вярвам интернета да стане на трафик - плащаш според посещението на сайтовете, и ако не дай си Боже зареди някой тежък сайт натрупан със скриптове и флаш-анимации, сметката ще ти стане доста голяма, а ако си пуснеш скайпа и говориш и пуснеш и камера... и 10 заплати няма да стигнат да си платиш интернета. Точно пък нашите БГ-доставчици нямат интерес от това. Дубай - една от щаб-квартирите на юдо-масоните които ламтят за пари, вечно ненаядените. Чакам с две ръце да им дойде реда и на тях :twisted::twisted::twisted:
 
От: Съдбата на интернет

Съмнява ме да се приеме такава глупост, това ще са 10 крачки назад за развитието на мрежата. Ако това стане, ще е вече очевадно, че се потиска развитието на технологиите с цел печалба. Точно сега, когато всички големи компании и доставчици се прехвърлят на оптика и скоростта на интернет е в пъти по-висока от необходимото искат да таксуват данните както преди 10 години с модемите. Само си търсят поводи да измислят нови такси и да си пълнят джобовете.

Това пак го правят заради ненаядените филмови и музикални студиа където реват постоянно заради торент сайтовете. Не стига, че сега работата им е в пъти по лесна от преди заради всички нови тенологии, печалбите им са до небето и пак не са доволни...

Гледах миналия ден едно видео, в което споменаха Microsoft, че работят по технология за BluRay плеъри която ще може да засича колко хора има в стаята и ако диска е програмиран само за 4 човека ще иска да плащаш допълнително ако влезе 5ти човек... не ми се мисли още какви глупости ще да измислят да ни доят, ама то ще е до време.
 
От: Съдбата на интернет

По принцип, технологията за следенето на трафик, не е по джоба на родните ни провайдъри. Интересно, ако се приеме това "радикално предложение" в световен мащаб, как ще реагират провайдърите? Или ще се стигне до положение, в което ще плащаме за по-бавен интернет?
 
От: Съдбата на интернет

Изказването на този Льоблоф е доста глупаво. Вместо принципна позиция, някакви шаманствания на дребно.

ITU e някаква организациика, която все пак трябва да оправдава присъствието си с подобни безмислени прояви.

Не знам защо списъкът с учасниците не е публичен. Доста странно. FB, Cisco и Go Daddy са там, но доста сериозни играчи май няма да присъстват.

Няма как да стане. Балансът и интересите са в друга посока.
 
От: Съдбата на интернет

Няма как да стане това, поне и тук. Не е в интерес на БГ-провайдърите, защото е голям удар срещу самите тях, от колкото по крайния потребител. Работя системен администратор в хостинг фирма и знам за какво става въпрос. Със сигурност ще реагират защитниците на интернет обществото, няма да оставят нещата така на някакви си глобалисти, ционисти и лобисти да налагат каквото им скимне. Очаквам ответен удар и от анонимните, те също не спят и за тях няма почивен ден. :twisted:
 
От: Съдбата на интернет

Проблема не е в следенето на трафика, мисля че се следи даже постоянно, но единствено с цел водене на някаква статистика. Като цяло, на хората им трябва бърз интернет за да гледат клипове и да теглят филми и музика. Единствения начин тази глупост да мине е ако цената за трафика е много малка, примерно 10 ст. за GB. Аз например на ден сигурно правя 5 GB трафик без да си давам зор - някой друг сериал или филм, YouTube, онлайн радио, Skype и т.н. Да речем че направиш 20 лв. за месец с това потребление - поносимо е. Но тогава цялата работа се обезсмисля, целта им е да спрат свалянето на филми и музика.

Ако сложат пък нещо от сорта на лев-два за GB, просто няма как да стане. А с WiFi по заведенията и на публичните места какво правим? Със сметката за кафето ще ти дават и сметка за интернет? :D
 
От: Съдбата на интернет

Проблема не е в следенето на трафика

С подобно впечатление останах, въпреки твърдението им за обема на "изпратените данни" ;)
 
От: Съдбата на интернет

Наближава зимата и почват да мислят глупости. :cry:
 
От: Съдбата на интернет

Ако това стане, ще е вече очевадно, че се потиска развитието на технологиите с цел печалба.

Това нещо се прави много отдавна и то не само в интернет.
 
От: Съдбата на интернет

Тея хора седяха седяха и накрая бръкнаха под вола теле да търсят ... Това е най-голямата ПРОСТОТИЯ която бях чувал през живота си! Как било възможно бизнеса да плащал колкото обикновения потребител и т.н. ... Аз плащам за интернет вкъщи точно 15 лв. и ми е перфектно, нямам изключително висока скорост но пък 15 mbit/s ми вършат работа щом знам че пусна ли компа интернет имам. Хайде сега някой от великите умове (защото явно аз съм от глупаците) да ми обясни как точно един бизнес ще си свърши работата с 15 мегабита интернет ?!
 
От: Съдбата на интернет

Въпрос на време е да бъде осъществена тази/подобна концепция. Авторските права може никога да не успеят да ги регламентират. За сметка на това кранчето има 2 положения - пуснато и спряно.
 
От: Съдбата на интернет

Поствам цитат от писмото на “Интернет общество – България”, изпратено до МТИТС - относно предстоящата конференция в Дубай:

"МТИТС е ведомството, което добре разбира, че именно дерегулацията на Интернет и ненамесата на държавата доведоха до появата на над 2000 Интернет оператора в страната и високи скорости на достъп, с каквито не може да се похвали нито една друга страна от ЕС.

Надявам се и другите параграфи да отстоят на конференцията.

Писмото е в следващият пост...
 
Последно редактирано:
От: Съдбата на интернет

Пренасям инфото от темата която бях отворил. :)

Днес докато си седях в Google+ попаднах на това видео.
[video=youtube;XzNQarkk95Q]https://www.youtube.com/watch?v=XzNQarkk95Q[/video]

Ето и една много добра статия в Kaldata която описа за какво става въпрос Интернет активисти разтревожени за резултатите от срещата на ITU
Един сайт на английски с повече информация по въпроса https://www.whatistheitu.org/
От този линк може да прочетете Писмо на “Интернет общество – България” до МТИТС относно конференцията на ITU в Дубай
Ще е добре да информираме повече хора за ставащото ако искаме интернет да си остане свободен.
 
От: Съдбата на интернет

Продължение по темата.
Google са поели нещата в свои ръце Google Take Action.
Явно е че щом те са се заели с такава инициатива, ITU не е заплаха която трябва да бъде пренебрегвана.
Включете се в инициативата на Google за опазване свободата на интернет.
 

Горе