Теглене от Paypal

dslamera

New Member
Здравейте,
първоначално имах обикновена еврова paypal сметка,която преди няколко дни upgrade-нах до Бизнес сметка и смених валутата на USD-искам да работя само с нея!
Днес си направих USD сметка в ЦКБ с цел да изтегля баланса от Paypal към нея,но се поразрових по старите теми във форума и установих,че Paypal пращат само euro към банкови сметки.Това означава,че първо Paypal ще конвертират доларите ми към евро,а след това и банката ще трябва да конвентира полученото евро към долари-с едва дума двойно дране на кожата.Разбрах това от следният screenshot ,публикуван в една от темите- http://i.imgur.com/TayUH1j.png

Искам да попитам как стой въпроса с тегленето на Usd баланса към дебитна карта,която пак ще бъде в USD??
Някой,който е правил преводи от Paypal към карта би ли споделил в коя банка е най-изгодно да се направи такава USD карта и какви са таксите от Paypal (прочетох някъде,че се взима 2,5 $ такса ,така ли е?) и банката?

Благодаря предварително! :)
 
Имам левова сметка към ДСК свързана с Пейпал.Всичките долари и евро от пейпала при теглене бях конвертирани в левове без проблем и без някакви извънземни такси.Не знам за какво ти е доларова сметка в българска банка.
Иначе пейпалските такси са гадни....
 
Пропуснал си тази част:

пращат само EUR към банкови сметки

Което е абсолютно вярно и коректно, за това и никой нормален НЕ тегли към IBAN, а само към карти (макар и между 0-2% такса към дадената банка в зависимост от банката).
 
И аз съм със сметка в ДСК, която си е в левчета и си получавам всичко, според курса за деня. Няма смисъл да откриваш отделна сметка, всичко се конвертира автоматично от банката, но някой вземат допълнителни такси.
 
Аз ги тегля дирекно към карта VISA на ЦКБ банка. До сега съм нямал проблеми. Не виждам смисъл да правиш допълнителни гимнастики.
 
Здравейте!
Регистрирах се във форума само за да питам следното:
Вчера се опитах както винаги да си преведа пари към картата от ПейПал, но видях че таксата е 3,50 лева.
Преди беше 2,50 USD.
Автоматично конвертирана от USD към BGN.
Казах си няма проблем, но след това видях и че сумата, която се опитвам да преведа са я конвертирали от USD към BGN.
Курс 1,60 а моментния курс на БНБ е 1,65!
При вас така ли е или само при мен.
Предната седмица го нямаше това!
 
Да така е! Аз също съм учуден, чета в момента по форумите, все още не съм наясно какво е станало, но е така. Още един човк ми потвърди и при него. Автоматично си ги обменя по техен курс, който меко казано е много загубен. Как една банка може да купува и продава примерно с 2 стотинки разлика, а тези образи направо с 5,6 стотинки на единица ти вземат от раз, да не говорим какво става, като дойдат лева, а сметката ти е в долари, айде пак превръщане в долари, а ти теглиш от картата в лева. Много такси май станаха реално?
 
Това май е само за доларите, но все пак е доста неприятно. Освен всичко останало и много време се бавят парите, поне при мен...
 
Само за доларите е. Днес ме изненадаха с курс 1.6428, което си е ниско в сравнение с това, което ми дава обслужващата банка при продажба на долари към левовата ми сметка.

Опс, излъгах, сори. Курс купува на банката е 1.6332, а този на PP е 1.6428 , което е в моя ползва. Я си проверете валутните курсове към датата на получаване на преводите.
 
При теглене изписва една сума, която наистина е на курс 1.61, но като получих парите си бяха на 1.64, така че паниката е излишна :)
 

Горе