Тема, мотивираща ме да продължавам

Здравейте,
преди да започна искам да кажа, че следя форума отдавна, но много рядко съм взимал участие в различни дискусии. Нещата, които научих и продължавам да уча от Вас са много. Тъй като съм такъв тип човек, че когато ми светне лампичката с нова, различна, интересна идея - започвам да е реализирам веднага, но много скоро изгубвам стимул за работа и доста от нещата остават недовършени. Всяка идея, първо е реализирам с лист хартия и молив, като отбелязвам важните стъпки, на които трябва да наблегна. Тази тема е създавам точно за това, един вид ще знам, че някой някъде чете тази тема и това ще ме мотивира да не спирам с уеб начинанията си. Ако не съм на правилното място с тази тема, вземете нужните мерки.

Занимавам се с HTML,CSS,PHP,Photoshop, а и от скоро с Illustrator. Голям фен съм и на Wordpress.
Моето пътешествие в интернет пространството започна преди 4-5 години, след стотиците въпроси как пък са направили това, къде е ключа и как всъщност се прави сайт, потърсих и намерих моето начинание. Всъщност много бързо възприех основите на HTML, CSS, a по-късно и PHP.
Усещах, че да чета материали от тази сфера и да правя стотици примери не ме натоварва особено. След няколко неуспешни опита (проекти) и запознаването ми с Wordpress, направих първия сайт с информация за онлайн игра, който беше първи такъв и така да се каже нямах конкуренция, но да не навлизам в тази тема. Като всеки предприемач, така и аз - начинаещия такъв се стремя към успешни резултати придружени с някой лев.

В момента съм на финала на нов сайт, в който ще публикувам статии с интересите ми в уеб мрежата. Далеч съм от истината, че работата ми ще е перфектна, но този път съм удовлетворен от труда си върху този сайт. След като го пусна, ще го представя в някой от коментарите ми и ще очаквам критика и мнения.
Имам и друга идея,за която ще се радвам, ако успея да е реализирам докрай.

Паралелно с всичко това изготвям логота, банери, темплейти за сайтове и въобще всичко свързано с уеб дизайн. Ще се радвам, да пълня опита и портфолиото ми с ваши предложения за логота на първо време.


Е, ще запълвам темата в последствие с развитието на един начинаещ уеб пътешественик.
:):)
 
Последно редактирано:
Добре дошъл от мен и много се радвам, че си част от нас. Може винаги да споделиш с нас всичко, което те интересува и да питаш в някоя секция каквото те вълнува. ;)

Ще се радвам да споделиш новия си сайт и да можем да помогнем или дадем съвети за него. Или просто да видим какво си сътворил. И знай, никой сайт, който е бил първи, не е бил №1 за който и да е собственик, но едно нещо знай - винаги гледай да се самоусъвършенстваш. ;) И това с времето е факт просто. Няма как.

Ще се радваме да видим някои от твоите неща, които си правил. Успехи и продължавай все така. :)

П.П: Приятен престой във форума. :)
 
От: Тема, мотивираща ме да продължавам

Благодаря за топлото посрещане и мотивиращите думи. Амбициозен човек съм и се стремя към усъвършенстване. А то като се замисля, това май си е заложено в човека - умението да се усъвършенстваш. Скоро ще споделя и някои от работите си. :)
 
Знам, личи си, че си такъв. ;)

Да, сподели с нас, ние винаги сме отворени да споделим и нашето мнение, единствено с цел да помогнем и да бъдем полезни. :) Ще се радвам да споделиш са нас в бъдеще. Иначе кажи ни какво точно правиш и към какво си се насочил? Да можем да помогнем с нещо. Успехи и ако има нещо, насреща сме. ;)
 
От: Тема, мотивираща ме да продължавам

petr55, и при мен се е случвало да изгубвам мотивация за работа след като ми е дошла някоя, поне за момента, много добра идея, което си е чист парадокс, но се случва. Ама и този "демотивиращ период" отминава, така че - главата горе и само напред.

Успех с всички начинания. И аз като тебе следя дискусиите, рядко се включвам в тях, защото предпочитам да запазя мнението си, ако не смятам, че ще съм от полза за когото и да било чрез него.
 
От: Тема, мотивираща ме да продължавам

И на мен ми се случва да се демотивирам за някой проект, но това е временно, след известно време се връщам на него и го довършвам. Имам ли идея я маркирам по някакъв начин за да не я изгубя, примерно регистрирам домейн, пускам едно базово сайтче и след време се връщам и довършвам. Обикновенно работя по 2-3 мои проекта едновреммно така ако правя нещо по един проект 2-3 часа и ми омръзне започвам да правя нещо по друг, след още 1-2 часа прескачам на третия и така докато ги завърша. Междувремнно правя маркетинг на 4ти проект. Така нещата си вървят полека полека.
 
От: Тема, мотивираща ме да продължавам

coolice, занимавам се със успешно завършване и прием във ВУЗ със специалност "Софтуерни технологии и дизайн".
А иначе днес изпипвам сайта и го тествам, няма да го пускам наблъскан със статии, а по две - три през ден - мисля че така е по-правилно.
rr4ev, благодаря :)
Mr. George за съжаление още нямам нужния опит да се занимавам с два и повече проекта на веднъж - разсейвам се тотално и винаги на единия наблягам повече, а другия остава някъде във времето.
 
От: Тема, мотивираща ме да продължавам

Добре дошъл petr55! В правилната посока си се ориентирал и със сигурност ще научаваш още много нови неща от форума и не само. Приятен престой тук :)

// Една препоръка: като публикуваш дълги постове (като първия в тази тема), удряй от време на време enter-a да има повече пространство между изреченията, така е по-лесен за четене текстът.
 
От: Тема, мотивираща ме да продължавам

Благодаря, за в бъдеще ще следвам съвета ти :)
 
От: Тема, мотивираща ме да продължавам

Днес малко експериментирах. Прикачвам едно лого, едва ли някой ще изгради представа за стила на работата ми само от него, но ако на някой му хареса - ще се радвам да получа предложение за изработка на лого(безплатно) - хем да се упражнявам, хем да правя нещо полезно. Споделете мнение :)
logo_shark.pnglogo_shark1.png
 
От: Тема, мотивираща ме да продължавам

Добър вечер,
след дългия, зимен сън тези дни довърших сайта, за който говорих в първия си пост и сега ще ви го представя, а самия сайт Creativelyshark . EU

Домейн: CreativelyShark
Не съм заложил на ключова дума за домейн, след дълго мислене какво да е името на сайта ми - мисля че "Креативна акула" е добре, надявам се и бързо запомнящо се. "Креативна" - ясно, "Акула" - на там се стремя, както има "Shark" в покера, означаващо силен, напреднал играч.

Тема: Сайта е насочен към IT сферата - най-общо.

Съдържание: Започнал съм да го пълня, в момента има само 3 статии, но имам подготвени още. Запланувал съм и много free ресурси, инфографики, мотивиращи и вдъхновяващи статии, туториали.

Система: Wordpress

Дизайн:
Заложил съм на семпъл дизайн, като комбинирам два основни цвята. Началната страница и някои от другите ще са с по-различна структура от останалите. Използвам темата - BoldR Lite - безплатна от каталога на Wordpress, работил съм много върху промяната на дизайна й.

SEO: Да си призная честно, тук ми е тъмна Индия, но с четене от интернет се ориентирах г/д. В момента се стремя към вътрешна On-page оптимизация - въобще не знам дали се справям, но ще проличи. Събмитнал съм и sitemap в WMT.

Цели: Първата ми цел е 100 посещения на ден. Малко са но това ме мотивира. Разбира се основните цели не са ми 100 посещения :D

Страниците "За нас" и "Склад" още не са довършени, в най-скоро време ще приключа и с тях
Нещо логото не ми харесва или просто вече ми е омръзнало, но ако се реша да го сменям ще трябва да е по-скоро.
Опитах се да вкарам, графичен елемент - човечето, но не ми се връзва на цялата картинка. Ще доразвия идеята и ще го променям.

За друго не се сещам, споделяйте мнение, критикувайте - не се сърдя :D

Ако някъде съм се изразил неточно се извинявам, че по това време вече съм изтрещял 8)
 

Горе