Технически съвети за нов сайт на Wordpress

dpanajotov

New Member
Здравейте, колеги. Предстои ми създаването на нов медиен уеб сайт, който ще бъде къстъм мейд направена тема на WordPress. Самият сайт няма да бъде новинарски, а с публицистично и дълго съдържание, като ще има няколко материала на ден - ще има календар, подкаст, онлайн магазин и други подобни екстри. Сега ще ви задам много лаишки въпрос, моля да не хейтите и ако темата е глупава, просто да се изтрие :) Но - какво задължително трябва да присъства, според вас, в такъв сайт?
Не ви питам за категории, слайдери и т.н., а по-скоро за бекенд технологии и инструменти. Основните неща са ясни, но понеже не съм програмист или QA, а редактор, съм сигурен, че пропускам нещо. Говоря по-скоро за технологии, които са по-специфични, не са в рамките на бейсик нещата, а са важни за оптимизацията, бързината, анализите, потребителското поведение и потребление и т.н.
Питам, защото искам да задам правилно задачите на програмистите ни. Наясно съм, че въпросът ми е твърде обширен и общ. Но ми е трудно да изкажа какво имам предвид. В коментарите и в дискусията (ако стане така) се надявам да се изяснят нещата.
Отново се извинявам за неясно зададения въпрос и предварително благодаря на откликналите!
 
А не можете ли да обсъдите тези детайли директно с програмистите ви. Те като компетентни хора мога да преценят най-точно от какво има нужда проектът ви.
 
Разбира се, това ще го направя - те са напълно компетентни, но хората по-скоро ми правят услуга, отколкото да печелят (става въпрос за независим проект с кауза), затова не искам да ги притеснявам твърде много, а и винаги е добре да чуеш още едно мнение :) Такъв човек съм, че дори да работя с най-добрите в някоя сфера, винаги искам да видя и други идеи. Не, че нямам доверие на себе си или хората, които работя, в случая дори напротив, просто знам, че понякога дори очевидни неща ти бягат от погледа, когато си се вглъбил в нещо.
Пак казвам, че ако темата е много спамърска и обща - моля да я затриете, осъзнавам колко глупав въпрос задавам от страна на протата програмисти във форума, без да го казвам с ирония.
Поздрави!
 
Това което питаш се прави преди да започнеш проекта. Ти вече си избрал Wordpress, така че финито.
Ако програмистите с които работиш не са свършили тази част то те са просто едни инсталатори на софтуер.
 

Горе