Тире в домейна ?

AxCx

New Member
Не съм изобщо фен на домейните които съдържат тире, обаче другите често заети и скоро си купих 2 с тирета, та вече почва да ме гризе отвътре дали не направих голяма глупост. Пред дилемата съм дали да купувам и други с тирета, щото не се сещам нито един голям/известен сайт който да има тире, а вие сещате ли се ? Някой има ли наблюдения относно новите алгоритми на гугъл към такива домейни ? Ако един сайт с тирета е малко по-добре оптимизиран от такъв без, дали ще може да го събори в резултатите ? Очаквам само адекватни мнения подкрепени с факти, а не гадания и предсказания или статии тип Матт Кънт.
 
От: Тире в домейна ?

Аз мисля че не си направил толкова голяма грешка. Все пак и това са домейни, не е такава болка, а и мисли за това че си хванал това което искаш с малък компромис в писането ми. И 100% има големи сайтове с домейни, в които има тирета. Не се сещам, но има. ;)

Не мисля че има голя разлика между новдомейн.ком и нов-домейн.ком - в портфолиото си имам нов--домейн.ком и пак се ранква добре. Специално Г вече не прави разлика дали има разтояние или е слят. Преди време беше важно да е с тирета за да може Г да разграничи думите в дадена фраза за която се опитва сайта да излезе, но и тогава си мислех че е мит. Слято или разделно - въпрос на опции.

Няма грам да го зъботи в резултатите: Случайнон ми хрумана да издиря група с две думи в името си, виж място # 8: Papa Roach
Доста добре за домейн с тире, а?:)
 
От: Тире в домейна ?

факти и сериозни мнения...

някъде из google.com/about пише точно за тази работа.
бях цитирал скоро
оттам казват, че тиретата по-добре разделят думите. но дали ще го вземеш това насериозно зависи от теб...

иначе за едно си прав

големите нямат тирета...
но едва ли на това са разчлитали за търсачките примерно www.marketwatch.com
 
От: Re: Тире в домейна ?

... С малко изобретателност винаги се намира добър домейн без тирета.

Да, тогава вместо тирета трябва да пиша цифри или други случайни букви :) което пък още по-малко ми харесва.
 
От: Тире в домейна ?

имам домейн си тире и .info, който се класира доста добре. Все пак бих предпочел да го бях взел без тире по-скоро от гледна точка на юзерите, отколкото от търсачки. Потърси "small business forum" и ще видиш домейн с две тирета да излиза на първо място. Други са причините защо големите сайтове нямат тирета, не СЕО.
 
От: Тире в домейна ?

Потърси "small business forum" и ще видиш домейн с две тирета да излиза на първо място.

в първите 50 резултата (5 страници) не видях подобно нещо.
после се отказах
 
От: Тире в домейна ?

Сигурно гледаш през google.bg :)
При мен google.com наистина показва на първо място www.small-business-forum.com.
Преди малко търсих "spain properties" и "spain property" и на първо място излиза пак сайт с тире в домейна. Случва се ...
 
От: Тире в домейна ?

Ясно де, ама малко се отклонихме.
То не беше само за тиретата, а за това, че един ден ще ти е криво да сложиш логото в коридорите на отделите Mega-Qk-Sajt.com :)
 
Re: От: Re: Тире в домейна ?

Да, тогава вместо тирета трябва да пиша цифри или други случайни букви :) което пък още по-малко ми харесва.
Нямах това предвид. Първоначално нещата изглеждат трагично при търсене на домейни в конкурентни ниши. Обаче с малко фантазия и проучване (и правилните инструменти), се намират много прилични домейни, даже с по един главен keyword в тях. Без да бъдат спамерски.

Един съвет при регистрация на домейни - не бързайте! Отделете 2-3 дни, ако е нужно.
 
От: Тире в домейна ?

Когато говорим наистина за силно конкурентни ниши фантазията няма да ти помогне с нищо интересно, щото всичко ценно е "изядено". С фантазия ще намериш синоними, подобни по звучене думи, ще добавиш top, hot, best, golden ... или някакви числа 1, 99, 100, 1000, 2000 ... Обаче на мен не ми трябва такъв "интересен" домейн. Няма смисъл, в най-добрия случай не помага, а даже може и да пречи.

Та ако гоните фраза "keyword1 keyword2" и домейна keyword1keword2.com е зает в какъв ред бихте подредили по приоритет следните компромисни варианти (стига и те да не са заети) ?

keyword1-keyword2.com (ползваш тире за разделител)
keyword2keyword1.com (разместваш думите)
keyword1keyword2shit3.com (добавяш шит)
synonym1synonym2.com (синоними)
key1word2.com (интересен "уникален" домейн)
keyword1keyword2.info (избираш не .com домейн)
keyword1keyword2.hit.bg (no comment)

Други не се сещам ...
 
От: Тире в домейна ?

аз бих подредил така:

keyword1keyword2shit3.com (добавяш шит)
keyword1-keyword2.com (ползваш тире за разделител)
keyword2keyword1.com (разместваш думите)

за останалите дори не бих се замислил да ги регвам :)
 
От: Тире в домейна ?

Какъв е проблема с .info? По-несериозно изглежда за потребителя (по-рядко клика на връзка с адрес нещоси.info) или се ранква по-зле от Google?

Не видях да пише нищо по въпроса в http://en.wikipedia.org/wiki/Search_engine_optimization (при търсене на низ „.info“ в тази статия).
 
От: Тире в домейна ?

Затова и не си купих .me домейни, макар и да звучат оригинално. Там е още по-зле щото те връзват с регион.

Когато пиша домейни в адресбара най-лесно ми е да завършват с Ctrl+Enter :)
 
Последно редактирано:
От: Тире в домейна ?

Няма такова нещо като по-лошо класиране със инфо и домейни с тирета, поне аз несъм забелязал подобно нещо

аз примерно по някои думи се класирам на първи позиции пред домейни на .com и без тирета, при положение че моя е инфо и с тире
 
От: Тире в домейна ?

Няма такова нещо като по-лошо класиране със инфо и домейни с тирета, поне аз несъм забелязал подобно нещо

Имаше един ден, в който почти всички инфо домейни бяха изхвърлени от гугъл индекса (включително моите 3). Но пък бързо се оправи и може би беше някакъв бъг.
 
От: Тире в домейна ?

Пред дилемата съм дали да купувам и други с тирета, щото не се сещам нито един голям/известен сайт който да има тире, а вие сещате ли се ?
Над 90% от сайтовете хоствани в SBI са с тирета, обикновено 2 на брой. Нad 60% от тях правят пари със сайтовете си без да им се налага да работят. Вярно, няма големи сайтове от типа ШуМъни, но голяма част правят доволно големи пари от сайтове с тирета.

Аз лично не съм им фен, но имам два домейна с по едно тире.
 
От: Тире в домейна ?

според мен терето не играе никаква роля... имам поддомейн от блогспот има 1 тере и се ранква на 2ро място за 2 милиона резулата а е с 90 линка ами ако имам 500 линка? а иначе блога си е хубав имам 20 статии пренаписани и съм си доста доволен като резултат..
 
От: Тире в домейна ?

Сайтовете с тирета тип домейни второ ниво са върха засега(moyasayt-bg.com или bg-moyasayt.com). Поне за Гугъл. Абсорбират всички търсения на теми едиквоси-бг
 

Горе