Той и Тя - нещо странно, неопределено...

Kirev

Active Member
Здравейте колеги.
Понеже си контузих лявото рамо, тренировките днес бяха мираж, а аз реших да си седна на задника и да експериментирам върху нещо, което вчера обсъждах с моя позната, която е студентка в ПУ с българска и руска филология(1-ва година). Стана въпрос за стиловете на писане и т.н., та ми скимна, че съм попадал на "двойно ориентирани" творения. Наричам ги така, защото аз самия не знам термина, с който трябва да се определят, мацката - също.
Макар и не знаещ какво точно започвам да пиша, надъхан, написах го.
Получи се ето това: Той и Тя.
Ако някой мисли да ме напада, че правя реклама на блога си или нещо такова - майната му! По-добре да не се обажда...
Та... идеята на темата ми е да разбера какъв е точно този стил на писане, как се нарича точно, защото грам идея нямам как да потърся в Google за него.
Вярвам, че тука има адски кадърни колеги, които предлагат писане на статии и т.н., което ме наведе на мисълта, че някой от тях може би ще е на ясно. Ако някой ме критикува градивно, също ще се радвам. :)
 
От: Той и Тя - нещо странно, неопределено...

На мен ми харесва!

Също това, че може да се чете и в двете посоки. Браво.
 
От: Той и Тя - нещо странно, неопределено...

"Палиндром" се наричат тези думи, които могат да се четат по един и същи начин от ляво на дясно и от дясно на ляво. Например: "аз обичам мач и боза". Не съм сигурна, че това, за което говориш, има определено име (ще потърся допълнително и ще пиша), но е доста използван похват. В този клип http://www.youtube.com/watch?v=Weq_sHxghcg им се е получило чудесно.
 
От: Той и Тя - нещо странно, неопределено...

Благодаря за вниманието. :)
@sifon4o, благодаря за информацията. Ще се радвам да разбера точното название на метода, но мисля, че когато имам термина за думите, бих се справил и с откриването на еквивалента му в стихотворната(или както се води) форма.
А относно клипчето - да, определено им се е получило! Надявам се един ден да мога да пиша така.
 

Горе