Трансфер на домейн

dexter13

New Member
Здравейте,

преди известно време подадох заявка за трансфер на домейн, но до момента нищо не се случва. Правил съм трансфери и преди, но до такова забавяне не се е стигало.

Ситуацията е следната: Старите собственици на домейна ми изпратиха секюрити кода. Аз запазих домейна, платих го и т.н. Минах всички процедури. Получих линкове за активация, старите собственици също. До тук добре.

Днес обаче е 15-ти ден след цялата тази процедура, а домейнът не се трансферира. От хостинг компанията към която съм транферирал домейна (една от големите в БГ) ме увериха, че тече процес, който не зависи от тях, въпреки, че при самата активация ми пратиха мейл, че трансферът ще се осъществи в рамките на 5, 7 дни. Е, днес е 15-ти ден и транфер няма.

Моля, ако някой има подобен опит да сигнализира :)
 
От къде трансферираш?
Аз в момента правя трансфер на 2 домейна от там и също имам известно забавяне.
 
Тъй като времето за трансфер на домейн зависи най-вече от стария регистрар, свържи се с тях (или кажи на собственика на домейна да го направи) и питай дали те задържат трансфера и ако да, каква е причината за това.

Имаш ли доверие на собственика на домейна, да не би да те баламосва?
 
Ако текущия регистрар не е баш-регистрар като Enom и GoDaddy, а нечий affiliate (като NameCheap примерно), собственика получава имейл с линк на който трябва да одобри трансфера. Да не би там да се бавят нещата?
 

Горе