Търся: Трябват ми 10+ кратки статии

freelancer

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
97   0   0
Трябват ми 10+ кратки (300-350 думи) статии на български на следните теми:
1. Спално бельо (чаршафи, шалтета...) - 4 статии (мога да взема и повече, ако ви се пише)
2. Декорация за дома (картини, панели за стена) - 3 статии (мога да взема и повече, ако ви се пише)
3. Агротехника (трактори, прикачен инвентар) - 3 статии

Предлагам по 1лв на 100 думи за грамотно написан текст с >85% уникалност. Може да е превод или преразказване - стига да отговаря на предните 2 условия.
Плащам след получаването на статиите, ако някой се съмнява - справка iTrader-a и всички хора, с които съм работил през годините.
Ако си харесам автор, ще поръчвам и още статии.
Пишете ми на ЛС с линк към ваш текст, по подобна по възможност тематика, както и с въпроси и/или предложения.
 
Впечатляващите 1 лв. на 100 думи с над 85% уникалност. Търсиш и грамотност. Пожелавам успех :) Можеш ли да гарантираш месечен обем?
П. С. Не се заяждам. Пазарът е отворен. Включвам се да следя темата, за да видя, кой ще е тоя талант, който ще се навие и ще свърши качествено работата.
 
Ами и аз съм малко учуден, тъй като съм работил с колегата и мога да кажа само добри думи за него. По всяка вероятност не държи на някакво супер качество на статиите, пък и процента за уникалност който изисква, не е нещо особено. Пожелавам му успех, дано намери кандидат за работата.
 
Не знам защо ще следите темата, като хората трябва да се свързват с мен на ЛС, но ще използвам случая да обясня някои неща.
Ползвам подобни услуги от над 10 години, самият аз съм писал и пиша все още понякога - плащал съм по 2-3+ лева/100думи за тотален боклук (естествено еднократно), и по 0.8 лв/100 думи за идеални статии (съвместната работа продължава с години). Работил съм с много хора от този форум и не само - не знам да има недоволни :)
Преценил съм, че за тези статии с подобни изисквания давам тази сума - който не го устройва просто подминава :).
Който не може и/или не иска да изкара 3-4 лв за 15-20 мин. работа, значи просто не е за тази задача.

P.S. Благодаря за повдигането на темата.
 
Хммм, интересно предложение. Моят въпрос е: ако намерите автор, който пише добре, според Вашите критерии, ще коригирате ли заплащането за евентуални бъдещи статии, или очаквате да се работи на тази цена? Не бих възразила да напиша няколко статии на ниска цена, при положение, че работата клони към по-траен ангажимент на друго ниво на заплащане. 1лв/100 думи, колега, е предложение, което се отнася до хора, за които това не е работа, а кратко забавление в свободното време. Понякога. Ако всеки дърпа цените надолу, някой ден просто няма да има копирайтъри. И тогава или цените за тази работа ще се скочат много осезаемо, или поръчителите сами ще си пишат нужните им материали.
 
Поръчителите, трябва сами да си пишат статиите, и да взимат жълти стотинки.

Без да влагам грам негативно отношение към вас, ще изразя неодобрението си към участието ви в темата. Високомерно отношение от крайно неграмотен човек, относно цената на копирайтинг услуги, е смехотворно. Мятате запетайките като пуканки на детски рожден ден, а имате претенции към заплащането. Освен това, виждам, че изпитвате затруднение с формулирането на елементарно изречение.

Цената на спорадично писани текстове открай време си е 1лв/100 думи, особено пък кратки, тип резюме по 300+ думи. Не виждам защо трябва да се коментира офертата на човека. Не ви харесва - не кандидатствате. И аз без да се заяждам... :)
 
Заяждате се, 3 лв са 300 думи и това са жълти стотинки. Не на мен тия.

За да искаш повече от това, трябва да покажеш умения, талант и дисциплина. Всички сме започнали на тази цена, като с времето сме придобили две от посочените три качества. Не е редно да коментираш цената, когато още не струваш нищо. Нужна е благодарност към хората, склонни да ти плащат за времето, през което се учиш. Копирайтингът е занаят. Когато станеш поне полу-майстор, тогава можеш да си правиш дребните сметки с цената.

Освен това, 3 лв са ако напишеш само един текст. При дългосрочна работа си изкарваш една прилична заплата от вкъщи. На ден можеш да изкараш 30 лв, защото 10 текста по 300 думи се пишат за 5-6 часа максимум.
 
Не е моя работа да коментирам, но все пак ще го направя. Преди време ми се наложи и аз да купувам статии, като от различни хора взех и различен брой на различни цени.
Крайният резултат беше, че по-евтиното излезе в пъти по качествено. Тоест цената не определя качеството! Смятам за напълно разумна цена 1лв - 100 думи. При бъдещ ангажимент за количество спокойно можете да изкарате по 5-10лв за час, ако Ви се отдава разбира се.

Не се заяждам с никой, но за всяка оферта си има хора, както и тук ще се намери и за под тази цена гарантирано! Аз лично, също не бих платил повече на някой да ми нахвърля 10 реда на кръст при положение, че в повечето случаи си редактирам сам статиите. Имах случаи с учители, които още в заглавието забелязах по 3-4 елементарни правописни грешки, е това не е сериозно после да се сърдите!

Желая успех на всички!
 
@Александра Христова, вече имам няколко автора дошли от тази тема, които пишат доста по-добре от теб (съдейки по мненията ти във форума).
Най-добре послушай @nandibandi, и пиши по-малко, докато не придобиеш някои основни умения, защото така гониш потенциалните си клиенти. https://www.predpriemach.com/members/nandibandi.17416/
 
за мен 45 лева и нито стотинка по малко.

И сигурно сте затрупана с поръчки... Широко отворената уста обикновено яде мухи. Успех ви пожелавам.:)

п.с. При степенуване се слага тире. Фразата "по-малко" визирам.
 
Последно редактирано:
10 броя статии, 500 символа за мен 45 лева и нито стотинка по малко.
Сега тук нещо не можах да разбера. :) 10 броя статии, това е ясно, обаче се питам тия 500 символа това сега дължина на една статия ли е? Щото то около 100 думи излиза. Александра, скъпа, страшно ме забавляваш и ти благодаря, че днес ми подари безценни минутки смях. Всичките ти мнения са трепач, също така да вметна, че страшно ме изкефи как питаш един човек, търсещ статии на английски за бетинг, какво точно значи бетинг:) Супер си отвсякъде, продължавай в същия дух и ще имаш страшно много работа!
 
Всичко е субективно. За един цената е висока, за друг - нормална. Всеки си представя качествено написана статия по различен начин. 2ма еднакви хора няма. Съответно аз може да смятам едно нещо за хубаво, а за друг то да е скучно. За мен и моя екип цената е смешна и изпълнението (ако се намери изпълнител) ще е също такова. Но то няма как да е и иначе. Времето е скъпо. Написването на една таква статия отнема да кажем 1 час. 300 думи според автора ще струват 3 лв. Е, кажете ми 24 лв на ден кой взима (8ч. Х 3 лв/ч.)? Изключвам неграмотните мангали. Такива са фактите според мен. Успех на автора!
 
По-горе съм уточнил, че за мен такава статия трябва да отнема не повече от 20 мин. (аз не се имам за копирайтър, но подготвям подобен материал за толкова).
Това са 300 думи, в които не очаквам проучване, мислене и навлизане в тематиката - искам преразказване и/или бърз превод на подобна статия, където поне "Й" да е на правилното място и да няма тотално безмислени неща от Google translate.
Който пише такива 300 думи за 1 час, просто трябва да смени попрището, другаде ще има повече успех.
 

Горе