Търсачката в ebay

alabam4eto

Active Member
Здравейте,

Пуснах питането си в този раздел защото става въпрос за търсенето на продукти в ebay чрез тяхната търсачка в сайта. Пуснах 2 продукта за продажба, но единия е на позиция 900+ другия на 200+

Как ги класира обявите, защото колкото по-напред си в класирането толкова по-голям е шанса да се продаде стоката.

Поздрави
 
От: Търсачката в ebay

Не говорих за това то и на Г. може да си платиш и да си на първо място и да плащаш като поп или да си оптимизираш сайта и да излезиш на челни позици ... Именно това ме интересува и мен... в ebay да излезна на челните места и дали има алгоритам или нещо подобно на класиране на обявите
 
От: Търсачката в ebay

Ще се възползвам от темата да си задам и аз въпроса.
Има ли някъде из нета подробна информация на български как точно става търгуването в ебай,тъй като в общите им условия на английски не ми стана кристално ясно.Как се пуска стоката за продажба,какви са начините на плащане,какъв е размера на комисионните за транспорт и коя страна ги поема(купувача или продавача),доверчиви ли са янките към стоки от българи и тн.:mrgreen:

Алабамчето да не се сърди,че му разводнявам темата:twisted:
 
От: Търсачката в ebay

Така , мисля да ви отговоря (макар че не съм експерт и имам около 100 покупки и 20 продажби в ебей) поред на въпросите .
Оптимизация в ебей няма . Който плаща му излиза по напред търсенето . ОТ ОГРОМНО ЗНАЧЕНИЕ е по какви ключови думи ще ви намират . Трябва максимално добре да пуснете ключови думи в титлата на предмета който продавате . Има една книга EBAY HACKS в която е обяснено всичко точно . Книгата е около 300 страници така че приятно четене :) .
Когато пускате предмет за продажба избирате цена на която да се продава (ако не е на търг) и въвеждате колко ще струва доставката (shipping) до евентуални купувач. Много трябва да внимавате тук защото един път закупена стока трябва да бъде изпратена ако не искате негативна репутация и в последствие бан от ебей . За да изпратите стока с размерите на кутия за обувки и тегло 3 кг-ма до Америка примерно ще ви струва 90 лв. с номер за проследяване . Сами си правете сметката дали ще имате печалба и какво ще пишете на цена за доставката . Същата кутия за обувки но с тегло 2 кг-ма до Англия струва 20лв. с проследяване . От къде са тия разлики си нямам и на идея но живеем в България . От Америка да ми дойде кутия 3кг. с размерите на обувки продавача от ебей ми искаше 15 $ ..... Начините на плащане/поличаване на пари в ебей са кредитна карта/пейпал а отскоро и монейбоокерс . При продажба а и за самото пускане в продажба на даден предмет си има такси . За продажба беше % + някаква твърда сума (1.50 $/ЕУР/ГБП примерно) или само % (от отдавна не съм пазарувал/продавал и не помня точно) . За самото пускане в продажба имате опция да си направите обявата "ВИП" , да ви се отбелязва с болднат текст , да ви е жълта и още подобни шмекирии които би трябвало да ви дадат предимство пред конкуренцията (прочетете книгата ebay hacks и ще разберете как без пари можете да ги постигнете тези работи) . Ако имате още въпроси пишете .
 
От: Търсачката в ebay

Много голяма разлика.90лв бг-сащ и 15$сащ-бг.Яко далавера се върти тука:).Е добре примерно аз продавам нови фанелки(200грама) за САЩ по 15$ бройката и ми ги купуват по един брой дневно то какво излиза,че шипинга е по-скъп от самата стока.Купувачът ли си поема шипинга?Аз ли трябва да изчисля колко точно е размера на шипинга?Има ли значение дали купувача се намира на западното или на източното крайбрежие:)
 
От: Търсачката в ebay

Когато пускаш обявата поставяш цена и за доставката по този начин може обаче да откажи заинтересованите ако им дойде по-скъпо
 
От: Търсачката в ebay

По принцип има опция ти да задаваш колко точно е (плаща се винаги от купувача) . Има и опция да оставяш с запитване за доставка (всеки клиент който иска да купува ти пише и пита цена и когато отговориш за дадена държава , следващия от тази държава ще му излиза отговора) . Задължително се пращат с номер за проследяване защото после трябва да докажеш че си го изпратил (ако има проблем и пратката се загуби или купувача е измамник) .
 
От: Търсачката в ebay

Относно EBAY HACKS книгата.Нещо немога да намеря фрее даунлоад.Само платени:)
 
От: Търсачката в ebay

Ако случайно се сетиш къде е фрее-то свиркай:(
Имаше я някъде ама не помня къде я бях мярнал . Иначе аз си я купих :) . Около 30$ ми легна с доставката до БГ .
 
От: Търсачката в ebay

Колега ето книгата

Код:
http://www.free-ebook-download.net/other-book/27284-ebay-hacks-2nd-edition.html
 
От: От: Търсачката в ebay

Мерси много за линка:D


Колега ето книгата

Код:
http://www.free-ebook-download.net/other-book/27284-ebay-hacks-2nd-edition.html
 

Горе