Търся партньор за съвместна работа по онлайн проект espravki.com

thecore

New Member
Здравейте,

Преди около 3 години написах платформа тип (нетипична) Бизнес директория, но така и от работа по клиентски проекти не остана време да се занимая по-обстойно с развитието й и така да се каже я зарязах да се саморазвива.. Планирах да прави доста неща, някои от които са написани и работят, а други функционалности съм спрял временно тъй като не бях уверен, че няма да няма да конфронтират с политиката на Гугъл тъй като се намират в периферията на Black hat..

Както и да е, сайта е чист и наистина единствено желанието ми да го видя работещ ме провокира да потърся тук партньор за съвместна работа по проекта. Ето и няколко разяснения по проекта като не държа да съм изчерпателен поради различни съображения:

ПРОЕКТ: Национален бизнес каталог – Espravki.com

сайт: www.Espravki.com



Каква е ползата от Онлайн бизнес каталог и присъствието на фирма в него?

За разлика от времето когато за информация се звънеше на телефон за справки 144, днес търсенето става в интернет и в 90% от случаите минава през Гугъл. За съжаление обаче местата на първите 2-3 страници са ограничени и за някои индустрии са напълно недостатъчни да покажат всички доставчици на търсената услуга като най-често виждаме най-напред в резултатите фирмите които имат сайтове и онези от тях по които се работи активно по отношение на оптимизация.

Често за определен дребен бизнес е или непосилно да притежава и поддържа фирмен уеб сайт или пък просто безсмислено (например локално магазинче за цигари, супермаркет, обущар, локална аптека и т.н.)

В този случай за изброените е по-удобно а и изгодно да присъстват с профил в подобна директория която евентуално да бъде показана по-нагоре в резултатите от търсене в Гугъл и от там да реализира намиране / продажба и т.н.

Когато говорим за локален бизнес До голяма степен участието в бизнес директория би било полезно на онези които изброих по-горе (локално магазинче за цигари, супермаркет, обущар, локална аптека и т.н.) не толкова за крайният потребител защото се предполага, че на локално ниво всеки е запознат какво има в квартала, колкото за бизнес-бизнес развитие. Например нов играч в областта на търговията в чийто интерес е да влезе с продукта си в максимален брой търговски обекти, например супермаркети независимо дали са вериги или локални.. Той няма друг начин да събере предварителна информация за броя на супермаркетите в Кърджали например, освен да събира, обобщава и обработва информация от интернет – Гугъл, фирмени сайтове на вериги магазини, индивидуални сайтове на супермаркети и т.н.

Добре поддържана / попълвана бизнес директория ще предостави подобна информация.


Espravki.com не е типичната бизнес директория/каталог и съчетава функционалността на онлайн магазин който позволява фирмите да имат не само фирмен профил с полезна информация, но и да публикуват продукти и да получават поръчки онлайн.


По настоящем сайта предоставя възможност фирмите да изберат между платен и безплатен вариянт на участие. Безплатният вариянт има много ограничения и не позволява на фирмата да ползва всички инструменти за оптимизация на фирмен уеб сайт които платформата предоставя. Кликнете тук за да сравните вариянтите:

http://www.espravki.com/news/select-plan/



Вариянти за монетизация:


  1. Създават се няколко вариянта на платено участие като например:
- Вариянт 1: само фирмен профил с годишна такса който да е подходящ за фирми които не развиват онлайн бизнес и няма да публикуват продукти, например счетоводни къщи, адвокати, архитекти и т.н.

- Вариянт 2: фирмен профил + пакет позволени продукти за публикуване. Например Фирмен профил + 30 публикувани продукти на годишна такса в размер ... лв. Фирмата няма да заплаща комисионна върху получените поръчки

- Вариянт 3: фирмен профил + неограничен пакет позволени продукти за публикуване фирмен профил на годишна такса в размер ... лв. Фирмата няма да заплаща комисионна върху получените поръчки

- Вариянт 3: VIP фирмен профил който стои на първо място в страницата на категорията в която е включен + неограничен пакет позволени продукти за публикуване фирмен профил на годишна такса в размер ... лв. Фирмата няма да заплаща комисионна върху получените поръчки

  1. Приходи от реклами с банер
Има много други неща които можем да предложим спрямо нуждите на фирмата от съответния бранш.



За да облекчи фирмите при публикуване на продукт в Espravki.com системата е направена да може автоматично да изтегли цялата нужна информация за даден продукт само с copy/paste на линк към продукта. Тоест клиента копира урл адреса на продукта от своя сайт в специално поле в Espravki.com и Espravki.com събира следната информация за продукта и го публикува:
-Име на продукта
-описание
-цена
-снимки.
Публикуването на продукта отнема до 5 сек в зависимост от компютърната грамотност на оператора и интернет връзката..

Възможно е да добавя и автоматично публикуване на цяла категория от продукти, или пък xml импорт на продуктова гама. Също така да допиша скрипт който да обновява цени или да скрива продукта ако в сайта на фирмата е вече изчерпан. Възможностите са неограничени..


Сайта нямаше аналог нито в БГ интернет пространството но и в чужбина.


От своя страна предлагам техническо обслужване, дописване на функционалностти, оптимизация на сайта за да може фирмените профили да излизат на 1ва страница в Гугъл.

От партньора очаквам да организира маркетинг с който да се привлекат фирмите които да се включат, да инвестира средства в персонал и реклама



Това е накратко концепцията..

Оставам на разположение в случай на интерес от евентуално партньорство..
 

Горе