Търся препоръки по сайт на разнообразна тематика

Keiti

Active Member
Здравейте,
Имам няколко въпроса около старта и разработката на сайт.
Сайтът е на БГ и с WordPress. В него има около 500 публикации на всякакви тематики. Всеки ден в него продължават да се качват нови (средно 5-10 на ден).
Сайтът има страница във Фейсбук отскоро, както и връзки с публикации в директории. Пропуснах да спомена, че хостинга на сайта съществува вече втора година, но през първата нищо не е правено по него, включително статии – слаба активност. Ясно е, че му е нужна добра оптимизация, но бих искала и няколко съвета, ако е възможно без СПАМ.
Интересува ме:
1. Как да покача трафика му, защото към момента достига 50-60 реални посещения и то от 2-3 месеца, откакто има динамика в качването на нови статии. Къде греша или какво още трябва да направя, за да вдигна посещаемостта. Нужно ли е да купувам нереални фенове или с повече усилия и от само себе си ще се получат нещата.
2. Какво ще ме посъветвате да добавя и към коя е по-добре за него да се ориентирам: addwords или affilieit?! П.П: Тематиката му е разнообразна – здравословен живот, мода, медицина, спорт, диети, забавления, женски теми, туризъм, семейство и дом, животински и растителен свят и т.н.
3. Знаете ли нещо повече за: https://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/ или seo all in one pack, искам да кажа - какво ще ме посъветвате, коя е по-добре да избера?!
4. Приемам съвети, препоръки и предложения и на ЛС.

Благодаря на всички отзовали се предварително.
 
Здравей, позволих си да преместя темата. Ще видя и как ще тръгне, за да преценя дали е най-подходящата секция WP форума.

Направо по точките - продължавай така активно с писането на статии. Моят съвет е да се насочиш към качеството повече, отколкото към количеството, ако гониш бройки на ден. Когато виждаш, че дадена статия е шервана и четена много, това може да ти подскаже и как да ги пишеш и развиваш в бъдеще. Една статия, ако е добра, тя сама ще се споделя. Така де, с помощта на читателите й. Няма да е лошо да влезеш в блогосферата като започнеш да пишеш на други блогове, цитирайки своя собствен с връзка, да коментираш и да си развиваш успоредно FB страницата. ;)

Няма голям смисъл от "мъртви души" във FB страницата ти. Не за друго, а защото ще ти скапе рича и не само - на теб ти трябват реални посетители с реален интерес към това, за което пишеш. Да, вярно че може да е за всеки, но много хора вече се чатнаха и започнаха малко по малко да игнорват такива линкове. Но все още е малък %.

За бг не знам кой е добър affiliate за подобен блог. Аз лично бих заложил на AdWords, и на някои места на affiliate. Но зависи много и къде какво искаш да позиционираш. Пробвай и с продажба на директна реклама - статии, банери, линкове (за последното не знам много много :) ). Да има опции и за искащите. Не знам, но за добра сума на AdWords си е нужен и завиден трафик. Дано го имаш в предвид, докато развиваш блога.

All in One SEO Pack е наистина страхотен плъгин и до не ден днешен го ползвам. Има и други, но аз само този си ползвам. Другите също не са лошо погледни също така: WordPress SEO by Yoast, W3 Total Cache - този колкото и да не ти се вярва има доста общо с оптимизацията, което целиш, Related posts и т.н.

Дай още инфо, за да те насочим и в други неща, ако искаш. :)
 
От: Търся препоръки по сайт на разнообразна тематика

Относно трафика - аз бих заложил на фейсбук рекламата. Купувай линкове в големи страници, за да си рекламираш сайта. Така директно ще достигнеш до хиляди потребители, от които все някакъв процент ще се закачат и ще започнат да ти следят сайта (ако им предлагаш добро съдържние разбира се). Колеги от форума предлагат добри цени за линкове в страниците им, оглеждай се за някоя оферта. В никакъв случай не купувай фенове - колокото и да ти твърдят, че били реални, че кликали, това не е така. Нищо не може да бие естествения прираст на една страница, напълнена с хора, които доброволно са решили да ти следят сайта и с интерес чакат нещо ново.
 
От: Re: Търся препоръки по сайт на разнообразна тематика

Всъщност имам хиляди въпроси и самата аз се обърках от къде да почна и на къде да продължа. Това ме накара и да пусна темата.
Сайтът е с PR между 2-3 в момента, има и няколко директни рекламни статии с линкове. Трафика ще продължавам да го преследвам, но ме интересува и:

1) Кога е най-добре да започна с affiliate?! От мои наблюдения и познания останах с убеждение, че трябва да има поне 1k, но май съм се лъгала?! Поне така "ме светнаха" мои познати, когато разбраха, че от месеци се занимавам само с писане, публикуване и качвания във ФБ и сайта, без останалите неща.

2) Имам регистрации в някои БГ affiliate, но без активност. От тях също получих запитвания, защо няма движение със системите им. Възнамерявах да подобря нивото на сайта и тогава да действам по др. направления. Смятам сега да се възползвам от тях, а въпросът е дали е време или още трябва да се потрудя?!

3) Всъщност съществува ли закономерност в подобни случаи: "Първо това, после другото"... нататък нещата ще се канализират, но сега все си мисля, че трябва да е в някакъв ред?!.....или да действам всичко на веднъж - статии, публикации, трафик, фенове, оптимизация, addwords, affilieit, реклама и т.н. и т.н.:?
 
Зависи колко продажби искаш да имаш през афф., но предполагам повече и повече. Други фактори са трафика и конверсията на продуктите / услугите. За момента всеки казва, че програмата на Grabo е пионер в афилиейт маркетинга на БГ пазара. Има и 2-3 мрежи, които също се отличават добре с техните си публишъри - Affiliate2me и 2leva. :) Имаше и още една, но не знам дали функционира, защото не съм чувал нещо за нея скоро време.

Време е да задвижиш тези програми, но за целта трафика трябва да се качи драстично. С едно 1К на ден може и да се получи добре, вече с повече е гаранция, че ще имаш и много по-добър успех. ;)

Редът е сайт - трафик - още трафик - конверсия - афилиейт. ;) Прави всичко, но в точно подредена стратегия. Не таи седмица 20 статии, и никакви линкове, а другата обратното. Айде за седмица ОК, но в месеци, ще ти изиграе лоша шега това. Всичко движи, по малко, но славно и сигурно.
 

Горе