Фактура за домейни закупени от GoDaddy

vbTK

Active Member
Колеги, как мога да получа фактура за закупените GoDaddy домейни? Прерових всички опции в акаунта и не открих от къде може да стане това нещо. В order history има само опция за "View Receipt", но "документа", който ми изплюва там изобщо не ми върши работа, защото не съдържа данните на тяхната фирма и няма как да се осчетоводи. :(

P.S. Досега не бях купувал от GoDaddy - тия имат супер смотан сайт, претрупан с реклами и НЕВЕРОЯТНИ ОФЕРТИ. :shock: Направо са невероятни.:evil:
 
От: Фактура за домейни закупени от GoDaddy

Нали знаеш, че ако си фирма ти продават уеб хостинга без ДДС и ти ще имаш задължението да плащаш ДДС-то?

Ако си физическо лице по някакъв начин успяват да ти вземат 20% ДДС и да го платят в една от държавите на ЕС, където ДДС-то е 20% (те си избират в коя държава).

При продажбата на домейни обаче не начисляват ДДС - предполагам, че това го правят, защото домейните не са нито стока, нито услуга (обаче това си е само мое предположение - няма официална информация, защо не начисляват ДДС).

Някои доставчици на уеб хостинг обаче не ти взимат ДДС и съответно не го плащат. Обаче в договорите (на тези, които са по-запознати) с дребни букви пише, че клиентът е отговорен за плащане на всички данъци в страната си вкл. и дължимия данък "потребление" (наричан ДДС).
 
Да, знам, че трябва да си платя ДДС-то, според някой си там член от ЗДДС трябва да се издаде протокол, че си получил стока/услуга от чуждестранно лице и след това си подаваш информацията към НАП. Няма как домейнът да не е нито услуга, нито стока. :) Все едно от двете е и по-точно, определението за домейн (интернет име) е "услуга, предоставена по електронен път", което е упоменато в РЕГЛАМЕНТ (EО) № 1777/2005 НА СЪВЕТА. Но както и да е, с това се оправят счетоводителите, въпросът е, че на мен ми трябва официална фактура за закупените домейни и не виждам как да я получа от GoDaddy.
 

Горе