Фейк Трафик Masked

KALOS

Premium
Тъй като напоследък станах свидетел на доста причудливи оферти,
искам да споделя малък хак -

Как да си осигурим "качествен" фейк трафик.
Има два варианта - първият е да си купим трафик -
последният вече стана на доста пакистански цени:
1-5 долара за 10000 посещения.
Ако се спрете на този вариант, направо преминете към стъпка 4 /или 3, или 5 -не съм я написал още/

Нужни са само няколко проси стъпки.
1. Ако нямата излишен компютър, вземете си VPN - до 15-тина долара.
2.Вземете някоя програма за трафик - трябва да има доста безплатни такива - това е прост бот, който може и сами да си направите с макроси.
Все пак е по- добре да ползвате някой, който поддържа прокси настройки. В момента се сещам за HTTPTraffic Generator например.
3. ОК, ще наливаме трафик, но защо ни е такъв, който да показва само директен трафик? Не ни трябва.
Задаваме такъв тип адрес - отваряме Г и търсим някоя фраза, по която сайта се класира, ако ще и на 324-та позиция.
Взимаме с десен бутон линка от търсачката, който сочи към сайта ни. Напр. http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j...7YCQBg&usg=AFQjCNGgU5IyNbjAOyxZmpo81PYOz05Htg ВМЕСТО директния линк към izmami.start.bg/ - наберете за правдивост няколко такива резултата.
4./Опционално/ Придобиваме прокси скрейпър, който да може да опреснява периодично резултатите в тхт файл. ProxyMultiply например, или гоблина. Задаваме му да си скрейпва за анонимни проксита , а на тракера - да зарежда от файла. Това прави резултатите доста правдиви, дори за Гугъл!
Оставяме машинките да си работят на ВПН-а и забравете за тях.

Това е всичко - вече имаме "качествен" трафик от ГУГЪЛ - ПОНЕ в броячите!

Защо ни е това - единствената причина е за да продаваме реклама на ненормални цени, или за да продадем шитав сайт за абсурдна цена.
Защо го споделям тук - ЗА ДА НИ СВЕТНЕ ЛАМПИЧКАТА, ако ни пробутват някой доста скромен сайт, който пък излиза от броячите с огромно число трафик и то от търсене..
Със сигурност е странно не особено привлекателен сайт на безплатен субдомейн без линкбилдинг и без ФБ лайкове.. да върти 1000- 2000 посещения на ден.

Как да разпознаем това мошеничество - по импресиите, продължителността на посещенията и броя отваряни страници от потребител. Показателни са и резки скоци и спадове в посещенията: като тук например - https://www.tyxo.bg/d/133248/daily?page=7 и https://www.tyxo.bg/d/133248/daily?page=6 - случайно /без да го причислявам към тоя тип сайтове/ е от един пуснат за продажба в момента сайт - http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=34672
Посещения=импресии == фейк почти задължително. Няма как бота да разлиства страници /поне не ми е известен такъв/, нито е рационално да му зададеш задържане за повече от 20-30 секунди.

FAQ:
Кога да ползвам този алгоритъм? - НИКОГА! Това е споделено тук, за да ни пази от измамниците - НЯМА причина да се причислявате към тази категория.
 
Последно редактирано:
От: Фейк Трафик Masked

Този вид измами не се ползват само за в случаи на завишаване на цените на реклами и/или сайтове. Още от преди години се използват подобни на тези системи за автоклик по рекламите. За правдоподобност някои от системите позваха JavaScript механизми, с които симулираха кликове от името (и IP адресите) на потребителите си. За да не бъдат засечени, този скрипт се появяваше на вероятностен принцип. Този метод се ползваше (възможно е и още да се ползва) от сайтове с огромна аудитория, които (аудиторията) нямат навика да кликат по рекламите. При добър мониторинг измамата се засича лесно - един клик и само една импресия случващи се прекалено често при условие, че при реклама в други сайтове със сходен профил на аудиторията (сходна или еднаква тематика) резултатите са коренно различни, т.е. не можем да говорим, че на първите просто не им е харесал сайта (иначе и това е възможно). А и при наличе на над 10 или 20 рекламни площадки (това не е случаен пример) с повтарящи се рекламни банери да генерираш висок CTR за всяка от рекламните площадки е повече от съмнително. На посредниците рядко им пука много за тези измами, тъй като с повишаването на броя кликове им скачат и техните приходи (нали взимат процент от всеки клик). Единствено се стряскат когато повече рекламодатели започнат да се усещат и да не желаят да рекламират чрез въпросната платформа. Заради зачестили измами преди години към Google Adwords беше пусната джаджа за последвал мониторинг в рекламирания сайт след кликването по рекламата. Точно по този начин се засичат такива измами. Нямам идея до къде го докараха с лова на вещици. Е, за разлика от други, те поне правят (или се правят, че правят) опити за намаляване на измамите.
 

Горе