Форум. Как да привлека хора..

kokernur

New Member
Направих един форум(php bb), как се привлича посетители на форум.. Сега имам 0 посеители ако не броим мен разбира се)) И едвали някой ще седне да регимтрира и да пише в моя форум след като в него има малкото теми който аз съм написал и няма други зарегистрирани ползватели. Как да постъпя за да се отърва от омагиосания кръг

?
 
От: Форум. Как да привлека хора..

"Чупиш го" насилствено. :-]
Отделяш 10-30 лева да платиш на няколко души да се включат с по няколко коментара.... после предлагаш на 5-6 твои приятеля да проведете една дискусия във форума, правиш няколко фейк акаунта за по 2-3 мнения и така... лека-полека...
Разбира се това е при положение, че имаш някакъв трафик... ако никой не знае за форума ти - колкото и да пишеш там - винаги ще си останеш сам. :-]
 
От: Форум. Как да привлека хора..

Първо малко съдържание с фалшиви акаунти(твои - пиши и си отговаряй сам :) ), а после ти трябва трафик, размени линкове, регистрирай в търсачките, пусни по нещо из БГ соц мрежите... Ако е интересно ще тръгне, но трябва доста упорство (последното предполагам си го знаеш)
 
От: Форум. Как да привлека хора..

Като начало, дай го тука този форум. Може да ни хареса. Аз например, открих един форум на един друг колега от тук и взе че ми хареса и сега от време на време ходя там.:|
 
От: Форум. Как да привлека хора..

Трябва ти стабилен трафик да имаш и после форум и аз мисля, за моя сайт но той има такъв сегмент дето ако нямаш трафик си заебан - иначе една камара пари плащаш, алатернтива е яко аутосрваш с индиците да пишат щяло и не щяло ако форума е на ЕН и с фейк
 
От: Форум. Как да привлека хора..

Моя съвет е да заложиш на качеството. Пускай интересни теми. Неща който биха могли да помогнат на потенциалните потребители. Можеш да пускаш и провокативни теми. В комбинация с много реклама и СЕО ще можеш да си развиеш форума.

Ако фейкваш можеш да постигнеш някакви резултати но за кратко време.
 
От: Форум. Как да привлека хора..

Една приятелка си разви форума като канеше хора от различни блог платформи на лични и така бая народ събра и се получиха добри дискусии с времето. Подбираше си хората, които да покани и има много строга модерация и се напълни форума с качествено съдържание. Обаче заради фейсбук сега вече хората не се задържат във форума, както преди. Повечето не влизат и реално пишат не повече от 10-тина човека. Иначе се чете - прави над 1000 уникални дневно.
 
От: Форум. Как да привлека хора..

Надявам се да развиеш форума, но трябва да си наясно, че ти трябва целева аудитория свързана с тематиката на форума, която да пише там. Имай предвид, че ти трябва поне 300 потребителя за да започне да се развива форума сам под тази граница плащаш на спамъри за да пишат мнения. Ако прекалиш с оптимизацията ще те напълнят със спам ботове и доста ресурси и нерви ще изразходваш.
 
От: Форум. Как да привлека хора..

Oтваряш някой успешен форум от твоята тематика, може и на английски, гледаш кои са най-успешните теми и пускаш същите в твоя за закачка и привличане на трафик. Имитираш първите няколко поста и оптимизираш за търсачките.
Може да опиташ да позволиш в началото постинг без регистрация, но с капча, за да привлечеш поне някакви мнения
 
Контент му е майката. Пиши много добра и полезна информация за това, за което се отнася форума тематично. :) Това е ключа към успеха и прави интерактивни за потребителите игри, анкети, с две думи - накрайги да действат - пишат, споделят, помагат. :)
 
От: Форум. Как да привлека хора..

Напълно съм съгласен с поста на колегата по-горе. Най-важно е съдържанието. Ако нямаш качествена и уникална информация по определена тематика, въобще не си губи времето да създаваш фалшиви акаунти и сам да си отговаряш. По-добре плати на няколко човека, които пишат статии и които имат какво интересно да кажат по твоята тема. Ти самият също трябва активно да допълваш с информация, като следиш за всичко ново, което излиза в твоята област, за да може форумът да е винаги актуален.
 
От: Форум. Как да привлека хора..

И аз имам един форум, който само събира прах. Май ще платя на някого да понапише нещо вътре. В началото това е най-добрия вариант като гледам...
 
От: Форум. Как да привлека хора..

Имам малък опит в развитието на форуми и ще споделя, че за да потръгне един форум най-важното е съдържанието такова каквото искаш хората да намират. Смисъл форума не е само да си убиваме времето а да получим някакви отговори, от хора които знаят как и защо. Мненията са си мнения но само с тях не става трябва да има и анализи, статии, задълбочени дискусии и така ще еволюираш. Другото нещо е модерацията, трябва да има компетентни и по-важното интелигентни хора, които да се намесват във важни моменти. Както вероятно знаеш модератора може да променя мнения, да поддържа добрият тон, да дава оценки, да редактира коментари и прочие. Този човек трябва да се сети, че едно от всекидневните му да ги наречем задължения е да погледне какво се случва най-общо казано във въпросният форум. Има и някои други неща като поддържане на интереса, които обаче използват метода очакване на нещо да се случи, създаване на скрити групи, предложения за томболи и награди и много много други. От много време не съм се занимавал с тези неща но те са останли в мене и ги споделям днес дано да съм бил поне малко полезен.
 
От: Форум. Как да привлека хора..

Всичко това е абсолютно вярно, а за начало по-добре създай няколко фалшиви акаунта и развий някакви интересни дискусии. Хората трябва да видят, че има активност в тоя форум, за да искат да се регнат. Предполагам и ти не се регистрираш във форуми с едно две мнения.
 

Горе