ХАЙДЕ НА ПАЗАР В ИНТЕРНЕТ!

apostol

New Member
ПАЗАРУВАНЕТО В МРЕЖАТА

В сравнение с гражданите на Европейския съюз българите и румънците пазаруват най-малко в Интернет. Това показва едно актуално проучване на Евростат.
Резултатите от него бяха публикувани по случай петия "Ден на безопасния Интернет", който ще бъде отбелязан на 12 февруари.

Данните на Евростат показват, че и у нас, и у северните ни съседи едва 3% от анкетираните са използвали този вид пазаруване. Докато 55 % от датчаните например пазаруват изключително и само от Мрежата.

Да, инж. Ганеф както винаги е на опашката… И става за кашмер на целия Европейски съюз. По всичко личи, че домнуле Мамалига много успешно му прави компания…

Така или иначе в ЕС използването на електронната търговия се е повишило с 30%. Всичко говори за това, че в най- скоро време пазаруването в Интернет ще нарасне главоломно…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
 
apostol каза:
Данните на Евростат показват, че и у нас, и у северните ни съседи едва 3% от анкетираните са използвали този вид пазаруване.

Замо че за нас не става въпрос за онлайна пазаруване, 3% така си плащат сметките за ток, вода, телефон ...
 
а и някои стоки като ГСМи например с малко връзки можеш да ги намериш на такава цена че ниските цени в нета да ти изглеждат високи. Не съм се ровил напоследък но като излезе чоколатето в магазините беше над 700 лв в нета 600 а при едно приятелче на едно прителче цена за наши хора (демек без надценка защото прави услуга 400 и малко)
 
apostol каза:
...едва 3% от анкетираните са използвали този вид пазаруван...

ми то това е доста относително, зависи от хората които са били анкетирани.Ако са били запитвани пенсионери, то е ясно защо е само 3%...Повечето мои познати са пазарували поне веднъж онлайн... :wink:
 
какъвто и да е процентът е факт че в бг много малко хора пазаруват от интернет. това се дължи до голяма степен на недоверието на българина - как така аз ще си дам номера на картата и те ще теглят колко си искат...
 
Абе кой си купува котка в чувал ? :) Рано ни е още, такъв си ни е манталитета и не вярвам скоро да се промени нещо
 
по темата

Здравейте-за съжаление е така!с Бг изцяло насочен магазин е трудно-но съм оптимист и нещата се променят лека полека все пак.
 
Аз лично докато не огледам и тествам на място не плащам, щото после ще има отговори "Ами те тия модели са така ... Съжаляваме много но нищо не можем да направим ... Защо не купихте от по-скъпите ..." или пък "Бихме ви го подменили, но за съжаление нямаме в наличност от този модел ... Очакваме новата пратка поне след месец ... Нали знаете как е ..."
 
до няколко години ще ги стигнем, но трябва онлайн магазините да предлагат конкурентни цени, навсякъде цените онлайн са поне 5-10%
по-ниски това трябва да стимулира потребителите да купуват онлайн. Все пак онлайн магазина не плаща хиляда неща които нормалния плаща - наеми на магазини,продавачки,чистачки,охрана и още сто неща. Както всичко в бг всеки в началото си мисли,че щом е модерно онлайн пазаруване трябва цените да са високи, а в Европа никой не купува,защото е модерно, а защото е по-евтино и по-удобно, а и хората са на работа по цял ден :) и в магазините е лудница в събота и след 5 часа.
 
Абе аз съм попадал на цени на парфюми които са същите като в цума и като прибавиш куриера си става набутвация , но съм оптимист , че нещата ще се променят
 
Но пък и масово българските онлайн магазини не приемат карти или пейпал. Всички работят с наложен платеж, което не винаги е удобно.
Иначе аз сравнително често пазарувам онлайн.
 
В България има няколко проблема пред интернет бизнеса- страха да не те измамят , ограничения брой потенциални купувачи и липсата на много методи за разплащане
 

Горе