Хазарина Саркози разкрит: Либийските бунтовници обещали 35% от петрола на Франция

niks

New Member
Либия обещала на Франция 35% от петрола си

Споразумението, договорено още през март, било в замяна на подкрепата на Париж за Преходния национален съвет

Либийските бунтовници още през април са обещали на Франция 35% от суровия петрол на страната в замяна на подкрепа за Преходния национален съвет в борбата срещу Муамар Кадафи, разкри френският в. „Либерасион“.

Изданието публикува копие на писмо от Народния фронт за освобождение на Либия (предшественик на Преходния национален съвет) с дата 3 април – две седмици след началото на военната интервенция в подкрепа на бунтовниците, оглавена от Франция. В него се казва, че сделката е била договорена с Париж по време на „лондонската среща на върха“ на 29 март.

Преди свалянето на режима на Кадафи Либия произвеждаше 1,6 млн. барела петрол дневно, като 85% от него бе предназначен за Европа. Най-големият вносител на либийски петрол бе Италия – 28%, следвана от Франция – 15%, Германия – 10%, и Испания – 10%, припомня „Фигаро“.

Вестникът коментира, че големите печеливши най-вероятно ще са Франция и Великобритания – страните, които внесоха резолюция 1973 в Съвета за сигурност на ООН, разрешила употребата на сила срещу режима на Кадафи.

.........

Чифутите преебаха Берлускони:mrgreen:

Юдеите искат петрол и ще го получат много скоро, само че в газообразно състояние
 

Горе