Цената на Фейсбук страница според ситуацията през 2014.

SellAds

Member
Днес се позачетох из форума доста.. И се включих тук там в дискусийте понеже искам да видя какво се случва в пазара и не ми достигат доста постове.

Забелязах че има някой неясноти относно стойноста на фен страниците според "ситуацията" в момента.. т.е намаления рийч и новите алгоритми.

Цената на готова сформирана активна фен страница е -50% от сумата която би се вложила в реклама през фейсбук адс до момента на достигане на броя лайкове които има страницата която се предлага! Принципно е по договаряне но я фиксирам наполовина грубо .. понеже феновете са нетаргетирани а с фейсбук адс можеш да си ги таргетираш много добре и ефективността ще е доста по голяма. Ако евентуално феновете са събирани с така популярните бутони и скриптове за които чета днес цял ден тук.. страницата не струва почти нищо!

Как би се изчислила сумата за фейсбук реклама. Пуска се кампания за страница с близка тематика завърта се един ден за определена сума и се следи средния разход за 1 лайк , изважда се половината и така се получава цената за 1 лайк на готовата страницата която Ви се предлага. Обикновенно има закономерност и кавото е количеството и темпото за 24 часа такова ще е и за 48 и т.н и т.н ...

Надявам се темата би била полезна :)

Поздрави
 
От: Цената на Фейсбук страница според ситуацията през 2014.

Изобщо не съм съгласен...Как така ще продаваш всяка страница с -50% от сумата за която ще платиш да се направят феновете през фейсбук реклама? Има хиляди променливи, които променят цената: отделено време, начин на събиране на феновете, рийч и куп още неща по които се определя.
Как я измисли тази формула :D
 
От: Цената на Фейсбук страница според ситуацията през 2014.

Зависи за какво се използва страницата ако ще се използва за спам цената би трябвало да е доста ниска понеже трябват доста фенове за да се получи някакъв ефект. Примерно за спам 0,4ст за фен, но фб правят доста промени и лайковете трудно се наливат за страница за онлайн магазин цената си е стандартната 1ст за фен, но за спам 1ст е супер много :D Общо взето да се купуват лайкове е прецаквация и за 2-те страни понеже от 1 страница трудно се кара стабилен трафик пък и струва доста пари :D
 
От: Цената на Фейсбук страница според ситуацията през 2014.

Да да ... на една от мойте .. предимно американци и канадци. около 800К фена . Един промоутед пост за 500 000 риич е $3000 за ЕДИН пост!
 

Горе