Чат каналИ за бизнес контакти.

rujel

Well-Known Member
Ако си начинаещ, тогава тогава много трудно можеш да осъществиш контакти с хора, които работят в определен бизнес. Ето един съвсем директен пример: Пишеш софтуер и искаш да се ориентираш към писането на такъв примерно за производители на стругове. Как ще стане това? Отговорът е, че няма как. Дори малка консултация като например какъви компилатори да се ползва - пак няма кого да попиташ.

На практика в много от бизнесите се занимават наистина много хора, които понякога имат и свободно време. Идеята ми е, че през част от свободното си време могат да стоят в чат канали в които да напътстват хората, които имат намерение да правят съвместен бизнес с този от тяхната област.

Като начало САМО ЗА ЕКСПЕРИМЕНТ мисля, че може да се ползва стандартно готово място за чат, като например chatbg.info. По-нататък вече може да се мисли за отделно място с голямо количество помощен съпътстващ софтуер.
 
Почни да ползваш думата: ПЛАЩАМ В КЕШ ЗА УРОЦИ - търся учител - курсове и как да стана по - умен без пари.

Едно време и аз така си чатех с по-умни от мен, но ме отсвирваха винаги................ като ме усетеха, че ги точа за знания.
 
На мен пък точно обратното все ми се случва. Когато срещна по-умни от мен, то последните имат голямо желание да ме консултират за всякакви въпроси. Например срещнах човек, който на времето беше си създал 3d пространство (без ползване на готов енджин), когато аз и на идея нямах какъв софтуер се ползва. С един инженер също се получиха нещата на ниво активна комуникация (не че станах и най-малкото такъв). Като срещна по-глупави от мен (във форумите лесно е да ги познаеш по показаните от тях знания в темите), то веднага почват да ме учат, че знанието е много скъпо и трябва да им плащаш. А то самите те не знаят повече от мен.
То това е и основният проблем на чат каналите - че тъпанарите са преобладаващите посетители и така смисълът от последните на практика е нулев. Така че сте прави, че така поставена директно задачата ще се изроди и за нищо няма да става. Така, че определено наличието на чат канал е смислено, но поставено на правилното място и с привлечените правилните хора.
 

Горе