Чисти,ефективни и доказани методи за създаване на линкове

На мен ми е ясно че някои хора считат линк билдинга за ноу-хау но той не е. Според мен е нещо което всички СЕО можем да знаем. Какво като сайтовете ни имат общи линкове. Търсачките имат много фактори по които определят SERP-а. Така че моят призив е да споделим доказани и ефективни методи заедно с уебсайтове към методите. Аз започвам със сайта statii.com
Написах една статия и само там я публикуваха бързо. Пробвах поне с още 3-4 сайта които имат трафик и ранк но полза никаква. Така че моят съвет е изпозвайте този сайт.
 
От: Чисти,ефективни и доказани методи за създаване на линкове

Явно ще трябва известно време да си я пища сам темата. Оказа се че линка който е от Yahoo Answers е доста ценен и става още по-ценен ако отговора е избран за най- добрият
 
От: Чисти,ефективни и доказани методи за създаване на линкове

За Yahoo Answers съм напълно съгласен.Аз лично съм пробвал с такива мнения и са доста полезни за сайтовете.Напоследък носят и доста потребители от постовете.Все пак цените на хора които предлагат такива коментари са по 20-30 долара за 10 поста.И клиенти има доста :) .
 
От: Чисти,ефективни и доказани методи за създаване на линкове

Чакай сега, тука за методи ли става дума или за сайтове? Защото даваш пример със сайт. Метода е пращане на статии в директории за статии :).
А това, че бързо ти е приета статията, защо е толкова важно за теб? Това съвсем не е най-важното нещо.
Иначе методи много. Пращане по директории за статии, пращане по гест блогове, блог коментиране (не спамене, истинско блог коментиране), директории за сайтове (но там повечето сайтове са много зле и няма смисъл), социални мрежи, купуване на линкове в статии или в цели сайтове, извършване на някаква услуга на някой уебмастър и искане в замяна линк от сайта, изграждане на онлайн "приятелства" с уебмастъри, които може да доведат до линкове, създаване на супер интересна страница или инструмент, който е много полезен с цел да привлече много линкове, създаване на нещо много забавно и промотирането му по социлани мрежи с цел да привлече линкове, писане по тематични форуми с линк в подписа, спонсориране на някой млад сайт с малка сума с цел да получите линк от страница със спонсори, създаване на постове тип класация/топ на някакви сайтове и създаване на "лепенки" (badges) за сайт, тоест изображение с линк, което да могат да си сложат топ 5 примерно сайтовете, които сте номинирали и евентуално да получите линк от тях по този начин, споменаване и линкване на някой пост на някой уебмастър с цел той да го види, да разгледа вашия блог и евентуално да линкне към вас и той някой ден и т.н. ;). Използвайте въображение и мислете нестандартно.
 
честно аз нищо не разбрах от първия ти пост и прочетох втория. И от него нищо не разбрах. Доколкото изобщо схванах идеята е да се споделят всякакви меноди за сео така ли? ми той половината форум има точно това предназначение. Изобщо ми се губи идеята за темата ти. Сори ама отново казвам - нищо не разбрах. Дотук ти сподели една директория за статии на български и яху ансуърс. Ок аз споделям туитър като хипер вървежно айде следващия...
 
От: Re: Чисти,ефективни и доказани методи за създаване на линкове

честно аз нищо не разбрах от първия ти пост и прочетох втория. И от него нищо не разбрах.
И аз съм така. Четя и се чудя, дали иска да ни сподели нещо или просто си бърка в носа, и върти пръста. :D
 
От: Чисти,ефективни и доказани методи за създаване на линкове

личното ми мнение е, че линк билдинг не се прави на всяка цена. В смисъл няма особена полза от линкове към сайта ти в някакви абсолютно несвързани с тематиката ти страници. Примерно в бг мама да сложиш линкове в профила си за футболен сайт. Ще има една две сбъркани дет ще кликнат и до там.
Най-добри резултати за мен са давали линкове във форуми към конкретна статия по темата на постовете, като при това не е само линка, а има и някакъв личен коментар. Така не приличаш на лакомия за линкове, която спами наред.
 

Горе