Ъпдейтвате ли постоянно?

Колко често си ъпдейтвате скриптовете на сайтовете?

  • Всеки път като излезе нова версия.

    Votes: 6 26.1%
  • Избягвам ъпдейти, освен в крайни случаи.

    Votes: 7 30.4%
  • Подхождам балансирано. Ъпдейтвам само когато пуснат нова версия с много големи промени.

    Votes: 6 26.1%
  • Нямам сайтове. Попаднах тук случайно, докато берях гъби.

    Votes: 4 17.4%

  • Общо гласове
    23

Test

Well-Known Member
Темата е за хората, които имат сайтове, задвижвани от готови скриптове. В това число май сме около 99% от посетителите на форума. :)
Въпросът е ъпдейтвате ли постоянно, с излизането на всяка нова версия, или си настройвате както ви харесва една версия в началото и не я пипате повече, освен ако не е абсолютно наложително?

Аз обичам да пипам, оправям и модифицирам всичко и навсякъде, и много мразя да ъпдейтвам, защото всичко трябва да се прави наново, а това понякога може да отнеме много дни и нощи усилена работа. Привърженик съм на принципа, че ако едно нещо работи то не трябва да се пипа. Видяхме какво стана с дата.бг, които бяха на върха, но предприеха драстични промени и сега са в трета глуха. Какво спечелиха с новия си дизайн и смяната на софтуера на форума? Нищо. Само загубиха. Знам, че основният аргумент е, че старите скриптове имат пробиви в сигурността и са лесни за хакване. Това не е съвсем вярно. Много по-лесно е сам да си добавиш няколко нива на защита, отколкото да предприемаш грандиозни ъпдейти, които ще ти загубят сто пъти повече време. Забелязал съм, че потребителите на онлайн услуги много мразят големите промени и са готови с лекота да те затрият от списъка си с буукмаркове ако ги изнервиш и да отидат при конкуренцията.

За или против ъпдейтите сте?
 
Твърдо за (и си пазете бекъпи)

wordpress редовен ъпдейт веднага авто с няколко клика не по различно е от да си ъпдейтнеш антивируса и не е правило проблеми от версия 2.3 мисля насам (няколко години) много сайтове

други скиптове редовен ъпдейт но не винаги веднага (щото ако девелопърите са си оставили ръцете в първите седмици се почва пач 1 пач 2) това освен ако не е секюрити ъпдейт тогава добавям когато видя (най обичам да съм тръгнал да излиам и да излезе някакъв такъв)

имам тук там и някои по зарязан скрипт ама там е бекъп + кръстосани пръсти ако падне ще трябва да ъпдейтвам по спешност...
 
От: Ъпдейтвате ли постоянно?

Minor версиите - ъпдейт веднага, за Major чакам да излязат поне 2-3 Minor преди да ъпдейтна.
 
От: Ъпдейтвате ли постоянно?

Нямам сайтове. Попаднах тук случайно, докато берях гъби. Мн яко :D a защо няма отговор, че не ъпдейтвам никога. Ако са дописвани някакви неща, евентуален ъпдейт на скрипта скапва цялата работа :) Ей така питам докато, копам градинката :)
 
От: Ъпдейтвате ли постоянно?

При джумла е неписан законен, мигновен ъпдейт. Няма как
 

Горе