Яндекс ще определя SERP-а ръчно

strana

Well-Known Member
Яндекс косвено потвърди, че ще минава на SERP, алгоритъмът на който ще се коригира от асесори, за комерсиалните запитвания в столичния регион през тази година. Наема още 19000 кв. метра офисни площи за около 60 млн. долара наем на година.

По-евтино щеше да му излезе направо да ги купи в София барабар с квартирите за служителите.
 
От: Яндекс ще определя SERP-а ръчно

Някой е объркал поне една нула в това заглавие - или в доларите или в квадратурата
 
От: Яндекс ще определя SERP-а ръчно

60-те милиона се отнасят за общото метри под наем в Москва, които Яндекс ползва в този комплекс (54 тыс. кв. м в "Красной Розе" ), а не само за новите 19000 - моя грешка в описанието. Но пак не мога да разбера защо се набутват толкова под наем, вместо да си купят.

Иначе грешка в числата няма, източникът е RBC. Те умеят да смятат.

P.S. Допълнително се ебават с наема и тук - http://forum.searchengines.ru/showthread.php?t=831106&page=65 . Смятат, че един небостъргач с езерце и лебеди зад околовръстното щеше да излезе по-евтино. Накрая решиха, че по този начин от Яндекс ще стимулират сътрудниците си да разработват alive услугите Яндекс Такси, Яндекс Задръствания и новата Яндекс Метро :)
 
Последно редактирано:
От: Яндекс ще определя SERP-а ръчно

Цифрите пак не са верни - Това по скоро са някакви рекламни трикове или някой журналист си смуче инфо от пръстите
 
От: Яндекс ще определя SERP-а ръчно

Сметнах ги, излизат малко повече от 1100 на квадрат. За бизнес-център в центъра на Москва си е скъпичко, но си е съвсем реална цена под наем на едро (това са Хамовники все пак), сравнявайки с досегашните рекорди на Ростелеком и Мейл.ру.
 
От: Яндекс ще определя SERP-а ръчно

Със сигурност има нещо гнило за тези пари могат да го купят дето се вика - Я перат пари я нещо друго са измислили
 
От: Яндекс ще определя SERP-а ръчно

Предполагам, че е поради липсата на подходящи предложения за закупуване в този район. Никой не продава там такива големи площи. Но защо не се изнесат зад околовръстното (МКАД) - ей това не мога да разбера. Хем са технологична компания, хем ще спестяват време от задръствания и хилядите други простотии в центъра.

Не че и офисът на Гугъл Русия не е в центъра на Москва, но те са си взели едно културно офисче, а не 60000 квадрата.
 
От: Яндекс ще определя SERP-а ръчно

Това ми е идеята че ако бяха магазин за дрехи да са принудени да се изтупанят в центъра ама тая работа могат и в Сибир да я правят - Отделно че дори и за центъра цената е висока, а още по отделно че няма логика ако искат да са в центъра да не си построят собствена сграда с парите от наема за 1-2 години.

60 милона са по 5 милиона на месец с такава месечна вноска могат да изтеглят 1 милиард заем и да си направят три офиса на центъра Лондон Москва и Ню Йорк

Гаранция че или цифрите не са верни или има нещо много гнило в тази история
 
От: Яндекс ще определя SERP-а ръчно

Е, те вече три години се листват на Nasdaq, при това почнаха от $22, сега се търгуват на $43, така че пари на заем имат от акционерите. Със сигурност не е до гнило или до пране, просто е някакво управленско решение, недостъпно за моето разбиране.

В този район не могат да купят такава огромна площ - все едно да има толкова огромни свободни площи за продажба на Пето авеню в Ню Йорк. В Лондон също - Хамовники е нещо като Кенсингтън-Челси. Ясно, че ако държат на такава огромна площ в Хамовники, то трябва да е под наем. Въпросът е защо държат да е там, а не в Подмосковието или в някой технологичен научен град като Сколково, например. Може пък компаниите, от които наемат, да са си техни дъщерни, да шашкат акционерите или нещо подобно.
 
От: Яндекс ще определя SERP-а ръчно

Това е голяма компания там решенията се взимат на много нива и особено след като се отчитат пред акционери би трябвало да има някакво разумно обяснение като например това да е сумата за целият срок на договора който да е за 10 години например.

Няма как някой да забие 1 милиард долара за 15 години в най невъзвращаемото нещо на този свят като наема.
 
От: Яндекс ще определя SERP-а ръчно

Като чета допълнителната информация, излиза, че просто ги е домързяло да се местят. Големи са, тромави са, преместването барабар с техниката ще е трудно, а и досега са плащали около 28 милиона долара годишен наем за по-малката площ (което не знаех). Ще избутат още десетина годинки в Хамовники, а по-натам и Сколково ще е станало като Силициевата долина и ще е по-уместно.
 
От: Яндекс ще определя SERP-а ръчно

Гаранция че наемателите не са случайни хора щом така ги е домързяло та се е наложило да дублират и цената :)
 
От: Яндекс ще определя SERP-а ръчно

Не, цената е по-евтина дори. $1100-1200 на квадрат годишно е средната цена на наем за офис-площ в Хамовники, ползват 5-7% отстъпка и наемат още допълнителна площ. Досега са ползвали 32000 квадрата, сега вече ще ползват 50-55000 квадрата. Затова става около 60 млн. наемът.
 
От: Яндекс ще определя SERP-а ръчно

Да това го разбрах просто се шегувах че може би се налага да си плащат членският внос :) по някакъв легален начин
 
От: Яндекс ще определя SERP-а ръчно

Дреме им. И без това членския им внос го плащат оптимизаторите :)
 
От: Яндекс ще определя SERP-а ръчно

Абе баш оптимизаторите се дърпат да плащат членски внос - Явно за това ще минат на ръчна обработка да проверяват кой си плаща редовно и кой е изпил парите за рекламата :)
 
От: Яндекс ще определя SERP-а ръчно

Сега погледнах инфо, свързано с излизането на борсата (март 2011).

Тогава в Яндекс са работили около 2000 човека. 10% от тях са имали правото на акции и са спечелили по 2 млн. долара на калпак в момента на излизането. Ако приемем, че точно тези 10% (около 200 човека) са били водещите в развитието на компанията, то става ясно защо са станали толкова мързеливи. Стоварват ти се от въздуха 2 милиона гущера - това демотивира тотално.
 
От: Яндекс ще определя SERP-а ръчно

Бих искал да бъда демотивиран по този начин!
 
От: Яндекс ще определя SERP-а ръчно

Много е лесно просто си представи че си спечелил от тото и след това ходи се обеси - Ще си спестиш мъчителният път по деградирането на всички които са ги ударили лесни пари по главите извън техният капацитет
 

Горе