за малоумните маркетинг мениждъри в големите фирми!

$INeed$

Well-Known Member
Рекламата в авторитетни сайтове е по-ефективна - на това попаднах в един не лош сайт, който набира добра популярност последно време, благодарение на това, което публикува:

http://webspot.bg/reklamata-v-avtoritetni-saitove-e-po-efektivna

малък цитат от статията:

"Необходимо е рекламата да бъде публикувана в сайтове, на които потребителите вярват, за да осигури оптимално ниво на ангажираност, според проучване на AOL.

Почти 1/3 от респондентите (25%) са отговорили, че биха били по-позитивни към даден бранд, ако бъде рекламиран в сайт, на който те вярват."

на до прочетат "добрите" маркетингови гурута и шефовета на фирми, които са много отворени. последно време имах един такъв спор - без имена, за да няма реклама - искам да попитам само какво мислят те? защото много умници, много мнения, но фактите сами говорят.

за жалост тук бг рекламудателя е много зле. ще се учудя много ако даже знае какво означва термина "авторитетен сайт". слабата култура, а в някои случаи и личнтите мотиви за управление на маркетинга и бюджетите в този отдел са едни от елементите, които могат да доведат до неусвоени ползи, а защо не и до загуби на компанията.

с тази тема искам да поздравя всички, които мислят, че са по-силни от статистиките, извадени от големите световни фирми. нека имат попътен вятър, и дано не се прецакат бизнеса, защото като гледам практиката, чак ми става някакси страно как повечето бизнеси още се държат на пазара.
 
От: за малоумните маркетинг мениждъри в големите фирми!

типичен пример за това бяха от WebIT-a състоял се на 24-25 октомври 2012 г., където реклама тук не се чу никаква, а в същото време този форум е №1 в теми като: PayPal, eBay, Google. карай да върви.

мога и още примери да дам, но става вече смешно, защото фирмите са уж сериозни. :)
 

Горе