как да направя текста да не може да се копира

ioio

Member
Правя един текст които искам да не могат да го копират.Как е възможно това?Засега съм измислил да правя направо картинки с текста и да ги слагам на страницата но ми отнема много време :( .С флаш дали става и дали ще е по-бързо че не знам флаш и да съм на ясно заслужава ли си да го уча.Ако има други начини ще се радвам да ме светнете.Благодаря предварително
 

Frik

Active Member
С Flash става и определено си заслужава да го научиш, но отностно време пак ще ти е много...
 

Blinky

Owner
Обаче ако го направиш Flash, някои, който иска ще ти го вземе и ще си га напраи като текст и така освен че ще ти го открадне ще има и уникален текст. :) Което е малко кофти - не мислите ли?

Имаще опция (виждал съм я), където текста си беше нормален, но като го селектнеш и полсе опиташ да го копнеш не ти пада меню за копи. Незнам как се прави това, но го има. Аз да попитам, за какво се притесняваш от кражба. Това е нета, няма кой знае какви гаранции че ще си запазиш всичко уникално. Все някой ще реши да си вземе нещо и ти няма как да го спреш.

Не искам да вкарвам сдух, ама има и софтуери, които копират целият сорс на сайта ти и го свалят. Което означава че ти крадад всичко. :)
 

ioio

Member
става въпрос за едни справочници( не за Българи) които са много на брои и мисля да направя някаква месечна такса да могат да се ползват но нали съм с българско мислене ме е страх че ако могат да се свалят лесно всеки ще си плаща за 1 месец и ще си отдели 1 ден да си ги свали всичките а аз нямам далавера от това.То не трябва да е чак супер защитено но поне да стане времеотнемащо та хората да преценяват че е по добре да плащат тия малко кинти отколкото да си загубят много време.А с флаша не е ли като примерно с хтмл-то да става с копи пасте но после просто да излиза друг формат?
 

ioio

Member
а вярно имаше нещо на JavaScript маи дето забраняваше десният бутон върху картинки точно с цел да не се копират.маи трябва да се поразтърся дали става и за текст
 

peshko

New Member
Да знаеш от мен, че съдържанието винаги може да се копира. Дори и с тези скриптове за забраната на бутони и менюта. Достатъчно е само да ти видят sourcecode-а и от там могат да го копират. Да не говорим, че има много начини да преодолееш javascript защитите. Остават ти 2 варианта:
1. Да го направиш на флаш
2. Да го направиш картинка
И двата случая са супер зле от гледна точка на СЕО-то. Търсачките още не могат да разпознават флаша и не захапват нищо от него. А за картинка с текст предполагам се сещаш. Така че си измисли нещо друго. Например можеш да слагаш отделна цена за всеки справочник :)
 

penev75

Member
Пробвай това. Сложи го след последния затваряш таг </html>

Код:
<script language=JavaScript>
<!--

//Disable right mouse click Script
//By Maximus ([email protected]) w/ mods by DynamicDrive
//For full source code, visit [url]http://www.dynamicdrive.com[/url]

var message="";
///////////////////////////////////
function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}}
function clickNS(e) {if 
(document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) {
if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}}
if (document.layers) 
{document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;}
else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;}

document.oncontextmenu=new Function("return false")


//form tags to omit in NS6+:
var omitformtags=["input", "textarea", "select"]

omitformtags=omitformtags.join("|")

function disableselect(e){
if (omitformtags.indexOf(e.target.tagName.toLowerCase())==-1)
return false
}

function reEnable(){
return true
}

if (typeof document.onselectstart!="undefined")
document.onselectstart=new Function ("return false")
else{
document.onmousedown=disableselect
document.onmouseup=reEnable
}
// --> 
</script>
 

ioio

Member
аз за сео-то съм помислил.на страницата половината се показва хем да става ясно за кво иде реч та да се зарибяват хората хем търсачките да си го виждат а долната половина ако не е платено да се изписва: трябва да си платите за да видите целия текст
 

Горе