някакви отзиви за облачният хостинг ?

От: някакви отзиви за облачният хостинг ?

За малки проекти не е оферта, за големи е задължителен ако имаш опция да пуснеш и CDN.
 
От: някакви отзиви за облачният хостинг ?

За малки проекти не е оферта, за големи е задължителен ако имаш опция да пуснеш и CDN.
Би ли конкретизирал в цифри какво имаш в предвид като голям и малък проект.
 
От: някакви отзиви за облачният хостинг ?

Не. Това е предимството на Cloud-a – че е доста еластичен и е според нуждите на уебмастъра.
Основните предимства са нулев downtime (макар че сме виждали Amazon Elastic услугите да са долу), безпроблемни ъпгрейди на хардуер, елиминира изискването скриптове да поддържат работа върху множество сървъри, по-добро съхранение на данни (въпреки че RAID1 обикновено е достатъчно), гарантирани ресурси, плащаш колкото ползваш, изобщо... за сайтове с големи натоварвания е златен. Под големи разбирай vbox, gepime, abv и така нататък.

За малки сайтове обаче няма смисъл, тъй като излиза по-скъпо.

А с готин content delivery network можете да предоставяте на потребителите статични ресурси (JS, CSS, изображения и други) от географска локация, близка до тяхната.

Ако уебсайтът ми надминава 50 000 уникални посетители на ден, бих се замислил за облак. И пак не е сигурно, зависи колко оптимизирани са скриптовете и кой е най-ключовият компонент на хостинга.
 
ами значи в момента слагам сайтове на хора на моят нает хостинг ,който ще изнемогне в един момент и и оделно мисля да пускам 5-6 големи сайта с голям трафик ,който трафик ще пада ще се качва .


А би ли препоръчал компания за купуване на облак?
 
От: някакви отзиви за облачният хостинг ?

Всички ползват Amazon EC[SUP]2[/SUP] и MediaTemple (на вторите е силно НЕпрепоръчително да ползваш споделен хостинг, те са добри за корпоративни услуги предимно), но като за начало бих те посъветвал да ползваш VPS-и или dedicated сървър(и). Така ще придобиеш по-правилна преценка как нещата ти работят на оптимизирана машина. За целта бих ти препоръчал jump.bg, при които аз хоствам. Те имат и отлична поддръжка, така че ще ти помогнат да си отговориш на изникнали въпроси. Освен това datacenter-ът им е в Германия, тоест са подходящи за worldwide проекти. За България скоростта им също е на ниво (сайтовете в подписа ми).

Аз лично на този етап хоствам нещата си на 3 dedicated сървъра, сякаш предпочитам тази опция пред облак. На облак бих минал ако на някой сървър имам само един сайт и сървърът не се справя с него. Така нямам изненади с цените (в някои облаци се плаща на използвано процесорно време и не е оферта, когато някой скрипт забие) и ми е лесно да си управлявам нещата. Облак бих ползвал ако бизнесът ми супер мега много не може да си позволи минута downtime годишно.

И все пак, виждали сме и облаци да падат. Честно казано не мога да си представя причината – май в статиите я пишеше, прочети ако си любопитен. И двете са за Amazon, но все пак всеки би ти препоръчал техните услуги, а афектираните сайтове все още хостват при тях, което е показателно.

Но все пак според мен първо пробвай да се събереш на сървър или на няколко. Естествено, вероятно някой ще каже, че говоря глупости, но това ми е гледната точка след като съм работил и с двете.
 
Последно редактирано:
От: някакви отзиви за облачният хостинг ?

Първо пробвах клауда на VPS.net - беше обявена като нова услуга, даже май имаше някакъв бета етикет.
Подриска се тоя клауд на няколко пъти - зачезнали папки, даунтайми от по няколко часа.
$20 за бета келява услуга си беше виц отдето и да го погледнеш.

От 3 месеца някъде половинта ми сайтове са на клауда, пардон грида, на МедияТемпъл.
Доста прилично се държи. Само СФТП-то много мудно.
Според статистиките на процесора носи на доста повече натоварване от това дето му правя засега.
Изглежда ще се заседя там.
 
От: някакви отзиви за облачният хостинг ?

За Media Temple - чел съм и много добри и много лоши отзиви, особено за тяхната Grid технология. Като цяло уж се ползва от наистина големи компании, ако това по някакъв начин вдъхва доверие :]

Иначе един мой клиент го сложихме на rackspace и засега май няма проблеми. Добри думи чувам и за SoftLayer, Firehost и ServerIntellect.
 
От: някакви отзиви за облачният хостинг ?

Единствените cloud услуги, който имам добър опит са : Rackspace и Gandi.net (над 400 дена безпроблемна работа), другите са по зле от обикновен VPS. Бавни + downtime.
 

Горе