проблем със счетоводство

psx_bs

New Member
имам въпрос относно осчетоводяването на фирма, която се занимава със дропшипинг. Имам фирма Еоод не регистрирана по ДДС и въпроса е такъв трябва ли да я регистрирам по ДДС за да мога да осчетоводявам фирмата. Понеже ще продавам в ибей, амазон и др. сайтове, ас токите ще купувам от сайтове с разлика в цената - препродавам стоката на лице, което я продава в друг сайт та дори и в същия. Как може да стане осчетоводяването - парите ще плащам през фирмена сметка с виза карта, а ще ги получавам през пейпал... дали мога да платя ДДС само на печалбата но без фактури за покупка и продажба а само на база извлечения и приход. Моля някой, който се занимава с това да даде малко помощ
 
От: проблем със счетоводство

Зависи къде продаваш - в .com, .co.uk, .de. Настоящите ти счетоводители на какво мнение са?
 
От: проблем със счетоводство

ще ползвам .com и .co.uk счетоводителите са на различни мнения един ми казва регистрация по ДДС друг без.. аз току що отварям фирмата и идеята ми беше да продавам с дропшипинг основно и всичко да е точно, но явно не става нещо понеже когато кача стоките за продажба в ибей аз ги нямам налични съответно и фактура нямам след като получа пари аз купувам стоката от Х сайт и Х продавач, който обаче реално не ми издава фактура понеже не всеки продавач в интернет е регистриран като дружество, а като частно лице
 
Задължително е да сте регистриран по ДДС, ако ще имате официални фактури за покупки и продажби от/към ЕС или трети страни.
 
Задължително е да сте регистриран по ДДС, ако ще имате официални фактури за покупки и продажби от/към ЕС или трети страни.
Ние сме счетоводна фирма, ако имате нужда от съвет или нашите услуги - 0882444252, Лилия или на мейл [email protected]

За регистрацията по ЗДДС нещо не сте в час! Дали сте в час с ползването на данъчния кредит?!
lIllia1978, хората, които четат и пишат тук са образовани и моля не пишете грешни коментари! Прочетете ЗДДС Глава 9 "Регистрация", обяснете си какво е облагаем оборот, място на изпълнение и тогава пишете! Човек не се е родил научен, трябва да чете повече!
 
Задължително е да сте регистриран по ДДС, ако ще имате официални фактури за покупки и продажби от/към ЕС или трети страни.

На какво основание е задължителна регистрацията при покупки или продажби в ЕС?
 
Това, че фирмите от ЕС ще ти искат 100% ДДС номер - VAT. Но по-запознатите да кажат.
Това не е основание да се регистрира по ЗДДС ;) Ако е така надали ще си пазаруваме от сайтове като amazon.co.uk, ebay.co.uk или СпортДирект /при пазаруване на СТОКИ от тези сайтове/ :)
Накратко:
При продажба/покупка на УСЛУГИ към/от ЕС трябва регистрация по ЗДДС.
При продажба/покупка на СТОКИ към/от ЕС - може и да трябва, може и да не е необходима регистрация по ЗДДС - не е така лесно за описание - зависи от обороти, място на сделка и т.н.
 

Горе