проблем с url wordpress

tiberii

Member
Здравейте не знам защо но като копирам на дадена страница адреса и го постна някъде за споделяне излиза на маймуница и дава грешка.Аз винаги съм ползвал http://domain.com/sample-post/.Но каквото и да сложа като опция в настройките все същото.Много ще се радвам някой да помогне.

Това е линка на страницата ми
http://prikachi.com/images.php?images/622/9482622i.jpg

Така изглежда като го постна:

http://prikachi.com/images.php?images/624/9482624z.jpg
 

slavchev

Well-Known Member
Това е защото линка ти е на бг, а не на латиница. Вариант 1 е да го пишеш ръчно, вариант 2 е да си сложиш плъгин, примерно
Cyr to Lat enhanced
 

tiberii

Member
Не става продалжава да казва че има грешка.Примерно копирам линк на статия от друг сайт който също излиза на маймуняци но се побликува в свежо мойте не искат.Може ли да хвърлите един поглед и да кажете какво може да е домейна е otvad ".com"
 

BurnX

Well-Known Member
Не става продалжава да казва че има грешка.Примерно копирам линк на статия от друг сайт който също излиза на маймуняци но се побликува в свежо мойте не искат.Може ли да хвърлите един поглед и да кажете какво може да е домейна е otvad ".com"
Сложи ли плъгина - Cyr to Lat enhanced ? Заглавия на кирилица няма никакъв смисъл , тоя плъгин ги прави на латинеца и нямаш такива проблеми с маймунски знаци. Виж всички големи сайтове в бг са така , няма кирилица никъде.
 

tiberii

Member
Инсталирах плъгина и маймуняците изчезнаха но като копирам линк и се опитам да го добавя в свежо пак не става. Като добавих само домейна го приема но други страници не.Опитах страници на друг мой сайт и си ги приема нормално. Явно има някакъв проблем който рефлектира и на търсачките.Какво може да е?
 
сега влез тук https://www.google.bg/search?q=site:otvad.com&oq=site&aqs=chrome.0.69i59j69i60l2j69i57j69i60j69i65.2694j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 и като кликнеш на някой от линкове с кирилица виж какво се случва, защото не си пренасочил старите урл-и към новите с 301 или каноникал. Аз не бих очаквал трафик от търсачки с този сайт, който е с 100% копирано съдържание и зле оптимизиран като цяло.
 

BurnX

Well-Known Member
Инсталирах плъгина и маймуняците изчезнаха но като копирам линк и се опитам да го добавя в свежо пак не става. Като добавих само домейна го приема но други страници не.Опитах страници на друг мой сайт и си ги приема нормално. Явно има някакъв проблем който рефлектира и на търсачките.Какво може да е?
Изтри ли кеша? Да не би свежо да вижда още старите урл-та? Прова ли с нов , линк който си създал след инсталирането на плъгина - виж дали и с него не ти дава ?
 

ReminD

Well-Known Member
Ако искаш да копираш линк на кирилица и да не се "омаже", просто го копирай без http-то. Така нареченият "проблем" няма нищо общо с wordpress, а е от браузерите. Ако прочетете RFC 3986 ( URL RFCs ) :
A URI is a sequence of characters from a very limited set: the letters of the basic Latin alphabet, digits, and a few special characters.
Просто браузерите се правят на хитри и ти рендерират "четима" версия на адреса, но всъщност адреса сам по себе си представлява точно тези дълги символи, които виждаш.

Ако пък не ти се занимава, има плъгини като "copy url", които не трансформират урл-а и ти позволяват да го копираш "чисто".
Въпроса дали е удачно или не адресите да са на кирилица са съвсем друга тема на разговор. Моето лично мнение е, че адресите е хубаво да са на латиница, но пак казвам, "проблема" с копирането идва от браузерите, не е wp проблем.

Иначе поздравления на автора, успя да си съсипе url адресите без да ги пренасочи. Честито.
 
Последно редактирано:

Горе