трябва ли да си регистрирам фирма, за да продавам собствени e-books в интернет

kolkol

New Member
трябва ли да си регистрирам фирма, за да продавам собствени e-books в интернет (usa, canada, uk са ми таргет потребителите) през мой си сайт?
 
От: трябва ли да си регистрирам фирма, за да продавам собствени e-books в интернет

Ако имаш много разходи дори и да е възможно да работиш без фирма ще ти се прииска да регистрираш фирма, защото при плащане на данъци върху приходите ще си на загуба, а при плащане на данъци върху печалбата няма да си на загуба.

В краен случай може да ползваш фирмата на ClickBank.com (Click Sales Inc.). Ако ползваш тях продажбите ще се правят от тяхната фирма - те ще имат грижата върху всички данъчни проблеми, с изключение на тези възникнали от взаимоотношенията между теб и ClickBank (разбира се ти ще можеш да насочваш посетители към сайта си). Като допълнителен плюс от ползването на ClickBank е, че предлагат лесен начин да споделяш приходите от книгите с афилиейти, които ще ти рекламират книгите. Не знам обаче колко се плаща на ClickBank (на афилиейтите ще трябва да плащаш 40-75% за да се съгласи някой да ти рекламира книгите).

Съществуват и други възможности. Някои фирми за разплащания предлагат възможността да бъдат и продавачи на продуктите ти (подобно на ClickBank, но без системата за споделяне на приходите с трети лица - афилиейти).
 
Последно редактирано:

Горе