„Виртуален франчайзер Еконт“

pepo_999

Well-Known Member
Какво представлява проекта? Понеже доста хора ме питаха направо поствам от страницата на Еконт, ползвам го от над 2 години, който не е запознат и има желание нека да прочете написаното.

Проектът "Виртуален франчайзер Еконт" е развитие във виртуалното пространство на успешния модел за партньорство, който Еконт прилага от 2001г. при изграждането на мрежата от офиси, включвайки в момента над 280 точки за обслужване на клиенти, управлявани от независими предприемчиви търговци - франчайзери на Еконт. Всеки, който се включи в този проект има възможност да печели чрез активността си в интернет, без инвестиции в офис, бюро и ангажиран допълнителен персонал, осигурявайки удобство за онлайн потребителите, които ще имат офис на куриера на един клик разстояние.

Конкретното ни предложение ?
Предлагаме на всеки интернет потребител, който:

поддържа собствен сайт, блог, интернет магазин;

администрира форум;

развива страница на инициатива във Facebook;

води активна мейл кореспонденция

...да вгради в страницата си или мейла ToolBar с линкове, даващи директна връзка с Еконт на всички, които посещават сайта/блога/форума или получават мейлите. Те ще имат възможност да:

калкулират цена за куриерска услуга;

локализират най-близък офис на Еконт;

заявяват куриер;

подготвят пратка;

проследяват движението на изпратена пратка;

да се разпореждат за промяна условията на доставка на пратка, изпратена от или до тях;

да подготвят товарителница за връщане на пратка.


Каква ще е ползата за този, който реши да се включи, кога и как печели той?
Всеки, който се включи в инициативата, реално ще участва както в обслужването на клиента, така и в разпределението на прихода от това. Сумата, която ще получава ще се определя като % от цената на всяка пратка, подготвена чрез неговия ToolBar и доставена от Еконт (система Pay Per Order), а именно:

5 % от стойността по товарителницата, за вътрешни куриерски услуги (без карго);

1 % от стойността по товарителницaта, за международни куриерски услуги (без карго).
една «бонус точкa» ( 1 бонус точка = 0,10лв ) при използване от потребители на Виртуалния офис Еконт на услугата «Проследи пратка» (система Pay Per Click). Всяка една пратка може да бъде проследявана неограничен брой пъти, като това носи на Виртуалния франчайзер само една бонус точка;
по една «бонус точкa» ( 1 бонус точка = 0,10лв ) при всяко използване от потребители на Виртуалния офис Еконт на услугата «Дай разпореждане» (система Pay Per Click)
по една «бонус точкa» ( 1 бонус точка = 0,10лв ) при всяко използване от потребители на Виртуалния офис Еконт на услугата «Върни пратка» (система Pay Per Click)


Изчисляването на прихода на Виртуалния франчайзер ще става автоматично, като информацията за пратките, комисионните и бонус точките от тях ще се публикува незабавно в неговия e-Econt. От там всеки ще може да използва натрупаната сума както и когато прецени :

директно в системата на Еконт – за лични куриерски пратки, прехвърляне към приятел или партньор ако той ползва по-активно такива услуги;

да я получи в брой или по банков път, за което ще е необходимо оформяне на съответните документи, съгласно законовите изисквания (не се прилага за бонус точките).



Има ли условия, на които трябва да отговаря Виртуалния франчайзер?
На практика ограничения няма. Няма значение колко офиса на Еконт има в града, в който живее, няма изисквания за помещение, автомобили, служители и разходи за всичко това. Важно е обаче този „виртуален франчайзер” да бъде активен в мрежата и по-подходящ начин да предложи новата възможност на всички от виртуалното си обкръжение, така че да става ясно с какво им е полезна тя – да получат информация, да проследят своя пратка, да поръчат куриер, да се разпоредят.
Кой застава зад този проект и ще e support за виртуалните офиси?
Екип от търговци от отдел "Интернет активност", с опит в работата с електронни магазини и реални офиси на Еконт. Те ще оказват съдействие при технически детайли за вграждане на „виртуалния офис” в сайта или Facebook страницата, добавянето му към мейл шаблона, и след това ще държат връзка с тези, които са се включили в програмата, ще приемат идеи за промени или подобрения на продукта, за да го моделираме заедно в отговор на желанията на пазара.


Как става включването в проекта?
Лесно. От секция "Включване в проекта" на настоящия сайт, при следната последователност: 1. запознавате се с Общите условия на проекта, които реално регламентират отношенията между Еконт и Виртуалния франчайзер; 2. регистрирате се в Е-еконт, ако нямате активна регистрация в момента; 3. избирате подходящия за вас ToolBar . Ако няма такъв от предложените в секция "Вклюване в проекта", информирате ни по мейл или телефон за да подготвим; 4. въвеждате потребителското си име за Е-еконт, сайта или мейла в който ще вградите Виртуалния офис, давате съгласието си за заложените в Общите условия правила и изтеляте "embed" кода на ВАШИЯ виртуален офис; 5. вграждате кода в сайта си, facebook страницата или мейла, с което вие ВЕЧЕ сте Виртуален франчайзер на Еконт.
 
От: „Виртуален франчайзер Еконт“

ако имаш профил в еконт точките или по точно левовата им равностойност ти излизат в менюто отгоре, ако нямаш направи си за да може да правиш точки, как...

Имам акаунт в еконта, но ми е с друг мейл адрес. Може би за това нямам и точки в акаунта? Или по друг начин ги засичат? Визирам подготвените пратки от продавалника.

Това което ме е спирало да ползвам виртуални фрайчайз е факта, че не начислява отстъпка за доставката. Малко са ми нови нещата и трудно бих направил правилни сметки. Ако греша поправи ме. Може би излиза по-изгодно за този който изпраща за сметка на получателя?
 
От: „Виртуален франчайзер Еконт“

ако ползваш твоя виртуален еконт ти дават 5 % които се трупат в профила,

но можеш и да сключиш договор за 20% както продавалника, при подготвяне през тях те взимат тези 5%

всичко опира до това дали ти ще плащаш или друг, аз лично подготвям пратки които заплаща получателя и за мен няма смисъл да ползвам голямата отстъпка, но виж когато аз ще плащам влизам и ползвам 20% и плащам с точки и всичко ми излиза без пари

но ако почнеш да си проследяваш пратките ще ти отчита по 10 стотинки на пратка независмо откъде си подготвил товарителницата

дано съм обяснил правилно

поствам снимка на това как ти изглежда баланса в профила натрупан от бонус точки

Bonus to4ki.JPG
 
От: „Виртуален франчайзер Еконт“

Преди време когато още продавалника не предлагаше подготвяне на пратка и това ставаше на място в офиса ги питах за отстъпки и те ми казаха, че трябва да пращам, да пращам и след това да подам искане за някаква отстъпка. Може сега нещата да са други. Ти каква информация имаш за получаване на тези 20%? Какъв договор трябва да сключа? И другото питане е: Ако сключа такъв договор за 20% отстъпка от цената, пак получавам 5% + 1 бонус точка в акаунта си или?
 
От: „Виртуален франчайзер Еконт“

Свързваш се с тях и изяваваш желание да сключиш договор като интернет търговец. Ще те накарат да поставиш на сайта си модула им. Ще сложат банерче твое в техният сайт.
Ще ти дадът 20% директна отстъпка която ще се начислява автоматично като си подготвяш пратките. Освен това ти ще си ги подготвяш сам през твоя модул който е на твоя сайт. И ще ти начисляват 3% за това че си я пишеш и още 5% комисионна за това че е през твоя сайт. Тоест ти се събират едни 8% които после можеш да им пуснеш фактура и да ти ги платят по банка или да си ги транспормираш в бонус точки които да ползваш за да си плащаш пратките.

На практика по този начин имате 28% отстъпка от стандартните им цени. Като за 20% от тях клиента Ви вижда че сте му спестили 20% и се радва. От друга страна не вижда че ти прибираш 8% от паричките. Това е положително и е една от малкото причини все още почти половината ми пратки да минават през Еконт.

Тъй като дори с тези 28% пак идват скъпички. Но много зависи в коя ниша си. Аз имам сайтове които са в много конкурентни ниши. И там съм принуден да ползвам по-евтини услуги. Но имам и такива които конкуренцията ми е слаба и там си позволявам да изкарвам едни 8% от пратките :) Тъй като клиентите са щастливи да получат нещата с доставка за тяхна сметка.
 
От: „Виртуален франчайзер Еконт“

От всичко това повече е на сметка клиента тои получава голямата отстъпка имаше и някой процент ако ти изплащат наложените платежи по банков път доколкото си спомням. Ама пак е мижаво!
Пропуснах да спомена, че с този тип договор ползваш преференции само като изпращаш... като получаваш ти свалят кожата на 100% :)
 
От: „Виртуален франчайзер Еконт“

Пропуснах да спомена, че с този тип договор ползваш преференции само като изпращаш... като получаваш ти свалят кожата на 100% :)

когато получавам пратки винаги са до адрес, куриера изчаква 1 минута докато първо вляза в профила, плащам си оттам пратката с бонус точки, той си вижда на таблетчето че е ок и по живо по здраво
 
От: „Виртуален франчайзер Еконт“

Пропуснах да спомена, че с този тип договор ползваш преференции само като изпращаш... като получаваш ти свалят кожата на 100% :)
Тази година са обновили тези условия и вече пратки, които са адресирано ТОЧНО до теб се ползват от твоето намаление, ако контрагента ти няма намаление. Но трябва да е изпратена на твоите данни, не на името ти, а профила да ти е на фирмата ти.
 
От: „Виртуален франчайзер Еконт“

Още една подробност коята ще е полезна, при подготовка на пратка платена с бонус точки, но поради някаква причина не я изпратите точките се възстановяват след 7 дни в профила
 
От: „Виртуален франчайзер Еконт“

ваучери доколкото знам раздаваха само когато имаха рекламни кампании, дали могат да се купят и т.н. не знам
 
От: „Виртуален франчайзер Еконт“

Като си въведеш 50 лева например в сметката им, за да ги ползваш, а да нямаш 1 милион фактури при всяко пращане ти ги зареждат по сметката и ти излизат в полето ваучери.

Имаше такъв казус с каката в близкия офис, бях доплатил с ваучер сумата над това което плаща клиента, но нещо бях оакал и трябваше да направя нова товарителница, тя така и не можа да ми каже какво се случва със старата - сигурно арменския поп трябва да я анулира или пък по начина който казваш...
 
От: „Виртуален франчайзер Еконт“

досега винаги при неизползвана товарителница на 7 ден всичко влиза обратно в акаунта
 

Горе