CSS Fixed

Дискусията в 'Webmaster's Off Topic' стартирана от donsavage, Юли 6, 2012.

  1. donsavage

    donsavage Active Member

    Рег.:
    Окт 18, 2009
    Съобщения:
    417
    Харесвания:
    34
    Точки:
    28
    Пол:
    Мъж
    Професия:
    Графичен дизайн, уеб и видео монтаж
    Място:
    Dobrich
    Здравейте, мога ли да попитам нещо? Така ето какво ще питам. Разработвам едно сайтче, в което съм сложил един бакграунд, който е fixed, с връзка към фейсубк, туйтер, ютуб ... Въпросът ми е: Как да спирам тази картинка, да не отива до дъното, а да се спира до определено място от мен?

    ето пример със този сайт: http://www.hicomputers.eu/bg/ (съжалявам за спама!)
     
  2. uni-web

    uni-web Well-Known Member

    Рег.:
    Ян 24, 2011
    Съобщения:
    4,035
    Харесвания:
    319
    Точки:
    83
    Място:
    PC
    От: CSS Fixed

    В какъв смисъл до дъното надолу или на страни питаш, ако е настрани се пави най-добре с jquery , а ако искаш да не слиза надолу не ползвай Fixed, а ползвай absolute.
     
  3. donsavage

    donsavage Active Member

    Рег.:
    Окт 18, 2009
    Съобщения:
    417
    Харесвания:
    34
    Точки:
    28
    Пол:
    Мъж
    Професия:
    Графичен дизайн, уеб и видео монтаж
    Място:
    Dobrich
    От: CSS Fixed

    Искам да се движи с курсора на мишката, когато се скролва, а с position: absolute; - това няма да мога. Ще сой на една позиция, а аз искам да се вдижи. Да, искам да му кажа, от къде да почва и къде да спира. Ако му задам bottom: "сстойност". Ще стане ли?
     
  4. uni-web

    uni-web Well-Known Member

    Рег.:
    Ян 24, 2011
    Съобщения:
    4,035
    Харесвания:
    319
    Точки:
    83
    Място:
    PC
    От: CSS Fixed

    PHP:
    $(document).ready(function(){ 
        var 
    windowWidth document.documentElement.clientWidth;
        var 
    thestyle windowWidth-1175;
        var 
    nthestyle thestyle/2;
        $(
    "#slidesharing").css({"left":nthestyle});
        
    //alert(thestyle);
    }); 

    $(
    window).resize(function(){ 
        var 
    windowWidth document.documentElement.clientWidth;
        var 
    thestyle windowWidth-1175;
        var 
    nthestyle thestyle/2;
        $(
    "#slidesharing").css({"left":nthestyle});
        
    //alert(thestyle);
    }); 
     
  5. donsavage

    donsavage Active Member

    Рег.:
    Окт 18, 2009
    Съобщения:
    417
    Харесвания:
    34
    Точки:
    28
    Пол:
    Мъж
    Професия:
    Графичен дизайн, уеб и видео монтаж
    Място:
    Dobrich
    От: CSS Fixed

    А къде мога да пипам? Не разбирам PHP .... няма м време да го науча... Уча Java, но PHP, скоро едва ли ще е... Ще съм ти благодарен, ако с един коментар ми кажеш, кой елемнт, какво прави.
     
  6. frukt0

    frukt0 Member

    Рег.:
    Окт 16, 2011
    Съобщения:
    524
    Харесвания:
    8
    Точки:
    18
    От: CSS Fixed

    Това не е PHP, а jQuery - библиотека на javascript. Този код го слагаш между <script> </script> таговете.
     
  7. uni-web

    uni-web Well-Known Member

    Рег.:
    Ян 24, 2011
    Съобщения:
    4,035
    Харесвания:
    319
    Точки:
    83
    Място:
    PC
    От: CSS Fixed

    Кода както ти каза колегата не е php, а jquery с две думи точно това което учиш.
    Кода прави следното при стартиране на страницата ти взема размера на екрана и ти залепя социалния прозорец на това положение на страни на което искаш да е, същото прави и при ресайзване на самия прозорец.
    Предният код по-горе беше само за пример защото не съм знаел, че не можеш да се оправиш сам. Това което е в този пост си е нагласено специално за твоя елемент, като от теб се изисква само да си нагласиш разстоянието на което искаш да е самия социален слайдер. Това става от "var thestyle = windowWidth-1175;", като кода съм си го писал за мен и при теб ширината на сайта може да е съвсем друга не съм се занимавал да я преглеждам. Променяш си и си нагласяш -1075 на колкото ти е угодно на теб и бара ще се залепи. Кода по начина показан в този пост трябва да е в html файловете или за php в echo""; секцията в която ти се принти началото на страницата между <head></head>.
    Дано съм бил полезен и да съм обяснил добре.
     
  8. donsavage

    donsavage Active Member

    Рег.:
    Окт 18, 2009
    Съобщения:
    417
    Харесвания:
    34
    Точки:
    28
    Пол:
    Мъж
    Професия:
    Графичен дизайн, уеб и видео монтаж
    Място:
    Dobrich
    От: CSS Fixed

    Добре :)
    Още нещо ме затруднява, като гледам кода, къде се пишът имената на картинките, който ще се прилага този ефект ?
     
  9. uni-web

    uni-web Well-Known Member

    Рег.:
    Ян 24, 2011
    Съобщения:
    4,035
    Харесвания:
    319
    Точки:
    83
    Място:
    PC
    От: CSS Fixed

    Където са си и сега:
    PHP:
    <ul class="social-sidebar">
    </
    ul>
     

Сподели страницата

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
    Dismiss Notice