DropShipping ( Дропшипинг ) - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Окей, файнъли. Имам нужда да пуша вече една цигара... Огромна тема...

Потърсих ключова дума Wholesale в сайта с идеята да намеря някакъв списък.
Бях си извадил предната седмица от различни постове из темите линкове на такива онлайн селъри. Леко проучване на Английски език и пак до кривата круша. Не намирам далавера.

Скоро да се надявам че ще ми потръгнат нещата с документите и узаконяването в Британия (Доста ме бавят местните власти), заработвам по малко колкото за сметки и в другото време четене и ровене из интернет. Направих малко пари, но стоката привършва,и с тях трябва да се заредя с нещо ново за да не скучая (дефакто скучая... не мога да си увелича продажбите в
иБей....шибани документи)

Ако някой с нещо, може, даже и като съвет, за Wholeseller платформи ще съм благодарен.
Също проблем ми е че мога да работя само с онлай преводи, не се ангажирам да ползвам банковият акаунт че съм под лупа...емигрант от България (ако ме усещате).
PayPal only

Поздрави

PS:
Калинчето, скоро четох из някакъв форум като гост, да може да рекламираш бизнеса си там. Ще се опитам да намеря нещо в историята на браузъра, но не обещавам резултат. Беше описано много добре...
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Blinky :roll: Явно ще трябва да потретя прочитането на темата ъгейн...
Caprice, в Аляска съм в момента (Anchorage ми е най-близко като град). За работата ще си отварям сметка в First National Bank и не знам до колко стават. Знам, че шефът я ползва за неговите сметки и казва, че става, но това е само негова гледна точка. След 2 месеца смятам да отседна за няколко дни в Чикаго или ЛА (не сме решили още къде ще е) и ако First National Bank не става за моите критерии, то ще се търсят клонове на горе изброените там.
До седмица и нещо си чакам SSN-а да ми пристигне, въпрос на време.
Сайта и аз го преглеждах няколко пъти, но само не разбрах тия регистрирани агенти (предполагам е същото като посредник) какви са, че гледам не са един и двама, а доста голям списък. Ако с всеки един става работа, ще те помоля да препоръчаш твоя, ако си доволна, разбира се.
Молбата за отваряне на сметка ти я предоставят в сайта или ? И след това с тази молба се ходи в банката за отваряне на фирмена сметка ? Или се оплитам :roll:
Документите за регистрация на фирма - документи, които аз трябва да предоставя или ?
EIN from the government - тук ще трябва да разровичкам как да го извадя по-конкретно
Signature cards - това електронен подпис ли ще рече или нещо друго ? Тук в Америка отново ли се вадят от банките, както в БГ и отново ли имат различно тарифиране или ?
Оne of our staff will need to physically go to your location in Delaware to make sure it exists - Е как ще дойде "у нас" , като нЕмам адрес у Дел или как се процедира с адреса ? Мога да дам адрес, но в Аляска.
Primary ID -лична карта, шофьорска книжка - американски или ? Имам междунар. книжка и паспорт в мене, доколкото знам, нашата лична карта не важи тук.
Secondary ID - международен паспорт, шофьорска книжка (различно от първото) - същото по-горе
Сметка за комунални услуги на домашния адрес - за ток, вода, стационарен телефон, парно.. - такива с прекалено много зор мога да извадя отново, но за адрес в Аляска
адреса на твоя Registered Agent - тия от списъка в сайта, предполагам
Американски телефонен номер - тук важат само АТ&T и Verizon, но или са на месечно тарифиране, стил ваучер, но отново си плащаш всеки месец, за да ти пазят номера или са на 2-годишен договор, което не е оферта. Как може да се процедира с номера?
Колко много въпроси излязоха, леле... Колкото повече чета, толкова повече разбирам колко нищо не съм разбрал...:shock:

И така... Нека напиша резултата от цялата работа, след като съм вече в БГ... А той е - пълна НУЛА :cry:
След кратък разговор във въпросната банка в Аляска, ме гледаха странно, изричайки "Ами отворете си сметка там, където ще Ви е фирмата", защото ги попитах ако си "отворя" фирма в "Далаверата" (късно е, спи ми се и ме мързи да обърна на латиница, за да го напиша правилно, а гледам да наредя поста) дали мога да си отворя фирмена сметка към тях. Изглеждаше логично. За тях.
Това значеше да пропътувам разстоянието от Аляска-Делауейър-Аляска, за фирмена сметка в местна банка. Неизгодно. За мен.
След разговор с "шефа" ми там относно лицензите и банковите сметки, не ми даде никакъв конкретен отговор (и как да очаквам такъв, след като дори не ми изпрати последния чек в БГ и ме блокна в СуратТефтера, но както и да е...), а само лаконични такива, тип - отиди в "общината"... На 2 седмици веднъж ми оставаше време да отида до тоя град да си купя храна за няколко часа и как да му обясня на тоя плужек, че нямам нужното време.? Както и да е... Не реших да рискувам с фирма в Аляска, тъй като не ми бяха добри проучванията за такава, понеже бяхме по средата на нищото и имаше нет 2 часа на ден със скорост, колкото да си провериш мейла... за час...
И така се отново се връщам в стартова позиция, блъскайки си отново главата как да стане, защо да стане и дали да стане... Умувах и да се "нападне" УК пазарът, тъй като мисля, че и фирма от БГ ще свърши работа, понеже най-голямото изискване (на което съм попадал при разните ми скромни проучвания) е VAT number, което го има и при нашите фирми по ДДС. Но след мнението на автора на тази тема, че пазаратът там е доста малък :arrow: начална позиция.
След чаша вино дори се замислих за БГ пазара, но на сутринта всичко бе отшумяло :beer:
В друга тема (не се сещам в момента коя точно бе - дали за УС банкова сметка или друга) открих полезни линкове на наш колега (и мой съгражданин), чрез които той си е открил фирмата и сметката (въпреки, че не ми хареса как се разви в последствие сайта му и ме демотивира, но...), но началната инвестиция, само, за да си "легален" ми се стори леко голяма. И ако не се уцели правилната ниша, правилният уебдизайн и изобщо правилните неща и всичко това отива по....ангелите... (Особено, както не съм на ТИ все още с тези неща...)
И те така малко среднощни размисли и страсти... С няколко думи... Силно демотивиран и объркан тотално... Явно ми трябва лека почивка.
Поздрави
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

E-Business благодарско за цялата информация която си дал, много полезно. Вижда се че си доста опитен в DropShipping.
Определено ще почета още доста по този въпрос преди да се захвана.
Но исках да ти благодаря за всичко което си написал тук, рядко го правят хората (особено made in BG).
Може ли ако имам въпроси да ти пиша лично?
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Всеки интересуващ се от лесен,бърз и евтин уеб-сайт може да ми пише на ЛС + домейн!
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

На страница 34 се дискутираше въпроса с изваждането на EIN (или FEIN), но така и не се получи конкретен отговор как точно става в момента и затова искам да попитам и аз. Проблема е следния:мисля от 2012 вече може на страницата на IRS да си извадиш EIN on-line отговаряйки на въпроси от сорта на какъв тип ти е бизнеса (LLC), колко members има (single member) и разни такива докато в един момент трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да въведеш SSN или ITIN. SSN няма как да имаш ако не си американски гражданин, а ITIN може да получиш след подаване на първата данъчна декларация да го наречем и прикрепен към нея W-7. Само,че за да подадеш дан.декларация и, за да работиш изобщо ти трябва EIN и се получава малко ситуация параграф 22. Форма SS-4 ли е решението на проблема, приемат ли я още от IRS ми е въпроса?Питам защото различните фирми,които регистрират фирми в САЩ искат към 150-180 долара за изваждането на EIN, а мисля че това е нещо, което и сам човек може да свърши.
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Да, за да ти издадат EIN се ползва форма SS-4 и не е необходимо да плащаш на посредник за това.
Не ми е известен вариант да можеш да изкараш EIN онлайн без да имаш SSN.
Вариантите за чужденци са два: по пощата ("snail" mail, 4-6 седмици) или по телефон/факс (веднага).
Трябва да регистрираш фирмата преди да кандидатстваш за него.

По телефона се провежда кратко стандартно събеседване. Попълваш форма SS-4 като не попълваш SSN и ITIN. Трябва да я изпратиш по факс на служителя, който провежда събеседването. Номерът на факса е различен за всеки служител и ще ти го дадат, когато се обадиш. Телефонът, който ти е нужен е 267-941-1099.
Регистрират те и ти веднага си дават номера.

П.П. Поздравления за упоритостта да изчетеш тази гигантска тема. Считай, че половината ти административна работа е свършена :)
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Привет на всички!
Отдавна не бях влизал в тя тема. Относно отварянето на фирма в UK и в последствие сапътствастата какафония мога да бъда полезен.
От доста време сам в UK и сам на Ти с нещата.
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Привет на всички!
Отдавна не бях влизал в тя тема. Относно отварянето на фирма в UK и в последствие сапътствастата какафония мога да бъда полезен.
От доста време сам в UK и сам на Ти с нещата.
Привет,
Дай повече информация, тогава. Нека не се превръща в поредната тема, в която се поства "имаш ЛС" , "имам интерес, имаш лично" и т.н. Ако някой има някаква информация, нека я сподели публично. Не смятам, че ще засегне нечии интереси или бизнеси. Това малко в скоби...
И конкретно - какво е предимството на отварянето на фирма в UK, пред БГ такава ? Какво печелим, ако решим да отворим UK ? Защото данните, до колкото съм запознат, са почти идентични, които се издават и съответно доставчиците изискват, а по-конкретно име на фирмата, регистрационен номер и VAT номер (ДДС). Това си го имаме и в БГ ? Някъде сигурно пропускам нещо, но това са ми погледите в момента над нещата.
Caprice, аз имам SSN, това ще улесни ли създаването на USA фирма и банкова сметка?
За сега съм се ориентирал към UK пазарът, тъй като за отварянето на USA фирма навсякъде искат почти и над 4-цифрени суми, с които си слагаш главата в торбата, без да знаеш ще се получат ли нещата, няма ли, след като ти е за първи път онлайн бизнесът. От там насетне идват разходите по магазин, реклами, сео и т.н. Но все пак съм силно заинтересован.
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Здравейте,
Възможно ли е да се прави drop shipping от Китай за България? Има ли хора с български online магазини, които работят на този принцип? :)
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Здравейте,
Възможно ли е да се прави drop shipping от Китай за България? Има ли хора с български online магазини, които работят на този принцип? :)

то е пълно с китайски боклуци, ти питаш дали е възможно :D
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

то е пълно с китайски боклуци, ти питаш дали е възможно :D

Да, направо в бума на всичко това се озоваваш. :) Но ако предлагаше нещо хубаво и не толкова популярно, мисля, че няма да имаш проблем. Само гледай да не е от онези неща, които всеки прави - парфюми, чаршафи, тениски и прочие. ;)

Ако имаш въпроси, питай тук. ;)
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Продуктът ми е добър, слабо разпостранен е в България, а малкото магазини, които го предлагат, продават ментетата.
Китаец ми предложи drop shipping и ми допадна много като възможност. Нещото, което ме спира, е цената на доставката, която от Китай до България възлиза на 50-100% от стойността на продукта. Вариантът за 30-45 дни доставка също не ми се струва удачен, понеже не знам кой българин би имал такова търпение... Затова попитах, дали някой прилага схемата Китай-България... :rolleyes: Поздрави!
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Продуктът ми е добър, слабо разпостранен е в България, а малкото магазини, които го предлагат, продават ментетата.
Китаец ми предложи drop shipping и ми допадна много като възможност. Нещото, което ме спира, е цената на доставката, която от Китай до България възлиза на 50-100% от стойността на продукта. Вариантът за 30-45 дни доставка също не ми се струва удачен, понеже не знам кой българин би имал такова търпение... Затова попитах, дали някой прилага схемата Китай-България... :rolleyes: Поздрави!
То много ментета и реплики се продават на известни и вървежни марки и продукти. Просто когато ниската цена е определяща в някой ниши, няма как да не се съобразиш с това. Едно е продаваш различна гама от продукти - с ниски цени и високи, друго е само с ниски, с малък диапазон разлика.

Има и друг вариант - зареждаш и продаваш. При изчерпване на определен артикул - зареждаш. Много магазини, да не кажа всички, са така. И друга опция - комбинираш с някой от тук за доставката. Малко е рисковано, но гледам, че ти е вариант. Или си търсиш точно човек, който зарежда това или зарежда с подобен продукт. Рискът е неизменна част при правенето на бизнес, като в търговията (както е при теб), е малко по-малък. Виж в производството, там вече рискът си е голям. Важно е и добре да си "напишеш домашното" преди да предприемеш даже и едно сериозно зареждане. При такъв шипинг, май това ти се явява добра опция. ;) Тъкмо ще избегнеш и момента с това дълго чакане на продукта да пристигне. Не искам да казвам нищо, но никой няма да чака толкова. Някой ще, но много потенциални клиенти ще се дърпат от този факт. Имай го в предвид. ;)
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Здравейте, прочетох цялата тема от началото и бих искал да благодаря на всички за информацията, която е написана :)

От няколко години с един приятел се занимаваме с Affiliate Marketing и си мислим, че бизнес с Drop Shipping е едно подходящо надграждане на знанията, които сме придобили досега.
Тъй като темата е от 2007-ма година доста от информацията предполагам, че вече не е валидна или поне е частично променена. В този ред на мисли имам няколко въпросчета.

-Все още ли условията за откриване на фирма в Delaware са най-добри и какви са те?
-По ваша груба и субективна преценка колко трябва да е първоначалната ни инвестиция за започване на този бизнес?
-Ще ни е полезно ако можете да кажете някаква разбивка на какви данъци/такси/ плащане за услуги биха възникнали със започване на бизнеса.

Благодаря за отделено време и весели празници :)
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Здравейте отново! Надявам се всички сте изкарали приятно великденските празници!

Понеже мина повече от седмица, а не е писал в темата, можете ли поне да ме насочите към достоверни източници за такава информация - форуми, сайтове (правителствени или не) и т.н.

Благодаря ви и приятна вечер!
Стоимен :)
 
От: От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

-Все още ли условията за откриване на фирма в Delaware са най-добри и какви са те?
-По ваша груба и субективна преценка колко трябва да е първоначалната ни инвестиция за започване на този бизнес?
-Ще ни е полезно ако можете да кажете някаква разбивка на какви данъци/такси/ плащане за услуги биха възникнали със започване на бизнес
С ровене ще стане. Като цяло е доста оферта в този щат, но може и да има и още по-добри оферти. Винаги с ровене се стига и до нещо по-изгодно, но по мои няблюдения разликата не е голяма. Ако беше някъде около 10-15% и оферта, бих се разровил. Но мисля, че е по-малко. Говоря от най-офертата в сравнение с тази в Дауер.

Тук няма точен отговор, само да ти кажа. Знам хора започанали с $2к, знам и такива започнали с $10+. Естествено, колкото повече, толкова по-добре. Аз лично препоръчвам да се почне леко, и около минимума. Но не се стискайте. Еврините неща си личат от далеч. Идеален пример мога да дам с дизайна на даден сайт. ;)

По принцип плосък данък, но вече това ще ти стане ясно след като започнеш да попълваш документите за фирма и проучиш за дадената дейност и щат как са нещата. Ако говорим все още за САЩ. ;)
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Благодаря за отговора :)
Ще се поровя още по темата, можеш ли да ми препоръчаш някой друг достоверен сайт/форум, или просто да правя гугъл сърчове и да си попълвам парчетата от пъзела? ;)
 
От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Благодаря за отговора :)
Ще се поровя още по темата, можеш ли да ми препоръчаш някой друг достоверен сайт/форум, или просто да правя гугъл сърчове и да си попълвам парчетата от пъзела? ;)

Може да погледнеш в някой чужд, като Digital Point. Може да направиш рисърч. Но имай предвид, че стигането до най-изгодната сделка за фирма там зависи от това кой до къде е стигнал да рови. А и все пак това е информация, която е ценна. Но се инвестира време и усилия, за да се стигне до нея. Ако се сетиш за нещо друго, пиши тук.
 
От: От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

-Все още ли условията за откриване на фирма в Delaware са най-добри и какви са те?
Три са щатите с най-добри условия - Делауеър, Невада и Уайоминг. Всеки от тях си има своите плюсове и минуси. Като цяло в Делауеър са най-добрите условия за llc. Не напразно над 60% от компаниите във Fortune 500 са в този щат :)

-По ваша груба и субективна преценка колко трябва да е първоначалната ни инвестиция за започване на този бизнес?
-Ще ни е полезно ако можете да кажете някаква разбивка на какви данъци/такси/ плащане за услуги биха възникнали със започване на бизнеса.
Груба и субективна, но все пак ориентировъчна разбивка:
първоначални разходи:
-450$ откриване на фирма
-откриване на банкова сметка + дебитна карта - зависи къде и как ще си я направиш, но ако държиш да е в щатска банка ще трябва да се разходиш да си попълниш документите на място в щатско
-разработване на магазин(ите) - тук пак според зависи дали сами ще ги правите или ще плащате на друг

год. разходи:
-250$ на година франчайз
-90$-150$ бизнес лиценз
-400-450$ office and mail forwarding
-50-100$ registered agent
-100$ телефон
-федерални данъци

-други: услуги/заплати, реклама и популяризация, СЕО, домейни, хостинги и т.н.
-разни и разнообразни: кофа кафе, стек цигари и няколко галона бира

да не забравиш да си предвидиш и оборотни средства. успех
 

Горе