Messenger чат бот... някой ползвал ли е - какво мислите?

Дискусията в 'Social Media Marketing - SMM' стартирана от lowriderzzz, Ноем 8, 2017.

 1. lowriderzzz

  lowriderzzz Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 1, 2007
  Съобщения:
  1,096
  Харесвания:
  53
  Точки:
  48
  Място:
  Bulgaria, Varna
  От няколко дена чета и гледам различни сайтове за чат-ботове за месинджър, но имам малко противоречиво мнение.

  Лично за мен ми изглежда много изкуствено и нагласено, но пък е удобно за бизнес собственика за спестяване на време.

  Какво е вашето мнение? Използвате ли чат ботове в бизнеса си и ако да (при желание) бихте ли споделили какви резултати ви носят?

  Успешен ден!
   
 2. Беджев Стил

  Беджев Стил Well-Known Member

  Рег.:
  Май 30, 2014
  Съобщения:
  1,613
  Харесвания:
  214
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
 3. ads

  ads Member

  Рег.:
  Юни 18, 2015
  Съобщения:
  175
  Харесвания:
  9
  Точки:
  18
  на скоро ми трябваше спешно инфрмация и попаднах на бот. Супер тъпо е.
   
  Беджев Стил харесва това.
 4. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  22,979
  Харесвания:
  1,519
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Да, тъпо е и цака яко имиджа на фирмата. Не знам какви точно фирми го ползват, но не бих се похвалил някъде, че фирмата ми ползва това решение. :) А и честно казано хората се дразнят на темплейтните мейли, какво става за чак. Вече, ако забелязвате и такива мейли няма. Примерно някой съпорт рядко ще ви върне машинен мейл, по-скоро ще ви забавят с отговора, отколкото да ви извъртят 2 мейла - "Hello, we receive your mail, and will get back to you once an operator is ready with the solution....." и ей такива тъпни. НЕДЕЙ!!! Създава кофти впечатление.
   
 5. lowriderzzz

  lowriderzzz Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 1, 2007
  Съобщения:
  1,096
  Харесвания:
  53
  Точки:
  48
  Място:
  Bulgaria, Varna
  Ясно.

  Ами тогава изобщо за какво ги има и някой чувал ли е за фирма, която да е увеличила оборота си примерно, благодарение на чат ботове?

  Примерно за lifehack bg съм се абонирал за чат бота и всяка седмица ми праща новата статия там. Не е много натрапчиво и по-лесно достъпно е (сякаш).

  Вие какво мислите спрямо относно content delivery?
   
 6. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  22,979
  Харесвания:
  1,519
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Има ги по няколко основни причини, според мен - да има добър скор при риспонс тайминга, да се почувства потребителя вече отразен, както и автоматизиране на процеса - със системни мейли от типа - да, вече сме се заели. Примерно идеална работа вършат при еднакъв проблем.Да речем, някой код се е счупил в някоя система и го фикстват. Или е сгънала базата и никой не може да си провери да речем данните, ако вече е в акаунта си. А за автомизирането на мейл маркетинга, и това малко е притеснително. Имам едни такива убавци, и мейлите им вече от инбокса в гмайла, вече някак преминаха в спам папката, като не съм ги репортвал аз. Явно са Ей в такива неща мисля, че влизат добре, но да комуникираш изцяло с такова, или дори 30% от комуникацията да е с помощта на чат ботовете, ще е автогол. Вече хората и клиентите си търсят персоналното внимание, никой не иска машина да му отговаря, някои дори се чувстват засегнати от това. :) За контент селивери, може би пуш нотификациите или може би, някой букмарк. Мейлингът за мен е малко табу и бих го ползвал регулярно при предложения или добре подбрани кампанийни стратегии. Така да си пращам най-новото всяка седмица, не знам. Между другото - само за еди такъв сървис по собствено желание съм се записал и това е в jobs.bg - за IT категорията, държи ме информиран за IT пазара на труда. :)
   
 7. AIS

  AIS New Member

  Рег.:
  Апр 16, 2018
  Съобщения:
  1
  Харесвания:
  2
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Не споделям това мнение ! Отдавна използваме чат бот система в нашият сайт. И въпреки ,че все не ни остава време да я обучим като хората, забелязваме ,че вече все повече клиенти предпочитат да комуникират с чат бота вместо с жив оператор. При нас когато се затрудни, чатбота предлага на клиента да го свърже с жив оператор. В 80 % от случаите , клиента отговаря ,че не желае да говори с жив оператор. Предпочита да загуби време като преформулира въпроса си , за да го разбере чатбота отколкото да го свържат с оператор човек. Ние продаваме облекло С този заседнал живот все повече хора са с наднормено тегло.На голяма част от клиентите не им е удобно да споделят с жив оператор това , а същевременно им се налага да задават въпроси свързани с продукти с размер 4XL- 6XL . Клиентите имат нужда от канал за връзка в който да се чувстват инкогнито, Канал за комуникация при който след като приключи връзката са сигурни ,че не ги коментират.
   
  shawn и Беджев Стил харесват това.

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice