Messenger чат бот... някой ползвал ли е - какво мислите?

Дискусията в 'Social Media Marketing - SMM' стартирана от lowriderzzz, Ноем 8, 2017.

 1. lowriderzzz

  lowriderzzz Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 1, 2007
  Съобщения:
  1,114
  Харесвания:
  53
  Точки:
  48
  Място:
  Bulgaria, Varna
  От няколко дена чета и гледам различни сайтове за чат-ботове за месинджър, но имам малко противоречиво мнение.

  Лично за мен ми изглежда много изкуствено и нагласено, но пък е удобно за бизнес собственика за спестяване на време.

  Какво е вашето мнение? Използвате ли чат ботове в бизнеса си и ако да (при желание) бихте ли споделили какви резултати ви носят?

  Успешен ден!
   
 2. Беджев Стил

  Беджев Стил Well-Known Member

  Рег.:
  Май 30, 2014
  Съобщения:
  1,677
  Харесвания:
  241
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
  Не се занимавай с глупости
  Моите впечатления са същите, хората не искат да говорят с машини.
   
 3. ads

  ads Member

  Рег.:
  Юни 18, 2015
  Съобщения:
  181
  Харесвания:
  9
  Точки:
  18
  на скоро ми трябваше спешно инфрмация и попаднах на бот. Супер тъпо е.
   
  Беджев Стил харесва това.
 4. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,161
  Харесвания:
  1,882
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Да, тъпо е и цака яко имиджа на фирмата. Не знам какви точно фирми го ползват, но не бих се похвалил някъде, че фирмата ми ползва това решение. :) А и честно казано хората се дразнят на темплейтните мейли, какво става за чак. Вече, ако забелязвате и такива мейли няма. Примерно някой съпорт рядко ще ви върне машинен мейл, по-скоро ще ви забавят с отговора, отколкото да ви извъртят 2 мейла - "Hello, we receive your mail, and will get back to you once an operator is ready with the solution....." и ей такива тъпни. НЕДЕЙ!!! Създава кофти впечатление.
   
 5. lowriderzzz

  lowriderzzz Well-Known Member

  Рег.:
  Септ 1, 2007
  Съобщения:
  1,114
  Харесвания:
  53
  Точки:
  48
  Място:
  Bulgaria, Varna
  Ясно.

  Ами тогава изобщо за какво ги има и някой чувал ли е за фирма, която да е увеличила оборота си примерно, благодарение на чат ботове?

  Примерно за lifehack bg съм се абонирал за чат бота и всяка седмица ми праща новата статия там. Не е много натрапчиво и по-лесно достъпно е (сякаш).

  Вие какво мислите спрямо относно content delivery?
   
 6. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,161
  Харесвания:
  1,882
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Има ги по няколко основни причини, според мен - да има добър скор при риспонс тайминга, да се почувства потребителя вече отразен, както и автоматизиране на процеса - със системни мейли от типа - да, вече сме се заели. Примерно идеална работа вършат при еднакъв проблем.Да речем, някой код се е счупил в някоя система и го фикстват. Или е сгънала базата и никой не може да си провери да речем данните, ако вече е в акаунта си. А за автомизирането на мейл маркетинга, и това малко е притеснително. Имам едни такива убавци, и мейлите им вече от инбокса в гмайла, вече някак преминаха в спам папката, като не съм ги репортвал аз. Явно са Ей в такива неща мисля, че влизат добре, но да комуникираш изцяло с такова, или дори 30% от комуникацията да е с помощта на чат ботовете, ще е автогол. Вече хората и клиентите си търсят персоналното внимание, никой не иска машина да му отговаря, някои дори се чувстват засегнати от това. :) За контент селивери, може би пуш нотификациите или може би, някой букмарк. Мейлингът за мен е малко табу и бих го ползвал регулярно при предложения или добре подбрани кампанийни стратегии. Така да си пращам най-новото всяка седмица, не знам. Между другото - само за еди такъв сървис по собствено желание съм се записал и това е в jobs.bg - за IT категорията, държи ме информиран за IT пазара на труда. :)
   
 7. AIS

  AIS New Member

  Рег.:
  Апр 16, 2018
  Съобщения:
  1
  Харесвания:
  3
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Не споделям това мнение ! Отдавна използваме чат бот система в нашият сайт. И въпреки ,че все не ни остава време да я обучим като хората, забелязваме ,че вече все повече клиенти предпочитат да комуникират с чат бота вместо с жив оператор. При нас когато се затрудни, чатбота предлага на клиента да го свърже с жив оператор. В 80 % от случаите , клиента отговаря ,че не желае да говори с жив оператор. Предпочита да загуби време като преформулира въпроса си , за да го разбере чатбота отколкото да го свържат с оператор човек. Ние продаваме облекло С този заседнал живот все повече хора са с наднормено тегло.На голяма част от клиентите не им е удобно да споделят с жив оператор това , а същевременно им се налага да задават въпроси свързани с продукти с размер 4XL- 6XL . Клиентите имат нужда от канал за връзка в който да се чувстват инкогнито, Канал за комуникация при който след като приключи връзката са сигурни ,че не ги коментират.
   
  TheEntrepreneur, shawn и Беджев Стил харесват това.
 8. Месинджър Маркетинг

  Месинджър Маркетинг New Member

  Рег.:
  Юли 9, 2018
  Съобщения:
  22
  Харесвания:
  4
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Напълно подкрепям AIS. И като представител на фирма доставчик на тази услуга, ще споделя как и защо трябва да се използва от собствениците на онлайн бизнес. Представете си, че аудиторията на вашия магазин наброява 2-3 000 човека (нали си даваме сметка, че реално повечето онлайн магазини имат последователи х10 :)). Да приемем, че едва 10% от тях решат да проявят интерес към цена или наличност на определен продукт. Не искам да съм на мястото на служителя, който ще трябва да остави задълженията си, за да отговаря на 200-300 човека (в най-добрия случай)! Освен това, бизнесът за да има конкурентно предимство трябва да се опитва да достига до своите потенциални клиенти там, където са те. Имайки предвид как навлязоха смарт телефоните в ежедневието, вече голяма част от потребителите търсят информация чрез тях и искат да получат тази информация по всяко време. Чатботът може да я предостави 24/7. А и наистина последните години хората все повече търсят лесния начин за комуникация - преди 20-тина години, когато твой приятел имаше имен ден - отиваш до тях, за да го поздравиш. Появиха се телефоните и започнахме да си честитим по тях, навлезе Facebook и с един кратък пост засвидетелстваш „приятеството си“. Сега с една публикация тагваш всички именници и въздъхваш, че си свършил задължението си....
   
 9. Georgi

  Georgi Active Member

  Рег.:
  Окт 21, 2007
  Съобщения:
  594
  Харесвания:
  97
  Точки:
  28
  Писал съм bot за Skype и Facebook - не бих казал, че е добре за всякакви случаи, но определено има такива в които може да отметне доста работа. Ползват се услуги подобни на LUIS (https://www.luis.ai/home) за да се разпознае какво точно иска човека отсреща, и веднъж като влезе в някакво workflow се превежда през уточняващи диалози. При достатъчно обучителни данни резултата може да е доста по-добър от индийски съпорт.
   
 10. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,161
  Харесвания:
  1,882
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Мен повече ми допада идеята, с чат бот, но преди каквото и да пускане на съобщение да се пише темата, поради която си решил да пишеш на съпорта, през чата, а от там вече получаваш предложения на вече добавени в нолиджбейса статии. И при вече липсва - отиваш към комуникация с реален човек. Съджешчънът се осъществява, чрез айякс сърча бокс, което в реално време дава предложения, в случаи, че има съвпадения. Това е според мен задължително преди реалния чат, а някакви рандом отговори да ти се пускат от бот, не знам. Личи си, а аз лично не се чувствам комфортно когато машина ми отговаря при проблем, който реално ми е важен щом съм стигнал до решението да пиша на съпорта. :) За цени, размери и други при онлайн магазините - там вече моята идея е неприложима много много. :) Освен, ако не се предложи да се използват по-богати филтри за целия магазин. :)
   
 11. Месинджър Маркетинг

  Месинджър Маркетинг New Member

  Рег.:
  Юли 9, 2018
  Съобщения:
  22
  Харесвания:
  4
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Възможностите на чатбота са неограничени по отношение на информацията, която могат да предоставят. Ако последвате https://www.facebook.com/MessengerMarketing.bg/ и тествате формата за съобщения, ще се убедите колко различен и атрактивен може да бъде този метод на комуникация. Имайте предвид, че в този пример са използвани опции, които са необходими за конкретната страница. Добавките касаещи цени и модели не представляват проблем и могат да се адаптират за всеки бизнес.
   
 12. хейтър

  хейтър Active Member

  Рег.:
  Авг 23, 2014
  Съобщения:
  400
  Харесвания:
  130
  Точки:
  43
  Бахти тъпия бот, що пише олкова бавно?!?
   
 13. хейтър

  хейтър Active Member

  Рег.:
  Авг 23, 2014
  Съобщения:
  400
  Харесвания:
  130
  Точки:
  43
  Плюс туй като го попитах въпрос който е по темата ми разправя че бил много зает, а ако се върна и цъкна на линковете почва да плещи веднага.
  Въобще това ако е представянето на услугата, не виждам нито един плюс
  RIP
  Код:
  Хм...... Нещо се счупи. Разгледай други интересни неща, а през това време аз се заемам с проблема.
  тури му един флууд лимит поне е е аматьор...
   
 14. Месинджър Маркетинг

  Месинджър Маркетинг New Member

  Рег.:
  Юли 9, 2018
  Съобщения:
  22
  Харесвания:
  4
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Предполага се, че питащият ще трябва да чете отговорите. Не се очаква нормален човек да зададе, получи,осмисли и реагира на 24 въпроса в рамките на 1 минута. Искрено Ви поздравявам за Вашата уникалност!
   
  Последно редактирано: Юли 24, 2018

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice