Paypal алтернатива за Wordpress

Дискусията в 'Webmaster Help - Секцията на Експертите' стартирана от danko6, Дек 7, 2016.

 1. danko6

  danko6 Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 12, 2009
  Съобщения:
  2,155
  Харесвания:
  158
  Точки:
  63
  Трябва ми метод за разплащане с карти и да сработва с Woocommerce и разбира се да поддържа теглене на парите към България. 1 седмица чакам Paypal да ми махнат ограничението от 2500 евро като съм им изпратил всички нужни снимки. Днес ставам и акаунта ми е блокиран с $1000 в него които нямат мърдане и тези все още нищо не са разгледали затова търся алтернатива с която клиентите ми да могат да плащат директно с карта и да нямам разправии за месечни или годишни ограничения.
   
 2. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  22,980
  Харесвания:
  1,519
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Скрил не става ли? Мисля, че имаше го като начин на разплащане. ;)
   
 3. danko6

  danko6 Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 12, 2009
  Съобщения:
  2,155
  Харесвания:
  158
  Точки:
  63
  По скогоро търся такава форма директно за разплащане с кредитна карта която да си я стартирам през Woocommerce менюто и плащанията да не минават през Paypal, а какъвто и да е друг метод при които на потребителите е нужно да въведат само и единствено тази информация и разбирасе аз да мога да си прехвърлям парите към моя кредитна карта стига да нямат годишен лимит от 2500 евро.


  Тези от Paypal са пълни малоумниците 4 дни ги чакам за отговор и нищо не получавам от тях. А акаунта е блокиран със сумата вътре която е 1000 долара и са надвишили с 5 долара лимита ми от 2500 евро и не мога да изтегля нито един долар от тези 1000....

  [​IMG]
   
 4. bebcheto

  bebcheto Member

  Рег.:
  Дек 10, 2013
  Съобщения:
  326
  Харесвания:
  15
  Точки:
  18
  И да верифицираш 100% акаунта, пак може да имаш проблеми. Изпитахме го на наш гръб и за това реших да споделя.
  Намери друг начин, но не и с PayPal.
   
 5. danko6

  danko6 Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 12, 2009
  Съобщения:
  2,155
  Харесвания:
  158
  Точки:
  63
  То аз не си взех поука като ми блокираха миналия месец акаунт понеже исках да го верифицирам а те ми казаха, че бил създаден когато не съм бил пълнолетен, акаунт на толкова години и пак искаха верификация.....
  Сега пак изпратих всички нужни документи още преди да достигна лимита ни вест ни кост, сега настъпи лимита блокираха парите заради 5 долара надвишение... Съпорта отговарял за 24 часа вече 5 дни няма отговор. Още по-странното е, че сега като настъпи ограничението нищо, че съм изпратил всички снимки статуса на кейса стои Waiting for your response и в същото време нищо не ми дава да направя, защото вече съм прикачил файловете....


  Сега ще видя колко време се изисква за създаване и верификация на акаунт в 2checkout и Cardinity, ако някой знае колко време отнема процедурата да драсне. И при тях какво е нужно само кредитна карта като при Paypal или направо банкова сметка ?
   
 6. AMitrev

  AMitrev Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 6, 2012
  Съобщения:
  1,482
  Харесвания:
  210
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
  Място:
  София
  @danko6 трябва ти виртуален ПОС терминал. В България такива услуга предлагат Борика (ОББ, Пощенска и т.н.) и ПИБ (различна от тази на Борика).
   
  danko6 харесва това.
 7. BurnX

  BurnX Well-Known Member

  Рег.:
  Март 21, 2010
  Съобщения:
  3,023
  Харесвания:
  428
  Точки:
  83
  Пол:
  Мъж
 8. KISS

  KISS Active Member

  Рег.:
  Ноем 8, 2009
  Съобщения:
  790
  Харесвания:
  94
  Точки:
  28
 9. danko6

  danko6 Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 12, 2009
  Съобщения:
  2,155
  Харесвания:
  158
  Точки:
  63
  Това беше края с Paypal-ците, вече само плащания директно с кредитна карта по сайтовете и това е. Но препоръчайте някой сайт при който е възможно само с добавена кредитна карта да си тегля получените при тях пари, без допълнителна бумащина и бюрокрация. Като в Paypal регваш се само с кредитна карта и това е, нещо такова ми е нужно.
  Cardinity имат най-добрите такси като гледам но ще трябва да ги чакам 2-3 дни само да ми пратят някакъв мейл и тепърва да почна процедурата по регистрация.
   
 10. ¦•••SHERIFA•••¦

  ¦•••SHERIFA•••¦ Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 1, 2010
  Съобщения:
  1,710
  Харесвания:
  388
  Точки:
  83
  Темата с алтернативите е отдавна създадена и дискутирана. И за жалост пак сам си пиша с конкретна информация и що PP/картите не са най-популярния или използван метод.

  Система без разправии, няма. Система, покриваща всичко, няма. Система, обхваща повечето от дигиталните портфейли и да е българска и да приема cashout директно към BG Card/IBAN, няма. Без верификации на ID/PoA съгласно стандартните ЕС бюрократични директиви от 2007-8г. насам, пак няма.

  От 01.01.2017г. идват новите правила авт. във всички eMoney operators, съгласно които прагът се превръща от „годишен“ (какъв 2500 per year и след това verifications) в „lifetime“, както и той (прогът) се сваля от 2500 на €250. А ако вече е минат, т.е. са получени от създаването на даденият digital wallet/портфейл/акаунт НАД €250.01 (или в др. еквивалентна валута), то автоматично настъпват KYC верикациите (ID/PoA) при получени последващо само €150. Т.е. примерно някой от създаването на акаунтът си е получил €500 досега и не е минал проверките, то след НГ трябва да получи САМО €150, за да настъпят верификациите с ID/PoA docs.

  Това дали ще се „забързат“ или не отсрещните институции, проверяващи docs, зависи от това дали човек го мързи или не да се обажда, вместо да драска emails. Emails не са приоритетни, phone calls обаче са.

  Операторите не са виновни за новите или старите правила. Всичко си е от Брюксел и ЕС чиновници, съставящи и правещи „директивите/правилата“ на играта. eMoney operators единствено въвеждат и се справят с тях, т.е. спазват закона. Друг е въпросът, когато им се изсипят на 1 януари един тон профили (десетки хиляди или стотици хиляди) профили за верификации и проверки, те тогава дори и phone calls няма да „оправят или забързат“ нещата. Просто защото стотици хиляди са минали €250 получени от създаването на техните си PP профили, но не са минали €2500 прагът всяка една година, а са достигали до 1900 или 2300 годишно получени, да речем, и изобщоне са минавали проверки с години. Е, именно тях ще засегне и афектира след 1-ви.

  Важи за Skrill, PP, ePay и всякакви 3rd parties. Просто човек трябва си има папка с готови сканирани docs и актуални (PoA от последните 3 месеца поне), за да може да ги предоставя още при регистрацията си в payment gateway provider-а, за да не waste-ва time след време.

  ---

  Gate2Shop (SafeCharge) може да се тества. BG reps + phone, weekly payouts.
   
 11. danko6

  danko6 Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 12, 2009
  Съобщения:
  2,155
  Харесвания:
  158
  Точки:
  63
  Шерифа благодаря за мнението, звънях им днес казаха ми, че просто щели да прехвърлят заявката ми към друг екип... Имало проблем с предишен акаунт, казвам им дайте ми информация преди 3 седмици ми блокирахте стария акаунт и ми написахте да си създам нов със същите данни. Те пак същото си мърморят има повече от един акаунт сметката ви ще бъде блокирана и няма как да я деблокираме.... и това същите дето преди 3-4 седмици са ми написали мейл да си направя нов акаунт със същите данни понеже стария е създаден когато съм бил непълнолетен.... Пълни идиоти, сега пак им звънях, но вече не работят поне да ги нахраня.....

  Странник повечето които прегледах искат верификации на бизнеса със 100 документа, докато Paypal мога да се верифицирам само с кредитна карта, снимка на лична карта, и снимка на платен ток на същия адрес примерно. Тези неща си ги имам подготвени на компютъра и затова търся така нагласен сайт с такива изисквания.Stripe е такъв, ако не се лъжа, но не позволява да теглиш карите от акаунта към бг карта.
   
 12. ¦•••SHERIFA•••¦

  ¦•••SHERIFA•••¦ Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 1, 2010
  Съобщения:
  1,710
  Харесвания:
  388
  Точки:
  83
  PP's Tier 1 docs тези, да.

  Но има и Tier 2 (Genuine Manufacturer Invoices/Supplier Contracts/Supplier Contacts + Business Reg Number / Cert. / Current Status of Company) и Tier 3 (Brand Authorization Letter/Certificate/License).

  Другите gateways просто или изначало искат Tier 1/2/3 (+ business reg/firm info), или пак поетапно с времето и като стане дадения merchant „рисков“.
   
 13. danko6

  danko6 Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 12, 2009
  Съобщения:
  2,155
  Харесвания:
  158
  Точки:
  63
  То се оказва, че да бачкаш на дропшипинг принцип през Paypal с извинение си е ташак и половина. Аз съм си виновен понеже снощи шипнах стоките до клиентите, а не си дръпнах парите от Paypal към картата. Сега пробвах да си направя нов акаунт със същата карта и вече картата ми е блокирана в Paypal и най-вероятно сега ще е проблем, че съм създал повече от един акаунт въпреки, че лично те ме посъветваха това и се навътрих с 1800 кинта, до тук просто с тях.....

  Shopify същите изисквания ли има и има и дали може да се ползва от българи за теглене.
   
 14. ¦•••SHERIFA•••¦

  ¦•••SHERIFA•••¦ Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 1, 2010
  Съобщения:
  1,710
  Харесвания:
  388
  Точки:
  83
 15. danko6

  danko6 Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 12, 2009
  Съобщения:
  2,155
  Харесвания:
  158
  Точки:
  63
  Ок това от 2017 за тия 250 евро ми се струва пълно безумие. Това значи, че всеки дето върши някой услуга на приятел примерно или си продаде лаптопа през ebay или шитне 1 домейн на някой годишно е длъжен да си направи фирма за да може да мине тия верификации, поне аз така го разбирам. Шерифа като се занимаваш с дропшипинг има ли някакъв сравнително сносен вариант за фирма за тази цел, в смисъл да има по възможност по-малки такси, защото в случая какво се явява шипнал съм пратки за $255 долара примерно от които само 50 са ми печалбата за един месец, но съм длъжен да плащам всички месечни такси и осигуровки на фирмата дори да са само за 1 лице тоест мен и пак разходите надвишават печалбата..... И всичката тази бумащина за да мога да съм изряден пред Paypal и всеки месец да им пращам документи за проверка.


  Има ли някакво решение този казус, понеже така погледнато ми се струва, че малките риби просто ги убиват по този начин.
   
 16. the.rampage.rado

  the.rampage.rado Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 11, 2009
  Съобщения:
  1,329
  Харесвания:
  81
  Точки:
  48
  Дай да четем повече инфо. По принцип съм доста верифициран тук и там, но ако януари пак трябва да се верифицирам ще е тъпо и бих искал да ги контактна предварително, за да се забързат а не да чакам в масовката... За пръв път чувам за това...
   
 17. ¦•••SHERIFA•••¦

  ¦•••SHERIFA•••¦ Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 1, 2010
  Съобщения:
  1,710
  Харесвания:
  388
  Точки:
  83
  Код:
  AML 4.1
  Пишеш в бай G и четеш. От юли-август.

  След като си проверен, едва ли можеш да се притестяваш. Освен на 2г. „профилактично“ пак да ги искат същите docs (също ID с нов PoA). Вече го направиха тоя номер при мен преди 1-2 месеца.

  Edit: Безумието е всъщност задействано по повод t3rr0r-attacks. И в частност ПРЕМЕСТИХА датата от юни-юли 2017 на 01.01.2017 да влезе в сила по-рано. Повод: тези в Париж и тези до „гъза“ им в Брюксел. Пазят се, влияейки обаче на целия ЕС 510M души. То и да не бяха тези атентати, сигурно през 2018-19г. пак щеше да ги има новите обновени правила.

  ---

  От преди дни анонсираха и „пачването“ на пратките под €22. Вече И ТЕ ще са по ДДС. Q&A. Препечатано.

  upload_2016-12-10_23-30-27.png

  upload_2016-12-10_23-36-23.png

  VAT MOSS за physical goods накратко. VAT MOSS за digital goods & services има от 01.01.2015 още принципно. Но вече ще има и за physical goods.

  Или още по-накратко, с добавените бюрокрации или т. нар. „ОПРОСТЯВАНЕ“ от 01.07.2016 относно „Митническото представителство“ (BGPosts / Customs): 1 | 2 | 3 | 4 | 5 излизаше, че поне за пратките под €22 (което за BG всъщност е под €15) няма да се минава през тази „ОПРОСТЕНА“ бюрокрация с ОЩЕ кинти/fees, но нейсе (от 2021г.).

  ---

  През май 2018г. влизат в сила и GDPR (BG / EN) правилата. И там едно врякане ще има след 2г. и половина… за merchants. Които принципно ДО тогава трябва да са се „интегрирали“ и справили, а не да чакат да се дойде 05.2018.
   
  Последно редактирано: Дек 10, 2016
  Blinky харесва това.
 18. the.rampage.rado

  the.rampage.rado Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 11, 2009
  Съобщения:
  1,329
  Харесвания:
  81
  Точки:
  48
  Дано не се налага пак да им изпращам документи, защото ми писнА....
   
 19. danko6

  danko6 Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 12, 2009
  Съобщения:
  2,155
  Харесвания:
  158
  Точки:
  63
  Тотално спиране на използването на Paypal
  По-големи боклуци и дебили от тия няма просто. До ден днешен проблема остава нерешен. Множество разговори и все глупаци които не дават ясен отговор единия ми казва, че адреса не съвпада с изпратените документи казвам му, че всичко е 1000% еднакво и тоя еми да ок изпращаме отново за преразглеждане. След 3 дни пак обаждания пак разправии с друг който ми обяснява, че имало проблем с преден акаунт и ще прати за преразглеждане ама не знае повече информация . 7 дни разговори и едно и също постоянно някой ти казва нещо различно и нищо не правят и никаква кординация между предния с който съм разговарял и този който в момента ми е вдигнал. Навътриха ме с поръчки за 2к изпратени към клиенти от които профита ми беше 200-300 кинта...

  Шерифа може ли да ми кажеш всички нужни документи които ще ми трябват за пълната верификация във 2checkout и Cardinity. Сега януари ще отворя едно ЕООД само за това и директно искам да верифицирам с всички необходими документи и да знам, че няма да се занимавам повече, че тези ми разкатаха фамилията предколедно.

  Cardinity като гледам едни от най-добрите такси и смятам да се насоча напълно към тях. Другото което забелязах е, че 60% от клиентите ми използват Paypal акаунт, а всичките ми клиенти са от USA. Не можах да намеря статистики в интернета каква част от хората избират да платят с Paypal или директно през карта.


  (Извинявам се за допуснатите правописни и пунктуационни грешки, но в момента просто нямам нерви за проверки)   
 20. HighSpirited

  HighSpirited New Member

  Рег.:
  Авг 24, 2015
  Съобщения:
  15
  Харесвания:
  2
  Точки:
  3
  Документите които искат, не само за верификация а и за лимитиран бизнес акаунт са:актуално състояние изкарано от Търговския регистър и извлечение от банка /но подписано и подпечатано от банката/. Друг е въпроса, че пей пал са измамници, а и нарушават закона и не само в Бг.
  В
  чл23
  (6) Ако е посочен идентификационен код, съдът, държавните органи, органите на местното самоуправление и местната администрация и лицата, на които е възложено упражняването на публична функция, организации, предоставящи обществени услуги, включително банките, нямат право да изискват доказването на обстоятелства, вписани в търговския регистър и в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, и представянето на актове, обявени в търговския регистър. Забраната се прилага и за възложителите по чл. 5 от Закона за обществените поръчки, които са извън тези, изброени в изречение първо.
  лица, действащи в нарушение на чл.23, подлежат на парична санкция в размер от 100 до 500 лв.
  За законите въобще не им пука, монополист са и си ги нарушават както на тях им се иска.
  Пей пал също , нямат сертификат за банкова институция, явяват се частна фирма, въпреки това задържат незаконно парите на хората, а по закона на повечето страни трябва да плащат лихви за подобни действия и ако не, нямат право от повече от 3 дни да задържат парите.
  Така се получава когато хората дадат неограничена власт на някой...
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice