1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

php css responsive Има ли начин.., как да..

Дискусията в 'Webmaster Help - Секцията на Експертите' стартирана от StillMad, Дек 15, 2016.

Тагове:
  1. StillMad

    StillMad Active Member

    Рег.:
    Авг 15, 2016
    Съобщения:
    234
    Харесвания:
    55
    Точки:
    28
    Имам substr да реже текста на едиколко си. Има ли начин да променям тази функция, според резолюцията на джама? Някаква галимация..нещо.. ?
     
  2. Sky

    Sky Well-Known Member

    Рег.:
    Юли 29, 2012
    Съобщения:
    8,323
    Харесвания:
    515
    Точки:
    113
    Пол:
    Мъж
    Място:
    Казанлък
    Кажи си стария ник и веднага давам инфото.
     
  3. slavib

    slavib Active Member

    Рег.:
    Ян 17, 2015
    Съобщения:
    646
    Харесвания:
    71
    Точки:
    28
    Професия:
    Търговия със софтуер
    Да бе да не ми се вярва да го знаеш това :)
     
  4. tripledeuce

    tripledeuce Active Member

    Рег.:
    Март 31, 2015
    Съобщения:
    110
    Харесвания:
    40
    Точки:
    28
    Кажи какво точно искаш да постигнеш, че така няма как да ти се помогне.
     
  5. slavib

    slavib Active Member

    Рег.:
    Ян 17, 2015
    Съобщения:
    646
    Харесвания:
    71
    Точки:
    28
    Професия:
    Търговия със софтуер
    Просто на този чикиджия ъпхеро трябва да му се отнеме правото да пише в някоя тема ако до момента няма поне 20 поста вътре.
    Ето това се казва предизвикателство на един софтуер за форум :)
     
    StillMad харесва това.
  6. kamentk

    kamentk Well-Known Member

    Рег.:
    Юни 3, 2012
    Съобщения:
    1,871
    Харесвания:
    124
    Точки:
    63
    Пол:
    Мъж
    За това имаш JS. Такива UI неща нямат място в PHP кода ти. Освен ако той не генерира готови html-и което е тъпо.
     
    StillMad харесва това.
  7. tripledeuce

    tripledeuce Active Member

    Рег.:
    Март 31, 2015
    Съобщения:
    110
    Харесвания:
    40
    Точки:
    28
    А ти откъде разбра, че substr не е в JS :D :D :D
     
  8. StillMad

    StillMad Active Member

    Рег.:
    Авг 15, 2016
    Съобщения:
    234
    Харесвания:
    55
    Точки:
    28
    Ти нали си ме игнор, как така виде поста.. :) Най-вероятно е чЕрЕз другият ти акаунт, който все още от чисто благородство не съм постнал във форума, защото тогава верно ще се забиеш с 200 на земята, където всъщност и ти е мястото :p:p
    До като не почнеш да се държиш прилично и с уважение към останалите, КАКТО и естествено не махнеш всичко олигофренско, малоумно и олицетворяващо мега-тъпотията като цяло, във всеки един твой пост (бонус: който пише постоянно кратки изречения и постове с по 2-3 думи издава същинска тъпаломания), то ти нямаш място в моите теми, най-малкото щото ги грозиш и цапаш с невежество :D:D:eek:

    --------------------------------------------

    в php е функцията. идеята е char 300, например в 1024 да е 200, в 768 да е 150, в 478 - 100 и тн подобни
     
  9. tripledeuce

    tripledeuce Active Member

    Рег.:
    Март 31, 2015
    Съобщения:
    110
    Харесвания:
    40
    Точки:
    28
    Както каза kamentk, в JS трябва да го правиш това. Можеш да вземеш сайза с offsetWidth на боди-то, а substr функция си има и там. И после бива да се хванеш и на он ресайз.. И все пак, кажи ЗАЩО искаш такова нещо? Нз защо, ама ми звучи като заобикаляне на CSS проблем.
     
  10. StillMad

    StillMad Active Member

    Рег.:
    Авг 15, 2016
    Съобщения:
    234
    Харесвания:
    55
    Точки:
    28
    Няма css проблем, ясно се вижда, че се гони да се напасне "резнат" текс за различни резолюции. Правени са разни блокове за non респонс тема, реже се текст според тях.. сега съм я "респонснал", но текстовете пак си се режат на 200 (примерно) чарса и естествено колкото и да гласа фонт-сайза, няма как да ги нагодя да не "бегат" на различните резолюции. Единственият вариант е да измъдря начин как да ги накълцам различно, според различните резолюции.
    С джаба хаитянина нямам идея как ще стане, май ще трябва всичко да се преправя, а това определено освен, че ще е някаква непосилна мъка, също не си и заслужава :)

    Но даун херо иначе знае как, естествено, с две-три думи у нечия тема, и хоп - нарезал е целият текст като казанлъшка салата :D:D:p
     
  11. tripledeuce

    tripledeuce Active Member

    Рег.:
    Март 31, 2015
    Съобщения:
    110
    Харесвания:
    40
    Точки:
    28
    Ами ето, че е CSS проблем :D Не можеш да оправиш размера с брой символи, защото примерно символ W е няколко пъти по-широк от символ i... Ако текстът е на един ред, прочети за overflow:ellipsis. Ако не е, трябва някой хак да ползваш или да отрежеш текста през кръста :D В краен случай, http://fittextjs.com/.
     
    StillMad и zlatko0o харесват това.
  12. rombeca

    rombeca Active Member

    Рег.:
    Ноем 9, 2010
    Съобщения:
    923
    Харесвания:
    195
    Точки:
    43
  13. BurnX

    BurnX Well-Known Member

    Рег.:
    Март 21, 2010
    Съобщения:
    2,589
    Харесвания:
    298
    Точки:
    83
    Пол:
    Мъж
    Така и не разбрах ъпхирото защо си смени ника... явно от срам, а сега пак всички знаят кой е.
     
  14. zlatko0o

    zlatko0o Active Member

    Рег.:
    Окт 16, 2011
    Съобщения:
    317
    Харесвания:
    29
    Точки:
    28
    Виж за css property-to
    Код:
     text-overflow: ellipsis;
    Животът ти ще се промени :D
     
    KISS и StillMad харесват това.
  15. StillMad

    StillMad Active Member

    Рег.:
    Авг 15, 2016
    Съобщения:
    234
    Харесвания:
    55
    Точки:
    28
    Ехеее златни сте :) :) :) Лош css ще се окаже яма бездънна :D Много го обичам, мнооогооооо :)

    Първоначално бях убеден, че ще е необходимо да режа или добавям буквички, но с ваша помощ и едно сутрешно кафе се светнах, че ще си стане само с css, па хак ли е врътка ли е - важното че ще стане :)

    Просто ще пусна "резачката" substr да ги кълца на нещо много дълго и после на медиа куерито ще джасна навсякъде text-overflow: ellipsis;white-space: nowrap;overflow: hidden; и съм 6 от 49 :D:D

    Пак благодаря :)
     
  16. StillMad

    StillMad Active Member

    Рег.:
    Авг 15, 2016
    Съобщения:
    234
    Харесвания:
    55
    Точки:
    28
    Стана.. ама не точно ахаха :) :) Тоест може и да бъде така, ама не е точната оферта. Ще трябва да си се реже текста и това е, само с css няма да стане, просто е тъпо, щото и тъпо е направен сайта (то и по убаво нема как да стане), ама това е положението :confused:
     

Сподели страницата