Сега който има десетки клиенти ще си прегризе сънната артерия. Почнаха първите мейли от хора, които не могат да се оправят. Очаквам заради липсата на guide за клиентите на ICN в сайта на SuperHosting да стане брутален отлив на клиенти там, още повече, че половината клиентите на SH и половината клиенти на ICN са били при тях, защото не харесват другите, респективно това ще изкара на пазара на хостинг няколко хиляди клиенти вероятно до края на годината, които ще търсят варианти, когато дойде време за подновяване (е имам някои идеи в тази насока, но ще видим с кой ще си партнираме по темата).
За промокодове и афф - мисля, че съм най-силния Aff на ICN.bg в България(90% съм сигурен) и ви казвам, че си има всичко в Бг хостинг сектора и промокодове и афилиейти - така промотираме пред нашите кллиенти и аудитории освен ICN, SH, Jump, Coolice, VPS.bg, така, че игра има - не е като да няма и пари се правят при определени условия.
Най-вече ме притесняват няколко компонента, като IP адреси и цената им, цени на хостинги, пълномощни за домейни и т.н. - това само на моя екип ще коства маса човекоресурс, който буквално изхвърлям на боклука и плащам от джоба си. На база новите им условия ще преценя и дали подновяванията ми да са към тях или да започна активна миграция към други компании, а ако имате 100-тина сайта лични и клиентски нещата стават ужасяващи като време.
Вече един от клиентите писа за подновяване на VPS при ICN и пича увисна. Очаквам да почнат да пишат скоро един след друг всички по темата и да си такова мамата...
За схемите с клиентите, което е коментирал и Пешо по-горе - прав е. При такива сделки винаги има подобни клаузи - някой беше кешаутнал продавайки компания за хостинг с 6 години условие, така, че въпрос на подготовка, а предполагам Team.Blue са достатъчно наясно с процедурите при стратегическо придобиване.