WordPress трябва да има 2FA в ядрото си. Няма проблем.

hueigh

New Member
Винаги съм смятал, че двуфакторното удостоверяване трябва да бъде вградено директно в ядрото на WordPress, а не да се оставя на плъгини или „допълнителни екстри“.

Това е най-широко използваната CMS в интернет, захранваща всичко - от малки блогове до огромни бизнеси, но 2FA не е вградена.

Може би греша, но основната многофакторна сигурност вече трябва да е стандартна.

Аз съм един от тези, които се опитват да накарат WordPress да не се възприема само като CMS, а като рамка, върху която могат да се изграждат SaaS решения в голям мащаб.

Любопитно какво мисли общността:

Трябва ли 2FA да бъде част от ядрото или е по-добре да се остави на плъгини и защо?

Това поредния регистрирал се бот ли е? WP -> SaaS = смях! Какъвто и SaaS да се прави PHP ок ама WP ако се държи на истински приходи и използваемост не става. Може би ако имаш 50-100 клиента може и да стане нещо.

Не се ли некоди и направи смислено и се очаква да имаш SaaS с плъгини и прочие е обречено.
Колкото до 2FA ами правиш си го сам като използваш например: https://packagist.org/packages/pragmarx/google2fa
10 реда код в измисления WP и ще имаш 2FA...

Да го оставяме ли или да го махаме. Явно си нямат на бг, и явно форума ни става пряка мишена да има и отговори на бг на база какво се задава в редит. Вече засичаме не знам за кой път въпроси и мнения от там, преведени и постнати тук. Спам си е и шефчетата тук да го търкат. Но не знам дали не е ок и да го има, малко съм колеблив по темата.

Горе