Реклама

+ Отговори на тема
Страница 1 от 2 1 2 ПоследноПоследно
Показване на резултати 1 до 10 от 13

Тема: Какво ви кара да се абонирате за даден блог?

Регистриран от
    May 2007

Начално Какво ви кара да се абонирате за даден блог?

Когато посетите нов блог, какво ви прави първо впечатление и защо? Споделете мнението си - съдържанието, дизайн, автор, друго... Създавам тази тема за да разбера защо се абонирате за даден блог, тоест какво би ви убедило да следите блог?

Мисля, че темата наред с отговорите би била полезна за всички блогъри в този форум. Затова моля всички да пишат аргументирано. След няколко дена ще обобщя казаното от вас и ще го публикувам с изводи в Креативен.ком.

-------------------------------

Моят отговор

Бих се абонирал за блог поради два фактора. Когато съдържанието е ценно, тоест ме е научило нещо ново, или когато авторът му е популярен, тоест очаквам нещо полезно. Тук едва спорът съдържание срещу очаквания. Когато съм чел хвалби за даден блогър, бих разгледал само части от статиите му и бих се абонирал с очакванията, че ще получа много. При неизвестните съм по-скептичен и търся стойност из споделеното. Ако не намеря - забравям, че такъв блог съществува.
    Запоследно променено от Митака : 02-05-2008 в 22:32
    Креативен.ком - витамини за вашия блог

Регистриран от
    Feb 2008

Начално Re: Какво ви кара да се абонирате за даден блог?

Полезно съдържание би ме накарало да се абонирам за блог през Rss.
    Досега не съм попадал на полезен блог. Нито български, нито английски.

Регистриран от
    Apr 2006

Начално От: Какво ви кара да се абонирате за даден блог?

Здрасти, отдавна не си минавал.
    Мерси за готиното постче, а и много ми харесва блога ти - много е добър и наистина има много полезни неща в него. Успехи и до нови срещи на някой блог кам.

Регистриран от
    Aug 2007

1. Съдържание
    2. Автор
    3. Дизайн

Ако съдържанието ме интересува бих се абонирал.
    Ако авторът е интересен, също бих. Но ако не пише по тема, която ме интересува - не бих.
    Ако дизайнът е добър, това е само допълнителен стимул да се абонирам. Но ако е лош - трябва да има много добро съдържание и бих го чел само през rss, без да го отварям най-вероятно.

Регистриран от
    Feb 2008

Съдържание в сфера която ме интересува, написано на лесен и правилен език. Няма значение кой е авторът, важното е да вдъхва респект с писанията си.

Първо впечатление прави дизайна на блога, и по-специално колко реклами има. Повече реклами(особено адсенс) за мен означават, че главната цел на автора е да намаже, и прецапва постовете. Това си е само първо впечатление естествено.

Второ - до колко е полезна информацията и на достъпен език ли е написана. Видя ли повече от 3 правописни грешки затварям страницата.

Беше писал статия за тясно ориентираните блогове - трябва да е такъв за да има абонирани - поне по мое мнение. Не бих се абонирал за блог в който се пише за всичко - какъвто и да е личен блог... Поне 80% от съдържанието трябва да е на определената от блога тематика, 20% офтопик ще се преживеят.

Един ценен пост би ме накарал да се абонирам, но ако го последват 3 лоши се премахва.

А и онова бутонче на фийдбърнър дето показва колко са РСС читателите е много важно. По-добре да не се слага ако са по-малко от 50.

Надявам се да съм помогнал, ти имаш наистина полезен блог, и си в рийдъра от доста време - взимай се за пример

Регистриран от
    Oct 2007

Определено статиите на автора биха ме накарали да се абонирам! Досега не съм бил абониран за нито един блог и в скоро време май няма да бъда, но ако се абонирам само и единствено, ако статиите ми харесват, тогава ще стане т'ва ...
    Аз понеже имам много странен стил на писане и малко неща ми харесват, но като гледам за няколко дена се вързаха няколко човека към моя feed
    Не съм съгласен с Митака че даден автор би ме накарал да се абонирам за него, само защото е известен... Понякога известните пишат много големи глупости, дори в някои случаи крадат от не толкова известните... Така че обобщавам :

content, content, content, content, content, content, content .....

Регистриран от
    Feb 2008

Аз не се абонирам, аз си букмарквам интересните за мен блогове и когато ми щракне ги проверявам за нови статийки Общо взето за мен най - важното е съдържанието, не ми пука кой е автора или дизайна...

Регистриран от
    Apr 2008

Това с блоговете да си призная ми е малко като да гледаш Биг Брадър .. ;-\
    само че в текст
    ако имаше и уеб камове из блоговте, интернета щеше да огасне направо
    Професионални услуги с отлични уеб дизайн цени и услуги. Създаване на сайтове, уеб дизайн и изработка на сайт. Изграждане и изработване на сайтове и уеб страници. И отново още изработка на сайтове и уеб дизайн услуги и създаване на бизнес динамични сайтове.

Регистриран от
    Mar 2007

Цитат Първоначално изпратено отHavVvoC Разгледай мнение
    Аз не се абонирам, аз си букмарквам интересните за мен блогове и когато ми щракне ги проверявам за нови статийки Общо взето за мен най - важното е съдържанието, не ми пука кой е автора или дизайна...
    напълно съгласен

Регистриран от
    May 2007

Цитат Първоначално изпратено отradev Разгледай мнение
    Това с блоговете да си призная ми е малко като да гледаш Биг Брадър .. ;-\
    само че в текст
    ако имаше и уеб камове из блоговте, интернета щеше да огасне направо
    Само част от блоговете са лични дневници, Радев. Има такива, в които професионалисти споделят ценни съвети, при това безплатно. Вземи за пример Freelance Switch. Задължителен ресурс за всеки фрийлансър.
    Креативен.ком - витамини за вашия блог

+ Отговори на тема

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Подобни теми

1. какво значи PR на даден домейн
    By 0700-1 in forum Оптимизация за Търсачки
    Отговори: 1
    Последно мнение: 16-11-2009, 01:04
  2. Какво да е името на фирмата за даден сайт
    By Active in forum Webmaster Help - Секцията на Експертите
    Отговори: 9
    Последно мнение: 14-01-2009, 17:35
  3. Давам блог
    By history in forum Архив
    Отговори: 1