Здравейте майстори,
моля за малко помощ. Въпроса е следния: по Analitics имам средно 50 уникални на ден. По awstats сега погледнах за 01.06 и 02.06 (до сега) имам 500 уникални посещения. Според вас на какво се дължи?
Тенкю ин адванс
Повечето ти посещения може би са от такива, без JavaScript, т.е. примерно ботове. Ти сигурен ли си, че това което ти е преброил AwStats са хора, а не животинки?
А Analitycs-а знаеш ли как брои? Имаш достъп до кода му или си участвал в разработката? awstats на брои нищо, той просто показва в графичен вид логовете на уеб сървъра. Т.е. всичко, всяко едно посещение, всяка една импресия, всяки една заявка.
Къде съм писал че знам как брои Analitics? Питах защо има разлика над 4 пъти! Част от нея си обяснявам сам, Analitics-а не брои обхождащите роботи. Но това е много малка част. Искам да подчертая че става дума за Уникални посещения, не за импресии или просто посещения.....
Пояснение - и Analitycs не знаеш как брои. Няма значение дали са 4 - 5 - 6 пъти в повече или по-малко и дали става въпрос за уникални посещения, импресии или hits към сайта. awstats дава по-адекватна информация (дург е въпорса, че като интерфейс е дървен)