Платен трафик за афилиейт

wdas

Member
Здравейте, някой би ли дал съвет от опит. Направих сайт в които предлагам информация по дадена тема, над 4000 думи (на английски) и понеже не ми се занимава отново да оптимизирам и чакам месеци наред google да се досети и да класира сайта, се чудя някой дали има опит с платения трафик? Нямам конкретен въпрос, просто обща идея, например ако имам affiliate за car rental и вместо да се класирам в гугъл директно да си вкарвам трафик от Google Ads или Microsoft Ads и тн, дали би било печелившо?
 
Може и да е печелившо, но най-вероятно няма да е.

Имай предвид, че доста афилейт програми не разрешават PPC Ads.
 
По принцип не разбирам защо биха го забранили освен директна конкуренция с тях, сега погледнах на една от офертите които имам там си има цял guide как да си рекламираме нашата информация с техен линк в нея. По-скоро въпроса ми е ако примерно имам $20 на покупка, дали ще намеря някаква рекламна мрежа от която да правя пари и да не ми излиза примерно по $2 на клик с conversion rate от типа на 1%, което означава че съм само на загуба?
 
Искаш да си купиш трафик към сайта ли? Ако това е въпроса, моя опит и съвет е - не се занимавай. Докато плащаш за трафика, ще имаш добри статистики, но ще са само това - числа без реална стойност. Зависи и откъде купуваш трафика, но аз съм пробвал някои големи мрежи и резултатът беше нулев. При мен идеята беше да засиля малко трафик към нов сайт, вместо да чакам месеци наред някой да ми открие сайта и да кача по някое посещение. Резултатът беше яко трафик и движение по време на кампанията и абсолютна нула в момента, в който кампаията приключи. Ако едни 10% от този платен трафик беше истински и от реални и заинтересовани хора, трябваше да задържа поне няколко човека трафик на ден според мен.
Ако целта ти е да реализираш продажби, по добре си плащай директна реклама някъде.
 

Горе