Ми да не трябва да ги занимаваш за щяло и нещяло това е ясно, но пък аз как 10 години в ИЦН нямах проблем и след като закриха и се преместих и изведнъж бам вирусче в хостинга на неймчипа.. в нет-а е пълно че има много такива с хостинг в неймчим и имат вирусчета.. значи може би вируса е от тях не е от мен.. това е тяхна работа да си чистят сървърите от вирусчетата.. за кво им плащам ако няма да ми вършат тези работи.. за какво ми е този съпорт тогава.. примерно искам да направя ресторе на някаква база данни и ми дава някаква грешка.. аз тази грешка как да оправявм как нямам пълни права да влезна вътре и да гледам проблемите? и ми казват че не могат да си свалят бекъпа от там и да си го сваля и да им пратя по емайл 7 ГБ :Д
Аз сменях различни БГ хостинги през последните над 10 години и като цяло смея да твърдя, че както хората са различни, така и техните услуги. Не визирам, че в повечето случаи съм работил предимно с българи, но дали е компания с име зад гърба си или частно лице е все тая - когато нямат доблестта да бъдат честни и целят единствено печалба - са способни да прекрачат определени граници.
Случвало ми се е примерно от самият хостинг, на който съм да ми добавят крон задачи за сканиране на сигурността и пробиви с опит за хакване, т.е. да речем с добрите си намерения да "съборят" някой сайт, а същевременно да ме изнудват, че съм превишавал процесорното им време. Естествено след като доказах, че това се случва от тях самите, се здрависахме по живо и здраво.
Нищо чудно и да добавят по някоя "задна вратичка" за всеки си случай, щом си позволяват и това...
Сигурността на хостинга като цяло е хубаво да бъде под мониторинг. Не бива обаче тази услуга, която предварително е калкулирана или не, да оказва негативно влияние върху цялостно изпървоначално качество на услугата...
Колкото до самият казус с "пролуката" в НЕ wp сайт..., но друга, да речем сходна платформа.
- Основният принцип е обновяване до последна версия на самата платформа и всички прилежащи използвани или не добавки.
- Когато горното се направи, няма значение как се е появила пролуката, защото за най-обикновеният потребител това е достатъчно да бъде защитен, ако разбира се разчита на безплатните теми и добавки от основния източник за такива, или за платени многофункционални, но доказани във времето.
- Когато е възможно "декриптирането" на злонамерен код, е добре да се анализира "дълбоко" и извлече максимум ползва за противодейстие в бъдеще време. Обикновеният потребител няма как да бъде свидетел на това, или да го разбере в същото време.